Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες βόλτες της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Η Γωγώ έκανε βόλτα σε σελίδες
Σήμερα θα περιοριστώ στη συντροφιά ενός βιβλίου και μιας αγαπημένης τηλεοπτικής σειράς – αν και η λέξη «περιοριστώ» μάλλον τα αδικεί, γιατί μια τέτοια επιλογή είναι για μένα κάθε άλλο παρά συμβιβασμός. Το μυθιστόρημα «Το τέλος της ιστορίας» (εκδ. Παπαδόπουλος), που διαβάζω αυτή την περίοδο, με έχει εντυπωσιάσει με τον τρόπο γραφής του και μπορώ να καταλάβω γιατί η συγγραφέας του, Lydia Davis, την οποία μέχρι τώρα δεν γνώριζα, έχει βραβευτεί με το Man Booker International.

*H Αλεξάνδρα ήπιε καφέ με θέα
Πιο αργά το απόγευμα θα συναντήσουμε με τον κόρη μου έναν άλλο κούνελο, τον Νονέλη Κουνέλη, όπως αποκαλεί τον νονό της, και θα πιούμε παρέα ένα καφεδάκι (και ένα φρέσκο ανάμεικτο χυμό) στο Άπολις στην Πετρούπολη με θέα όλη την Αθήνα. 

*Η Λένα βρέθηκε στο Ζάππειο
Με το βιβλίο μου στο χέρι θα τρέξω να χωθώ (ναι, να χωθώ) σ' ένα μέρος που ξέρεις πόσο αγαπώ: το Ζάππειο. Εκεί, θα αφομοιωθώ με το υπέροχο σκηνικό της Αίγλης, θα απολαύσω ένα φρέσκο παγωμένο χυμό και θα χαμογελάω όταν θα σκέφτομαι πως εδώ, που από το 1904 είναι το "πλέον απολαυστικόν κέντρον των Αθηνών", πέρασα τα πιο όμορφα παιδικά μου χρόνια, απόκτησα τα πιο γυαλιστερά μπαλόνια μου και έφαγα τα πιο μεγάλα μου παγωτά!

*Η Μαριέτα απόλαυσε τον ήλιο
Η μέρα μου θα ξεκινήσει στο Mπελ Ρεϋ. Θα πάρω ένα διπλό εσπρέσο και θα κάτσω έξω στον ήλιο, να χαζεύω τους περαστικούς, το παρκάκι και τον ωραίο κατάλογο. "Θα έρθουμε μετά τις διακοπές να φάμε κροκ μονσιέρ". Θα πέσει η υπόσχεση αυτή, δε γίνεται να μην! Προς το παρόν, καφεδάκι, γυαλιά ηλίου και μια ψιλοοργάνωση γι' αυτά που πρέπει να γίνουν στη μέρα. 

*Η Κέλλυ ταξίδεψε στη Χίο
Σου γράφω λοιπόν από τη Χίο, ενώ απολαμβάνω ένα επίσης μοσχοβολιστό cappuccino (προς το παρόν τουλάχιστον) στο all day καφέ/μπαρ OZ Cocktail Bar (Στοά Φραγκάκη, Απλωταρία), περιμένοντας με ανυπομονησία να σκοτεινιάσει λιγάκι, όπου θα επιστρέψω και πάλι εδώ για να καταναλώσω όσα περισσότερα negroni μπορώ από τα χεράκια των καταπληκτικών και ταλαντούχων bartender, Γιώργου Σταματελόπουλου και Γιάννη Μηλιώτη.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του