Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες βόλτες της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*H Αλεξάνδρα ψήφισε ρετρό
Θα πάμε στο αγαπημένο μας πλέον Τρανζιστοράκι, ένα μέρος που σε μαγεύει με τη ρετρό του διακόσμηση. Μινιμάλ δεν το λες με τίποτα. Η κάθε του γωνιά είναι γεμάτη με αντικείμενα που κουβαλούν το καθένα τη δική τους ιστορία. Παλιά τραπέζια βαμμένα σε έντονα χρώματα, μια λατέρνα, κορνίζες, ένα παλιό πιάνο, και δεκάδες αναμνηστικά αντικείμενα παντού. Και φρέσκα λουλούδια, πολλά βάζα με λουλούδια που σου φτιάχνουν το κέφι. 

*Η Λένα επισκέφθηκε στο ΣΤΕΚΙ της
Βάζω το (ανοιξιάτικο) μπουφάν μου, και ξεκινάω για Στοά Ανατολής. Δεν την ξέρεις; Κάνει παλιά αυλή, και είναι χωμένη στην Αριστείδου, κοντά στην Ευριπίδου και στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων. Εκεί έχω στέκι το... "ΣΤΕΚΙ" (Αριστείδου 10-12), ένα χώρο ατμοσφαιρικό, ζεστό, σπιτένιο που ανοίγει απ' το πρωί και κλείνει μόλις βραδιάσει (18.30 με 19.00).

*Η Μαριέτα ήπιε καφέ χαζεύοντας βιβλία
Στάση πρώτη: καφέ στο Little Tree Books and Coffee​. Στην οδό Καβαλλότι 2, η μέρα δε γίνεται να μη ξεκινήσει καλά, και ο λόγος είναι πολύ απλός: εκεί βρίσκουμε βιβλία, πολλά βιβλία, και ωραίο καφέ. Α, επίσης και πολλούς που συμμερίζονται την ανάγκη μας να διαβάσουμε πρωί πρωί, αλλά λεπτομέρεια... 

*Η Κέλλυ πήγε Ακρόπολη
Σου έχω πει ποτέ, ότι όταν έχω τις "μαύρες" μου, αυτό που με βγάζει από τη… μαύρη τρύπα του όζοντος που με ρουφάει, είναι μία βόλτα; Όχι μια οποιαδήποτε βόλτα, αλλά μία στην Ακρόπολη. Η βόλτα μου ξεκινάει από την Μακρυγιάννη, συνεχίζω στην Αεροπαγείτου και συχνά καταλήγω στην Ακρόπολη. Όσες φορές κι αν "ανέβω" την Ακρόπολη, δεν θα βαρεθώ. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του