Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια «Αποπλάνηση» με καφέ, ποίηση, μηλόπιτα και κρασί!

Η Λένα, παρά τον καύσωνα, επιμένει (και σήμερα) να κάνει βόλτα στο (απόλυτο) κέντρο της πόλης μας. Και να το απολαμβάνει!


Λένα Γρηγορίου

Σήμερα, ξεκινώντας από το σπίτι μου, πήρα μαζί μου κι ένα βιβλίο. Έτσι, για... ψυχολογική στήριξη! Το "Μεταφερθήκαμε παραπλεύρως" της Κικής Δημουλά (Εκδόσεις Ίκαρος). Μην ψάχνεις. Έτσι είμαι εγώ. Επιμένω να ακουμπάω στην ποίηση που αγαπάω για να πάω παρακάτω, για να νιώσω πιο δυνατή, πιο σίγουρη. 

Pixel

Έριξα, λοιπόν, τη Δημουλά στην τσάντα μου για... πάν ενδεχόμενο (!) και ξεκίνησα. Γραμμή για το Cafe του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12), για να συναντήσω φίλο μου αγαπημένο και επίμονο! Το έχεις ανακαλύψει, φαντάζομαι, το μικρό παραδεισάκι στο κατακέντρο της πόλης μας. Μα-γι-κό! Ο κήπος μοναδικός, ο καφές και η μηλόπιτα με παγωτό πρόταση που δεν σηκώνει αντιρρήσεις, το Ίλιον Μέλαθρον, επιβλητικό και φορτωμένο μνήμες. Παραδεισάκι, σου το είπα; Και πολύ καλά έκανα! 

Για το βράδυ, νωρίς, στις 21.00, πολύ θα ήθελα να πάω σινεμά. Να δω την τελευταία ταινία της Σοφία Κόπολα, την «Αποπλάνηση». Παίζεται και σε σινεμά αγαπημένο, το Θησείο (Αποστόλου Παύλου 7). Πήρε το βραβείο σκηνοθεσίας , στο φεστιβάλ των Καννών, η Κόπολα, διάβασα πολλές διαμαρτυρίες , αντιρρήσεις και αμφισβητήσεις για τη βράβευση της, άρα τρεχω να δω την ταινία για να αποκτήσω «ιδίαν» άποψη! Ρημέηκ της παλιάς ταινίας «Ο Καταζητούμενος», με τον Κλιντ Ήστγουντ, η ταινία της κόρης του (μεγάλου) Φ.Φ Κόπολα,  με θέμα της τη θέση της γυναίκας στον Αμερικανικό Εμφύλιο. Πρωταγωνίστρια η Νικόλ Κίντμαν. Δεν πεθαίνω, αλλά ο Κόλιν Φάρελ που είναι δίπλα της (στο ρόλο του Ήστγουντ, φαντάζομαι) μου αρέσει πάρα πάρα πολύ! Με καλή διάθεση αλλά και με μια δόση περιέργειας, λοιπόν, θα κατέβω Θησείο.

Pixel

Με ελληνικό κρασί και δροσερή σαλατούλα  σκοπεύω να «κλείσω» αυτή μου την Τετάρτη. Στο "Αμπιμπάγιο", στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών. Με πολύ χάζι, κουβέντα, μανιτάρια πλευρώτους με ρόκα και το βλέμμα στις… διακοπές που έρχονται!

Φιλιά πολλά!

SELECTIONS

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Με παστέλ outfit και τσάντα Balmain στην πρεμιέρα της Λένας Δροσάκη

Οι δύο φίλες πόζαραν χαμογελαστές και αγκαλιασμένες

BEAUTY TIPS

Εσύ εφαρμόζεις σωστά το αντηλιακό σου;

Tips από τους ειδικούς για να έχεις πάντοτε την κατάλληλη και επαρκή προστασία από τον ήλιο