Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Χαμένη (κυριολεκτικά) στην Αθήνα

Σήμερα η Μαριέτα κλείνει το GPS και ανακαλύπτει ξανά την πόλη.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Τις περισσότερες φορές όταν μπαίνουμε στο αμάξι, έχουμε ήδη πατήσει τον προορισμό στο GPS. Ξέρουμε που πάμε, πόση ώρα θα μας πάρει να φτάσουμε, μέχρι και που ακριβώς θα συναντήσουμε κίνηση. Ε, όλα τα παραπάνω, υπάρχουν φορές που με πνίγουν. Έτσι, στις μέρες έχω λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο, τολμάω καμιά φορά να πάρω το αμάξι και να μη βάλω χάρτη. Να πάω στον προορισμό μου κουτουρού. Μέχρι και να χαθώ επίτηδες προσπαθώ! Και ομολογώ ότι το τελευταίο μια χαρά το καταφέρνω.

Pixel
Pixel

Μια τέτοια βόλτα, λοιπόν, αφηρημένη έχω όρεξη να κάνω και σήμερα μαζί σου. Θα σου πω που έχω χαθεί - μέσες άκρες - για να το κάνεις και εσύ. Μη γελάς, αλήθεια αξίζει καμιά φορά να μην έχεις πρόγραμμα. Παρατηρείς καλύτερα γύρω σου. Γνωρίζεις νέα μέρη. Φύγαμε, λοιπόν!

Προτείνω να ξεκινήσουμε από βόρεια και συγκεκριμένα από το Κεφαλάρι. Εξαιρετική περιοχή για να χαθείς, γεμάτη πράσινο και στενούς δρόμους. Έχει λίγη κίνηση συνήθως (στα μέσα στενά) και δύσκολα θα βρεθούν απο πίσω σου δέκα άτομα να σου κορνάρουν, όταν εσύ θα κοιτάς με ανοιχτό το στόμα πόσο πράσινο χωράει σε έναν δρόμο ή τα εντυπωσιακά σπίτια.

Επόμενη στάση, αντίστοιχη. Φυσικά, Ψυχικό! Φτιαγμένο για να αποσυντονίζει κάθε οδηγό, θα καταφέρει να σε μπερδέψει αμέσως μόλις το επισκεφτείς. Οι κυκλικοί του κόμβοι θα σε οδηγήσουν σίγουρα σε δρόμους που δεν έχεις ξαναδεί. Επιτρέπεται να παρκάρεις το αμάξι και να κάνεις λίγη βόλτα, μαζί με εκείνους που κάνουν το τζόκινγκ τους!

Τώρα, λέω να σε πάω εντελώς κέντρο. Εκεί που χάθηκα πρόσφατα και απόρησα! Τα Σεπόλια, λοιπόν. Δε θυμάμαι καν τι έψαχνα - νομίζω γύρναγα από κάπου και απλά έστριψα λάθος. Ε, λοιπόν, δε φαντάζεσαι πόσο γραφική είναι αυτή η περιοχή σε κάποια σημεία της. Εκεί που χάθηκα εγώ, είδα παιδιά στο δρόμο, μονοκατοικίες, δέντρα. Μια παλιά και όμορφη Αθήνα!

Νομίζω ότι ήδη οι ιδέες μου είναι αρκετές για να βγεις και να χαθείς, αλλά αν θες ακόμα μια, η λύση είναι μια: Πεντάγωνο. Μπορείς να πας από Τουρκοβούνια, μπορείς και από Αμπελόκηπους. Το σίγουρο είναι ότι αυτό το χάσιμο θα σε ανταμείψει με απέραντη θέα. Προσοχή, πάντα με αυτοκίνητο γιατί οι ανηφόρες δεν είναι και τόσο απολαυστικές με τα πόδια.

Σε φιλώ! Και... μη χαθούμε!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 14 Μαΐου

Μην επιτρέψετε στα συναισθήματά σας να σας οδηγήσουν σε αδιέξοδα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

16/5 Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικηής Γλώσσας 2024: Μιράντα Βερούλη & Choro Plus Half Note Jazz Club

Από το φάντο στη σάμπα: Ένα μουσικό ταξίδι με το καράβι του Πορτογαλόφωνου κόσμου