Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ταξίδι στους μυστικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά

Σήμερα η Γωγώ θα εξερευνήσει το θεματικό πάρκο του μεγάλου παραμυθά, το οποίο έχει στηθεί στη Helexpo στο Μαρούσι.


Γωγώ Καρκάνη

Σε μια άκρως σουρεαλιστική χώρα όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν θα μεταφερθούμε σήμερα με το γιο μου: στους «Μυστικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά», το μεγάλο θεματικό πάρκο που φιλοξενείται στη Helexpo μέχρι τις 3/2 (mystikoikosmoitriviza.gr).

Θα επιβιβαστούμε λοιπόν στο «Τρένο που πάει παντού» και θα ταξιδέψουμε στο σύμπαν του εθνικού μας παραμυθά, δημιουργού έργων που απολαμβάνουν οι μικρότεροι και εκτιμούν οι μεγαλύτεροι, όπως της διαχρονικής «Φρουτοπίας» των παιδικών μας χρόνων.
 

trivizas2.jpg
 

Θα περιπλανηθούμε στο μυστικό εργαστήρι του Φραγκίσκου του φραγκόσυκου, του περιβόητου εφευρέτη της Φρουτοπίας που με το μυστικό του όπλο αφαιρεί το μανά από τους μανάβηδες και τους μεταμορφώνει σε βίδες. Στο στοιχειωμένο κάστρο της μάγισσας Φρικαντέλας, που κλέβει φωνές παιδιών που τραγουδάνε τα κάλαντα και τις φυλακίζει σε μπαλόνια. Στο μυθικό ζαχαροπλαστείο του Λιχουδιστάν, όπου ο κύριος Ζαχαρίας συναντάει την κυρία Γλυκερία και της προσφέρει ένα μπακλαβαδάκι με μέλι από χρυσάνθεμα. Στο μυστηριώδες μέγαρο της Δόνας Τερηδόνας, που φυλακίζει τη μικρή Λουκία επειδή έχει χαμόγελο ομορφότερο από το δικό της.

Θα γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τη συγγραφική αυτή ιδιοφυΐα, που καθώς στο έργο της συνδυάζει την αστείρευτη φαντασία με το παιχνίδι με τις λέξεις και ένα κάπως σκοτεινό χιούμορ, καταφέρνει να μιλήσει στην καρδιά και στο μυαλό μικρών και μεγάλων αναγνωστών – και θεατών.

Στο τέλος της περιπλάνησης θα καθίσουμε για μια ζεστή σοκολάτα στο παραμυθένιο καφέ και καθώς σίγουρα θα μας έχει ανοίξει η όρεξη για περισσότερες ιστορίες, θα επιλέξουμε βιβλία από το θεματικό πωλητήριο που έχει στηθεί στη Helexpo, αφιερωμένο φυσικά στον Τριβιζά. Εκεί μας περιμένουν περισσότεροι από διακόσιοι τίτλοι.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!