Ζεστή σοκολάτα, τζάκι και μια μαγική αυλή - AllYou.gr

Search

Ζεστή σοκολάτα, τζάκι και μια μαγική αυλή

Η Μαριέτα κάνει βόλτες στην πόλη ψάχνοντας λίγη ζέστη!

01 Δεκεμβρίου 2016

Καλό μήνα! Ο Δεκέμβριος έφτασε και μαζί του, σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει δηλαδή, έχουν έρθει και τα καλά τα κρύα. Δεν κυκλοφορείς έξω με κάτι λιγότερο από χοντρό μπουφάν και τα χέρια σου πιθανότατα αν μείνουν έξω από τις τσέπες, θα παγώσουν. Με τέτοιες συνθήκες οι βόλτες δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα αλλά εγώ θα το τολμήσω. Ντύνομαι, λοιπόν, ζεστά και ψάχνω μέρη χουχουλιάρικα στην πόλη.

Αφετηρία σήμερα στο Πάντειο και συγκεκριμένα στη "Βανίλια" (Αλέξ. Πάντου). Μιας και έχω μερικές εκκρεμότητες εκεί, θα περάσω από τον πεζόδρομο και δε θα μπορέσω να αντισταθώ σε μια ζεστή σοκολάτα στο χουχουλιάρικο αυτό στέκι. Στη Βανίλια νιώθεις σα να είσαι στο σπίτι σου με τη διαφορά ότι υπάρχει λίγος κόσμος παραπάνω τριγύρω αλλά και ότι το νερό σου σερβίρεται σε βαζάκι, όχι σε ποτήρι. Αυτό το μέρος είναι συνδυασμένο με φοιτητικά χρόνια αλλά νομίζω ότι αξίζει να το επισκεφτεί και κάποιος που δεν έχει καμία σχέση με το Πάντειο. 

Επόμενη στάση Πλάκα. Θα το σκεφτώ να το κάνω ποδαράτο μήπως και ζεσταθώ αλλά μάλλον δε θα αρνηθώ ένα ΜΕΤΡΟ για να με πάει λίγο γρήγορα και πιο ζεστά στην περιοχή της Ακρόπολης. Μόλις φτάσω, θα παώ στο Γιασεμί (Μνησικλέους 23). Αν δεν έχεις πετύχει το Γιασεμί χειμώνα με αναμμένο τζάκι, δε ξέρεις τι χάνεις. Ελπίζω και σήμερα όπως και στο παρελθόν που είχα πάει σε αντίστοιχη μέρα, να μυρίζει και κάποια λιχουδιά από την κουζίνα. 

Για το απόγευμα, νομίζω είναι ότι πρέπει σήμερα για μια ζεστή σούπα. Και που αλλού θα βρεις οικονομική, γευστική και instagramική σούπα; Μα φυσικά Βel Ray (Φαλήρου 88 & Γ. Ολυμπίου)! Αναφέρομαι στην κρεμμυδόσουπα βεβαίως, που το έχει κάνει talk of the town και όχι άδικα. Είναι ένα γευστικό πιάτο, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χρόνου και σε πολύ καλή τιμή. Δοκίμασε τη και δε θα χάσεις.

Και μετά από τόσα ζεστά όλη μέρα, το βράδυ μου λέω να το κλείσω σε αυλή. Σε όχι όποια κι όποια όμως! Θα πάω στο bistro bar Μαγική Αυλή (Βαλτετσίου 47). Το παλιό "Ζάχαρη και Αλάτι" είναι ιδανικό για το βράδυ μιας τέτοιας ημέρας. Η αυλή του έχει θέρμανση τόση ώστε να μπορείς να βγάλεις το μπουφάν σου και να απολαύσεις το ποτό σου χωρίς να τρέμεις από το κρύο. Φυσικά και το εσωτερικό είναι εξαιρετική επιλογή. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!