Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες βόλτες της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα, η Γωγώ πήγε Αγία Παρασκευή
Για βραδινό, θα πεταχτώ για φαγητό... στο χωριό. Θα πάω στην κατάφυτη αυλή του Κορομηλά (Ελ. Βενιζέλου 72), μια ταβέρνα όπου νιώθεις ότι διακτινίζεσαι σε κάποια εξοχή. Τα ψηλά δέντρα με τους ασβεστωμένους κορμούς στη μεγάλη, στρωμένη με χαλίκι αυλή, όπου απλώνονται τα τραπεζάκια και οι καρέκλες τύπου καφενείου, σε κάνουν να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι σε αθηναϊκό προάστιο.

Pixel

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα έκανε βόλτα στο Ναύπλιο
Και μετά, παγωτάκι οπωσδήποτε. Στου Roberto, που φτιάχνει αυθεντικό gelato, οι δικοί μου θα απολαμβάνουν το χωνάκι τους και εγώ θα πιάσω με τη Βούλα τις κουβέντες τις γυναικείες με τις ώρες. Και αν συναντήσουμε και καμιά γνωστή μας οικογένεια, που πάντα γίνεται, θα καθίσουμε στο Xenon στην πλατεία Συντάγματος και θα πιούμε ποτάκι ή μια μπύρα ενώ τα πιτσιρίκια θα τρέχουν παίζοντας στην πλατεία της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας.  

*Την Τετάρτη, η Λένα διάβασε Μοντιανό
Πηγαίνω κατ' ευθείαν στο Public, στο Νέο Ψυχικό για καινούργιο βιβλίο. Έχω αποφασίσει τι θέλω: Πατρίκ Μοντιανό και "Στο cafe της χαμένης νιότης" (Εκδόσεις Πόλις). Ο Μοντιανό είναι ο Γάλλος συγγραφέας που βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας 2014. 

Pixel

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα το έριξε στην Πλάκα
Πρώτη μας στάση, θα γίνει στην Πλάκα. Σε ένα σημείο που πραγματικά αγαπώ. Θυμίζει χωριό και έχει την απαραίτητη ηρεμία. Είναι εβδομάδα προσαρμογής και δε θέλω βαβούρα. Καφέ ελληνικό στον "Γλυκύ", λοιπόν. Το παραδοσειακό αυτό καφενείο, το γνώρισα στα φοιτητικά μου χρόνια, και το αγάπησα για την όμορφη αυλή του και την απλότητα του! Αγγέλου Γέροντα 2 βρίσκεται. Μη χαθείς!

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ ταξίδεψε με το μυαλό στην Ικαρία
Δε μου αρέσει που δεν είμαι στο χωριό της Ακαμάτας και στην ταβέρνα «Στα περίξ», για να φάω μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες, αφράτους σαν αέρα κολοκυθοκεφτέδες με σως γιαουρτιού, χοιρινό στην γάστρα και μανιτάρια στην σχάρα, που κάθε μπουκιά από αυτά τα φαγητά σε κάνουν να νιώθεις ως ο πιο τυχερός άνθρωπος, που βρίσκεται στο καλύτερο μέρος του κόσμου, την σωστή στιγμή.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

Προτεινόμενα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ακούστε το νέο δίσκο της Μαρίνας Σάττι με τίτλο P.O.P.

Ο δίσκος περιλαμβάνει εκτός από το “ZARI” με το οποίο εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision και το “EIMAI KALA”, σε στίχους της life coach Κατερίνα Σαλακά

ASK THE EDITOR

5 αντιηλιακά με χρώμα που θα σου λύσουν τα χέρια αυτό το καλοκαίρι

Το πολυχρηστικό προϊόν που αγαπάμε για τους θερινούς μήνες

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Εργαστήρι συμμετέχει στην Aνθοκομική 'Εκθεση Κηφισιάς

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι» θα συμμετάσχει και φέτος στην 70η Ανθοκομική Έκθεση, που διοργανώνει ο Δήμος Κηφισιάς.