Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Βόλτα στο κέντρο της πόλης

Η Λένα σήμερα πάει βόλτα με την Κέητ Μπλάνσετ στην Πειραιώς 260.


Λένα Γρηγορίου

Τον Ιούνιο τούτο κάθε άλλο παρά καλοκαιρινό τον λες. Όλα μου τα θερινά σινεμά ναυάγησαν άδοξα, τα δυο πάρτι που ήμουν καλεσμένη με μεταμόρφωσαν σε… παπάκι, και, άντε για να μη γκρινιάζω άλλο, ας πω πως από χθες όλα δείχνουν πως το καλοκαίρι είναι εδώ!

Pixel

Άρα ξεκινάμε βόλτες και βουτιές και ταράτσες και αυλές. Σήμερα, όμως, λέω να είμαι πιο μαζεμένη. Και να τρέξω στην Πειραιώς 260, που τόσο αγαπώ.

Το τελευταίο καλλιτεχνικό εγχείρημα του Βερολινέζου Τζούλιαν Ρόζενφελντ έχει τίτλο «Μανιφέστο». Και είναι μια κινηματογραφική εγκατάσταση για τον ρόλο του καλλιτέχνη στη σύγχρονη κοινωνία.

Pixel

Σε 13 γιγαντοοθόνες προβάλλονται 13 βίντεο στα οποία πρωταγωνιστεί, ενσαρκώνοντας μοναδικά, 13 διαφορετικούς χαρακτήρες, η μαγική Κέητ Μπλάνσετ. Ναι, αυτή η πανέμορφη και πολυβραβευμένη Αυστραλέζα που λατρέψαμε στη «Θλιμμένη Τζάσμιν» του Γούντυ Άλλεν, στην “Carol” του Τοντ Χέηνς, στον «Ιπτάμενο Κροίσο» του Σκορτσέζε.

Η 46χρονη ηθοποιός, που χωρίς να διστάσει να τσαλακωθεί, μεταμορφώθηκε 13 φορές για της ανάγκες του Μανιφέστο, ερμηνεύοντας μονολόγους από 13 διαφορετικές περσόνες: μια χορογράφο, μια δασκάλα, μια εργάτρια, μια χρηματίστρια, αλλά κι έναν άστεγο.

Έχω μεγάλη ανυπομονησία να βρεθώ στην Πειραιώς 260. Ξέρω πως ο Ρόζενφελντ θεωρείται ένας από τους κυριότερους σύγχρονους δημιουργούς και πως ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου, επέλεξε το Μανιφέστο του για την έναρξη του Φεστιβάλ, όμως δεν σου κρύβω πως ο μαγνήτης για μένα είναι η Μπλάνσετ.

Δυο ώρες κρατάει το Μανιφέστο και μπορείς να το δεις κάθε απόγευμα, από τις 19.00μμ, στην Πειραιώς 260, ως τις 19 Ιουλίου.

Ως την επόμενη Τετάρτη,

καλοκαιρινά φιλιά!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Σταρόβας: «Ξεκίνησε λογοθεραπεία» - Τα νέα για την υγεία του

Ο Δημήτρης Σταρόβας δεν υποστηρίζεται μηχανικά πλέον

BEAUTY TIPS

Πώς να αποτρέψετε και να αντιμετωπίσετε τα dark spots σύμφωνα με τους ειδικούς

Για να χαίρεστε τον καλοκαιρινό ήλιο με τις λιγότερες βλάβες για το πρόσωπό σας

CELEBS

Οι εξελίξεις για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα: «Παρακολουθούν τον εγκέφαλο»

Όσα είπε η Ματίνα Παγώνη για την κατάσταση υγείας του τραγουδιστή