Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ωδή στη χαρά με ποτό και φαγητό στη Μαβίλη

Η Μαριέτα κάνει ντεμπούτο στη χρονιά με μια μάλλον περίεργη βόλτα.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Βρε καλώς το νέο το χρόνο! Ελπίζω να σε βρήκε χαρούμενη, αποφασισμένη και έτοιμη για πολλές βόλτες! Εμένα, με υποδέχτηκε έτσι ακριβώς γι' αυτο δε χάνω στιγμή. Η πρώτη Πέμπτη του 2017 είναι εδώ και εγώ βάζω τα (σχεδόν) καλά μου και ετοιμάζομαι για μια διαφορετική βόλτα. Το γιατί τη χαρακτηρίζω έτσι, θα το καταλάβεις μερικές παραγράφους πιο κάτω.

Pixel

Το πρόγραμμα σήμερα, ξεκινάει μάλλον αργά. Συγκεκριμένα στις 8.30 μ.μ. ή και λίγο νωρίτερα στο Μέγαρο Μουσκής. Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του δήμου Αθηναίων γιορτάζουν την καινούρια χρονιά με την Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα “Χρήστος Λαμπράκης”, με τη συμμετοχή 200 εθελοντών χορωδών. Θα ακούσω την περίφημη «Ωδή στη Χαρά»! Τι καλύτερο για ποδαρικό στις βόλτες της χρονιάς, μου λες; Bonus: η είσοδος δωρεάν με δελτίο εισόδου.

Μετά από κλασική μουσική, θα πάω για swing και jazz, σε ένα αγαπημένο μέρος: το Mπρίκι (Δορυλαίου 6). Θα βολευτώ σε ένα από τα ιδιαίτερα καθισματάκια στο βάθος και θα πιώ τη μπύρα μου απολαμβάνοντας τη μοναδική αισθητική του χώρου. Οι πιθανότητες να χορέψω και λίγο, είναι πολλές. Ελπίζω μόνο να είμαι τυχερή και όταν φτάσω να μη γίνεται ήδη χαμός από κόσμο.

Pixel

Και μετά τις μπύρες και τον Μπετόβεν, η περίεργη βόλτα μου θα ολοκληρωθεί με βρώμικο στην Καντίνα Μαβίλη (Δημ. Σούτσου 3). Πλατεία Μαβίλη χωρίς χοτ ντογκ από την ιστορική καντίνα που έγινε μαγαζί, δεν γίνεται. Θα πάρω το πιο απλό και θα καθίσω στο παγκάκι της στάσης λεωφορείων να το απολαύσω. 

Κλασική μουσική, μπύρα και χοτ ντογκ, λοιπόν. Κατάλαβες γιατί η πρώτη βόλτα του 2017 ήταν... διαφορετική. Ραντεβού την επόμενη Πέμπτη! Αφετηρία το allyou και προορισμός ωραία πράγματα στην πόλη!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

The Happy Traveler: H United Colors of Benetton και η Delsey Paris λανσάρουν την απόλυτη σειρά αποσκευών και ταξιδιωτικών αξεσουάρ

Μια σειρά εμπνευσμένη από τη δεκαετία του '90 και τη μινιμαλιστική μόδα της εποχής, σε μεγάλη επιλογή χρωμάτων όπως ροζ, γαλάζιο, γκρι και μαύρο αλλά και το iconic πράσινο της Benetton

CELEBS

Ζιζέλ: Η σπάνια φωτογραφία με τις πέντε αδελφές της!

Το συγκινητικό μήνυμα του super model για τη Γιορτή της Μητέρας

ΥΓΕΙΑ

6 τρόποι για να αυξήσεις τη γονιμότητά σου

Απλά και φυσικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αυξήσεις τις πιθανότητες εγκυμοσύνης