Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Έχει αυγουστιάτικη πανσέληνο απόψε και είναι ωραία

Σήμερα, που το φεγγάρι θα κάνει τα ξόρκια του μεταμορφώνοντας την Αθήνα, η Γωγώ θα εξερευνήσει τα πιο όμορφα σημεία της πόλης.


Γωγώ Καρκάνη

Στην ωραιότερη πανσέληνο του χρόνου, την αυγουστιάτικη, δεν νοείται να μείνει κανείς σπίτι. Φέτος μάλιστα έχεις έναν ακόμα λόγο να βγεις έξω, καθώς 115 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα ανοίγουν τις πόρτες τους με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα διοργανώνουν και εκδηλώσεις όπως συναυλίες, παραστάσεις και ξεναγήσεις.

Απόψε λοιπόν θα εκμεταλλευτώ τη μοναδική αυτή ευκαιρία και θα διαλέξω να επισκεφτώ έναν ή περισσότερους από τους αθηναϊκούς χώρους που συμμετέχουν σε δράσεις με αφορμή την πανσέληνο. Ενδεικτικά, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας αρχαιολόγοι και ξεναγοί θα αφηγηθούν «Ιστορίες της νύχτας», ενώ στον κήπο του θα δώσει συναυλία η Ηρώ Σαΐα. Ο Κήπος του Νομισματικού Μουσείου θα φιλοξενήσει ένα live της Ανδριάννας Μπάμπαλη, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο του Κεραμεικού, ένα από τα ωραιότερα σημεία του κέντρου για να απολαύσεις το γεμάτο φεγγάρι, θα είναι ανοιχτός μέχρι τα μεσάνυχτα.

Σε καμία περίπτωση δεν θα χάσω την ξενάγηση που διοργανώνει η ομάδα Action Plus στα Αναφιώτικα, τη γειτονιά στην Πλάκα που μοιάζει να έχει βγει κατευθείαν από κάποιο νησί των Κυκλάδων, αφού δηλώσω συμμετοχή.

Και επειδή τίποτα δεν συγκρίνεται με τις αντανακλάσεις του φεγγαριού στη θάλασσα, θα κλείσω τη βραδιά μου σε κάποιο από τα full moon parties που διοργανώνονται απόψε σε διάφορα παραθαλάσσια μπαράκια, όπως στο Bolivar στον Άλιμο ή στο Τζιτζίκι στη Ραφήνα.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του