Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

I’m in heaven?

Βόλτα στην πόλη με λουλούδια, μπύρες και πολλή τζαζ.


Λένα Γρηγορίου

Σεπτέμβρης.  Κι εγώ (κι εσύ;) μετράω, ακόμα, τ' άστρα απ'το μπαλκόνι του σπιτιού μου. Εντάξει, καμιά φορά τα μετράω κι από κάποιο ψαγμένο μπαράκι, κάποια κοντινή θάλασσα, κάποιο θερινό σινεμά, κάποια δροσερή πλατεία. Μ΄άλλα λόγια, το ξέρεις, κάνω μικρές και μεγάλες βόλτες στην πόλη και παριστάνω πως, έτσι, είμαι σε μόνιμες διακοπές!!! Για να μη σου πω πως έχω αρχίσει και να το απολαμβάνω η δικιά σου!  Κοίτα τώρα πού θα σε πάω σήμερα  για να ζήσουμε μαζί μια Τετάρτη... δροσερή (!) και χαλαρή κι ωραία και διαφορετική!

Ξεκινάμε  από την αγαπημένη Πλατεία Μαβίλη και το all time classic FLOWER (Δορυλαίου 2). Απόγευμα Τετάρτης και το τραπεζάκι δίπλα στο συντριβάνι, μάς περιμένει. Μη με ρωτήσεις πόσα χρόνια έρχομαι εδώ, «πολλά» είναι η απάντηση. Και πάντα όταν φεύγω, σκέφτομαι ποσο γρήγορα θα ήθελα να ξανάρθω. Τώρα το FLOWER σερβίρει και πίτσα, παρακαλώ! Super πίτσα! Σήμερα, όμως, θα αντισταθώ και θα πιω μόνο μια παγωμένη μπύρα.
 

pk.jpg
 

Βλέπεις λίγα μέτρα πιο κάτω, με περιμένουν ο Φρεντ Αστέρ και η Τζίντζερ Ρότζερς… Και θα ήθελα να νιώθω ανάλαφρη όταν οι πρώτες νότες του “Cheek to cheek” αγγίξουν τα’ αυτιά μου! Πάμε για "I’m in heaven" και μη με κοιτάς απορημένη. «Im in heaven» είναι ο τίτλος της αποψινής  συναυλιας της Πέννυς Μπαλτατζή , στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής  (Λεωφ. Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη) κι αν σου αρέσει η τζαζ όσο σ’ εμένα, ετοιμάσου για μια βραδιά κάτω απ’ τα αστέρια με πολλή μουσική, πολλή λάμψη και πολλές κινηματογραφικές εικόνες. H Πέννυ είναι η νέα “first lady of jazz”, τόσο γεμάτη ενέργεια και χαρά της ζωής που θα μας παρασύρει και θα μας «λικνίσει» μαγικά.

Μόλις τελειώσει η συναυλία φύγαμε για  Πετράλωνα. Μας περιμένουν. Ασφαλώς και είσαι καλεσμένη μας! Στο πεζοδρόμιο με τις νεραντζιές, στα τραπεζάκια εξω απο το Χρύσα-Χρύσα (Καλλισθένους & Αιολέων 40), η χρυσοχέρα και γλυκύτατη Χρύσα θα μας φιλέψει τα καλούδια της. Να σου πώ πως απο τώρα γλύφω τα δάχτυλα μου για το cheesecake με μέλι που θα φάω μετά τα μεζεκλίκια!

xrisa.jpg
 

Στην επιστροφή θ' ακούω το τραγούδι που ήταν η έμπνευση της ημέρας μου: “ I’m in heaven”. Θα το βάλω να παίζει δυνατά. Γιατί; Μα, για να το πιστέψω!

Τα λέμε  την επόμενη Τετάρτη. Κι ως τότε, φιλιά πολλά.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ενδείξεις ότι μπορεί να είσαι εσύ το πρόβλημα στη σχέση σου

Στις σχέσεις, μερικές φορές αναζητούμε απαντήσεις παντού εκτός από τον εαυτό μας

CELEBS

Θετικές εξελίξεις για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα - Tι λέει η σύζυγός του

«Στην κόρη μας λείπει ο μπαμπάς της- Θα σηκωθεί, θα είναι όπως ήταν πριν»

FASHION TRENDS

Γιατί ένα καλό λευκό πουκάμισο δεν πρέπει να λείπει από την γκαρνταρόμπα σου!

Διαχρονικό, κλασάτο και κομψό ο απόλυτος μπαλαντέρ μόδας σου χαρίζει τις πιο υπέροχες εμφανίσεις!