Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Στην Πεντέλη, κορίτσια (κι αγόρια), στην Πεντέλη!

Η Λένα,  σήμερα, σου γνωρίζει έναν Παλιάτσο και σου κάνει Κουπεπέ…


Λένα Γρηγορίου

Να ’μαστε πάλι στην πόλη μας την αγαπημένη. Έφυγες ποτέ; Για λίγο, για πολύ; Εγώ, εδώ! Σταθερά! Στην άδεια (όχι και τόσο, φέτος) απολύτως ερωτική Αθήνα μου (μας). Δεν σου κρύβω πως τις μέρες που πέρασαν- η σκέψη μου, το άγχος και οι φόβοι μου ήταν  επικεντρωμένα στις πυρκαγιές… Μ’ επιανε απελπισία στο άκουσμα , στη θέα τους και στη δύναμη τους. Και κάθε φορά μπροστά σε αυτού του είδους τις φυσικές καταστροφές, συνειδητοποιώ πως όλα, μα όλα τ’ άλλα , μοιάζουν να είναι τόσο ασήμαντα.   

Σήμερα, λοιπόν, μ’ αυτές τις σκέψεις, λέω να επισκεφτώ την αγαπημένη μου Πεντέλη, που -παρόλο το ελάχιστο πράσινο που της έχει απομείνει- εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο όμορφα κι αγαπημένα μου μέρη σ' αυτή την πόλη.  

Στάση πρώτη: Coupepe (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνίου 31, Νέα Πεντέλη). Ένα  πανέμορφο all day bar που αν έχεις πάει έστω και μία φορά, αποκλείεται να μην κόλλησες: Πολύχρωμες καρέκλες σκηνοθέτη γύρω γύρω από ξύλινα τραπεζάκια με μάρμαρο και η πλατεία της Νέας Πεντέλης να απλώνεται μπροστά σου. Από το πρωί στο μενού θα βρεις breakfast  με αυγά ή ομελέτα, τρομερές τυρόπιτες και κρουασάν.

Τα γλυκά είναι όλα φρέσκα και χειροποίητα. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις μιλφέιγ καλοκαιριάτικη. Θα… πάθεις. Και εξυπακούεται πως θα σου πω να δοκιμάσεις και πίτσα! Και αλμυρή και γλυκιά!  Πώς είναι; Απλά, συγκλονιστικές! Όλες! Κι ακόμα κρέπες, σάντουιτς, σαλάτες, και άφθονο ρακόμελο. Δεν ξέρω αν σου τα είπα όλα. Πάντως , να θυμάσαι, πως αυτά είναι μερικά (μόνο) από τα «συστατικά» της επιτυχίας που  έχουν κάνει το Coupepe σήμα κατατεθέν των Βορείων προαστίων. Mη με ρωτήσεις τι θα δοκιμάσω εγώ σήμερα. Μπορώ με σιγουριά να σου πω : «καφέ». Για τα υπόλοιπα… αααα, λογαριασμός δικός μου!.

Μετά,  έχω σκοπό να κάνω μια μεγάλη βόλτα, περπατώντας. Θα ακολουθήσω τον κεντρικό δρόμο με κατεύθυνση προς την πλατεία της Παλιάς Πεντέλης. Εκεί, που βρίσκεται και το λιλιπούτειο λούνα πάρκ που τώρα το καλοκαίρι είναι γεμάτο με –εξίσου- λιλιπούτειους θαμώνες. Μου αρέσει να χαζεύω τα λούνα-παρκ. Γι' αυτό λέω εκεί να κάνω μια στάση. Καθόλου τυχαία στάση, μια που απέναντι ακριβώς από το λούνα-παρκ βρίσκεται ο «Παλιάτσος» (Βασιλέως Γεωργίου Β & Σουβαλιώτου, Πλατεία Αγίας Τριάδος). Ένα πολύ ιδιαίτερο cafe-wine bar, με εξαιρετική vintage διακόσμηση, ιδιαίτερη μουσική και ένα μεγάλο και «σύνθετο» κατάλογο με πεντανόστιμα και πρωτότυπα κοκτέιλ. Εγώ, εδώ, πίνω "Gentleman old fashion”! E, να συμβαδίζει και με τα γούστα μου στους άντρες. Καλής, παλιάς κοπής…και, παρακαλώ, χωρίς σχόλια! Επανέρχομαι στο κοκτέιλ μου και σου λέω πως επειδή αγαπώ το ρούμι και το σιρόπι μπαχαρικών, το κοκτέιλ  αυτό είναι ό,τι χρειάζομαι κάθε φορά που είμαι στον «Παλιάτσο»! Εσύ, μπορείς να διαλέξεις ό,τι θέλεις. Έναν "Αρλεκίνο" ή ένα "Jester". Είναι τόσα πολλά και τόσο υπέροχα όλα. Εννοείται πως μπορείς και να φας εδώ. Τι θα έλεγες για ένα μπέργκερ με σολομό; Ή για ένα πολύ ιδιαίτερο cheese cake; Nα μην ξεχάσω να σου πω για την μουσική που συνοδεύει ιδανικά την όποια επιλογή σου και το πολύ φιλικό περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Η πριγκίπισσα Σάρλοτ έχει γενέθλια - Η φωτογραφία που τράβηξε η Κέιτ

To μήνυμα του πριγκιπικού ζεύγους στον λογαριασμό του στο instagram

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οικογενειακό πασχαλινό τραπέζι: Οδηγός επιβίωσης

Πώς θα φέρεις σε πέρας αυτή την επικίνδυνη αποστολή (και φέτος).

CELEBS

Πάσχα στις Σεϋχέλλες για την Ιωάννα Τούνη: Room tour στο πολυτελές σπίτι

Είναι σε απόσταση αναπνοής από την παραλία