Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Ελπίδα, η Χρύσα κι ένας Τρελός από Έρωτα

Απ’ την Κηφισιά στο Μεταξουργείο και από ’κει, στα Πετράλωνα!


Λένα Γρηγορίου

Πρωί Τετάρτης, τελευταίας Τετάρτης του Νοέμβρη, το ξυπνητήρι χτύπησε (ανελέητο) κι εγώ ξύπνησα με Athens Voice Radio! Ευτυχώς! Ακούγοντας (αγαπημένο) Στέφανο Τσιτσόπουλο και Morrissey “no bus, no boss, no rain, no train”. Και πήραν τα μυαλά μου αέρα και είπα :«Ααα θέλω κι εγώ να περάσω μια μέρα στο κρεβάτι (“spend the day in bed”) σαν τον κύριο Morrissey»! Μια μέρα, ναι ΟΚ, αλλά όχι τη σημερινή, φώναξα και πετάχτηκα έξω απ’τα σκεπάσματα! Γιατί σήμερα έχω ένα πρόγραμμα βόλτας υπέροχης και τρομερής  απ’τη μια άκρη της πόλης ως την άλλη.

Μια βόλτα που θα ξεκινήσει από την Κηφισιά και ένα πολύ ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο Bazaar και θα τελειώσει με νοστιμιές και γλύκες στα Πετράλωνα. Ε ναι, εννοείται πως θα πάω και γραφείο. Παρ’το σαν μια στάση, όμως, αυτό μωρέ... Ε ναι, θα κρατήσει αυτή η στάση 5-6 ώρες, αλλά μην το βάζεις κάτω. Όλα αρχίζουν μετά!

elpida11.jpgΚαι αρχίζουν από το Theoxenia Palace Hotel (Κολοκοτρώνη 34, Κεφαλάρι), στην Κηφισιά και το μαγικό Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Τελευταία μέρα σήμερα του Bazaar και θα τρέξω για να κάνω εκεί τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια μου. Θα πάρω και το γούρι της ΕΛΠΙΔΑΣ για το 2018 (σχεδιασμένο από το κοσμηματοπωλείο Serkos). Όπως γράφει και η πρόσκληση που μας έστειλαν στο γραφείο: “ Oσοι κάνουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους στο Bazaar της ΕΛΠΙΔΑΣ έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να βρουν ό,τι πιο όμορφο κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά, αλλά και να συμβάλλουν στο έργο του Συλλόγου, αφού οι δημιουργοί και τα καταστήματα που συμμετέχουν προσφέρουν μέρος των εσόδων τους στον Σύλλογο”.  Και πες μου αν αυτό δεν είναι το απόλυτο κίνητρο για ν’ ανέβεις ως την Κηφισιά μαζί μου!

Θα πάρουμε και το Δεντράκι της Υγείας, της Ευημερίας και της Τύχης,  ου τη γλάστρα του, ζωγράφισαν με πολλή αγάπη τα παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ. Θα μείνω μέχρι να τελειώσω όλα τα δώρα μου και μετά θα τρέξω στο σταθμό του τρένου και θα κατέβω, πού λες; Μεταξουργείο! Θέατρο ΑΛΜΑ (Ακομινάτου 15-17& Αγ. Κωνσταντίνου) και η Β! σκηνή του έχει απόψε επίσημη πρεμιέρα! «Fool for love» Τρελός από έρωτα, δηλαδή και ο Sam Shepard,  συγγραφέας (και ηθοποιός και σκηνοθέτης) βραβευμένος με Pulitzer (παρακαλώ) μιλάει για τον έρωτα στην πιο άγρια και αδιαπραγμάτευτη μορφή του. Στην παράσταση παίζουν ο Γιώργος Κέντρος, η Τζένη Θεωνά, ο Γιωργής Τσαμπουράκης και ο Βασίλης Παλαιολόγος. Σκηνοθέτης, ο Γιώργος Οικονόμου  και επί σκηνής παρούσα η αληθινή πλευρά της αμερικάνικης οικογένειας. Με τα πάθη, τους μύθους, τα στεγανά, τις ενοχές ,τα όνειρα. Η παράσταση αρχίζει στις 9 ακριβώς και θέλω, όπως πάντα, να είμαι εκεί στην ώρα μου.

Κι αν νομίζεις πως η βραδιά μου τελειώνει εδώ, πλανάσαι πλάνη οικτρά! Συνεχίζεται στα Πετράλωνα, σε ένα μαγαζί που λατρεύω να μπαίνω, να μένω, να δοκιμάζω και να απολαμβάνω γεύσεις! Ε ναι, στη Χρύσα Χρύσα (Αιολέων 40 και Καλλισθένους) θα πάω. Σ’ αυτή τη γλυκιά υπέροχη κυρά κι αρχόντισσα και σούπερ μαγείρισσα!xrysa1.jpg

Μη με ρωτήσεις πόσα χρόνια την ξέρω. «Πολλά», θα σου πω. Και πάντα το ίδιο φιλόξενη, περιποιητική, ευγενική, τελειομανής με τις γεύσεις . Κάθε φορά δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω. Must η ζεστή πατατοσαλάτα, το ταλαγάνι με σπιτική μαρμελάδα σύκο, στις τηγανιτές πατάτες, στα κεφτεδάκια, στα χωριάτικα λουκάνικα με τσένταρ, στη σούπα από κολοκύθα... και τελειωμό δεν έχω! Πάντα αφήνω χώρο (μη γελάαας) για τα γλυκά! Μους σοκολάτας, τσιζ κέικ με μέλι, χαλβά... Ε ναι, κάπου εδώ θα κλείσω. Και το στόμα μου και τη βόλτα μου!

Θα σου δώσω ραντεβού για την επόμενη Τετάρτη και θα σου πω πως οι βόλτες στο allyou.gr είναι οι πιο όμορφες και οι πιο βιωματικές!

Φιλιά πολλά!



 


 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του