Βόλτα εντός και επί τα... Αυγά - AllYou.gr

Search

Βόλτα εντός και επί τα... Αυγά

Η Λένα "κλείνει" την εβδομάδα με ένα -αγαπημένο- βιβλίο και μια -ακόμα πιο αγαπημένη- παράσταση. Τι λες, θα την ακολουθήσεις; 

23 Οκτωβρίου 2015

Η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιες μέρες σαν την σημερινή, σκοτεινές, βροχερές και συννεφιασμένες, προτιμάω να κάνω την βόλτα μου εντός.

Εσύ τώρα το "εντός" μπορείς να το καταλάβεις όπως θέλεις. Όπως σου πάει κι όπως σε βολεύει. Εγώ πάντως το λέω πολύ απλά και εννοώ στο σπίτι μου. 

Με πολύ καφέ φίλτρου Χατζιδάκι και Nino Rotta κι ένα βιβλίο αγκαλιά. Για να κάνω βόλτα στις σελίδες του, να κάνω παρέα με τις λέξεις του και να εξερευνώ τους προσωπικούς μύθους αυτού που το 'γραψε. 

Όταν ανακάλυψα τον Τζόναθαν Φράνζεν μέσα από τους "Κραδασμούς" του (εκδόσεις Ψυχογιός) ένιωσα όπως φαντάζομαι ότι θα ένιωσε ο Χριστόφορος Κολόμβος όταν ανακάλυψε την Αμερική.

Κι όμως, όταν πριν λίγους μήνες ο Φράνζεν ήρθε στην Αθήνα, δεν κατάφερα ούτε να τον δω, ούτε να τον ακούσω... Σήμερα κρατάω την "Ελευθερία" του (Εκδόσεις Ωκεανίδα), το βιβλίο του που χαρακτηρίστηκε Μεγάλο Αμερικανικό Μυθιστόρημα και που ο ήρωας του, ο Λεβιάθαν, έγινε σημείο αναφοράς όχι μόνο των Αμερικανών αλλά και όλων των βιβλιόφιλων του κόσμου.

Στις σελίδες του Φράνζεν, λοιπόν θα κάνω, σήμερα  βόλτα μέχρι να έρθει η ώρα να πάω για... "Αυγά μαύρα". Μην τρομάζεις, αυτός είναι ο τίτλος του θεατρικού έργου που έγραψε ο Διονύσης Χαριτόπουλος και που παρουσιάζουν (για τρίτη χρονιά) ο Αντώνης Αντωνίου και η Νατάσα Ασίκη στην Θεατρική Σκηνή (Νάξου 84 Πλατεία Κολιάτσου).

Μ' αρέσει ο λόγος του Χαριτόπουλου, θαυμάζω τον Αντώνη Αντωνίου και αγαπώ την Νατάσα Ασίκη.

Τον Αντώνη τον βλέπεις και εσύ από πέρυσι στο "Μην αρχίζεις την μουρμούρα", στην τηλεόραση, στον Alpha.  Και είμαι βέβαιη πως έχεις γίνει κολλητή του.

 Αξίζει να τον δεις στο θέατρο. Είναι λιτός, αληθινός, σπαρακτικός. 

Στα "Αυγά μαύρα", 2 αδέρφια συναντιούνται ξανά μετά από χρόνια και μετράνε μνήμες, πληγές, απώλειες. Ήρωες - αντιήρωες ο Σπύρος και η Μαρία (αυτά είναι τα ονόματα των δυο ηρώων) αναμετριούνται με τα συναισθήματα τους και τους εαυτούς τους. Σκηνοθέτης της παράστασης είναι ο Αντώνης Αντωνίου. Τις μουσικές έγραψε η Ελένη Καραϊνδρου. Μόνο με ακορντεόν. 

Σου δίνω ραντεβού στην είσοδο του θεάτρου. 

Φιλιά Ακολούθησε το allyou στο Instagram!