Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Mια Δευτέρα με καφέ, θαλασσινά και περιποίηση

Η Χρύσα σήμερα χαίρεται σαν μικρό παιδί με το δώρο που ετοιμάζεται να κάνει στον εαυτό της!


Χρύσα Βασιλακοπούλου

Φίλες μου ομολογώ ότι μου λείψατε, δεν έβλεπα την ώρα να σας ξαναγράψω. Αυτή τη φορά, η βόλτα μου έχει εκτός των συνηθισμένων (καφέ, φαγητό, ποτό)… και beaute (αχ πόσο χαίρομαι που θα μοιραστώ μαζί σας τη χαρά μου)! Τελείωσαν οι γιορτές και τώρα ξέρεις, κλασικά αρχίζουν οι δίαιτες (και καλά)… για τα μάτια του κόσμου μέχρι να έρθει το Πάσχα, το οποίο δεν αργεί, πέφτει στις 16 Απριλίου! Τουλάχιστον, μέχρι να χάσουμε τα κιλά των εορτών, ας φτιάξουμε μαλλί! 

Η φάση σήμερα να ξέρεις είναι… Καλλιθέα! Δες τώρα που θα πάω και μαζί με εμένα έλα αν θες κι εσύ, ωραία θα περάσεις! Θα ξεκινήσω από το αγαπημένο μου Momo (Σαπφούς 95, Καλλιθέα), είναι μία καφετέρια με φοβερά pancakes και πεντανόστιμα σάντουιτς, για τους καφέδες που φτιάχνει δεν έχω λόγια. Όσο για την εξυπηρέτηση; Άψογη! Είναι σαν ένα μικρό Μανχάταν να φύτρωσε στην πλατεία. Η αυλή του συγκρίνεται άνετα με αυλές του κέντρου. Δεν σου είπα όμως λεπτομέρειες για τον εσπρέσο και τον καπουτσίνο, θα τον πιεις καβουρδισμένο στα ξύλα! Γνωστοί θαμώνες του cafe αποτελούν ο Φοίβος Δεληβοριάς και η Νατάσσα Μποφίλιου.

momo-6.jpg

Το Μοτοσακό (Παναγή Τσαλδάρη 157, Καλλιθέα) είναι η επόμενη επιλογή μου! Εδώ μιλάμε για όνομα και πράγμα! Γιατί το λέω αυτό; Μα γιατί κρέμεται ένα δίτροχο «Μοτοσακό» από το ταβάνι. Εκεί θα βρεις θαλασσινούς μεζέδες αλλά και κρητική κουζίνα. Τα πιάτα που θα σου προτείνω ανεπιφύλακτα γιατί τα έχω δοκιμάσει όλα είναι το κριθαρωτό με γαρίδες και φέτα, οι κεφτέδες μπακαλιάρου, οι λουκουμάδες με φέτα και η ελληνική εκδοχή των fish & chips.

6E9F4E91BE5D1E60E2EEDEDA7058BECA.jpg

Μετά κορίτσια μου θα πάω να αφεθώ στα απαλά και μαγικά χέρια της dream team (Μαρία Βεντούρη, Γιάννης Κορισανός, Νικολέτα Νομικού). Συγκεκριμένα, μιλάω για το κομμωτήριο «Γιάννης» (Χρυσηίδος 7, Καλλιθέα). Σήμερα θα κάνω την Iσιωτική Θεραπεία Μαλλιών Κερατίνης Brazilian, το έχω ξανακάνει με μεγάλη επιτυχία στον «Γιάννη» για αυτό άλλωστε και ξαναπάω! Τα ευχαριστήθηκα πολύ τα μαλλιά μου, πήραν ανάσα, έγιναν πιο λαμπερά, πιο μεταξένια, πιο ζωντανά, πιο εντυπωσιακά γεμάτα υγεία (όλες οι φίλες μου με ρωτούσαν τι έκανα στα μαλλιά μου). Το κορυφαίο είναι ότι μου κράτησαν 6 ολόκληρους μήνες! Όσο για το πόσο ευχάριστα περνάει η ώρα μου εκεί δε μπορείς να φανταστείς! 

giannis1.jpg5714a91656470c137ed91a45.jpg

Καταλαβαίνεις ότι μετά το όμορφο δώρο που θα κάνω στον εαυτό μου δεν μπορώ να μην πάρω τηλέφωνο δυο τρεις φίλους από την Καλλιθέα με σκοπό να τους ξεσηκώσω για ποτό! Και που θα πάμε; Μα θέλει και ερώτημα; Στο Επάνω Μαχαλά (Πλάτωνος 1, Καλλιθέα). Θα πέσουμε λίγο στα …βαριά απόψε, υπάρχει όρεξη για ρακόμελα, φυσικά με την απαραίτητη συνοδεία ποικιλίας και εκλεκτών μεζέδων (πολίτικοι, πικάντικοι, αλλά και μαρινάτα ψάρια). Αν πας μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις την τυροκαυτερή!

Έφυγα γιατί με περιμένει μια γεμάτη Δευτέρα! Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα!

 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του