Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια εντελώς τζαζ Δευτέρα

Μουσική, shopping και φωτογραφία περιμένουν απόψε τη Γωγώ στα εγκαίνια του Jazz Festival στην Τεχνόπολη.


Γωγώ Καρκάνη

Με 18 χρόνια παρουσίας, το Jazz Festival έχει καταφέρει να εδραιωθεί στη συνείδησή μας ως ένας από τους αθηναϊκούς θεσμούς που σηματοδοτούν κάθε χρόνο το ξεκίνημα του καλοκαιριού. Απόψε λοιπόν δεν θα λείψω από τα εγκαίνια του 18ου Athens Technopolis Jazz Festival, στις 19.00, που φέτος θα μας χαρίσει μέχρι τις 10 Ιουνίου ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών και παράλληλων εκδηλώσεων.

Σήμερα, συγκεκριμένα, θα απολαύσω μια βραδιά με ελληνικά τζαζ σχήματα: τους Athens Big Band feat. Dimitris Tsakas & Vassilis Xenopoulos, aka «Greek Jazz Virtuosos», τη νέα μουσική πρόταση του φεστιβάλ Mihalis Kalkanis Live και, τέλος, το John Balikos Trio (κεντρική φωτό).

poster.jpg

Στο μεταξύ, θα κάνω σίγουρα μια βόλτα στο The Meet Market, που θα γίνει στον ίδιο χώρο παράλληλα με το φεστιβάλ και που προβλέπεται να είναι υπερπαραγωγή καθώς θα κρατήσει επτά ολόκληρες μέρες, φιλοξενώντας πάνω από 120 περίπτερα! Θα επισκεφτώ επίσης τις τρεις παράλληλες εκθέσεις φωτογραφίας: «Γένος θηλυκό» της φωτογραφικής ομάδας Metapolis, «#my_greece» και «Image in Jazz» των Greek Instagramers Events.

Υποψιάζομαι μάλιστα ότι δεν θα ξεμπερδέψω τόσο εύκολα από το φετινό Athens Technopolis Jazz Festival. Μέσα στις επόμενες μέρες θα επιστρέψω στο Γκάζι για να απολαύσω συναυλίες από μερικούς από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της τζαζ διεθνώς και να συμμετάσχω μαζί με το γιο μου στις παιδικές δράσεις του Athens Technopolis Jazz Festival Kid’s edition. 

Kids Edition2.jpg

Η αφίσα του Athens Technopolis Jazz Festival Kid’s edition.

Μέσα στις επόμενες μέρες, ακόμη, θα παρακολουθήσω τις εκδηλώσεις του βιβλιομουσικού πρότζεκτ Jazzpoint Booknotes, που φέτος γίνεται για πρώτη φορά στην Τεχνόπολη για να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην τζαζ και τους εορτασμούς της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2018

Δες εδώ το πλήρες πρόγραμμα των συναυλιών και των παράλληλων εκδηλώσεων.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Θετικές εξελίξεις για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα - Tι λέει η σύζυγός του

«Στην κόρη μας λείπει ο μπαμπάς της- Θα σηκωθεί, θα είναι όπως ήταν πριν»

FASHION TRENDS

Γιατί ένα καλό λευκό πουκάμισο δεν πρέπει να λείπει από την γκαρνταρόμπα σου!

Διαχρονικό, κλασάτο και κομψό ο απόλυτος μπαλαντέρ μόδας σου χαρίζει τις πιο υπέροχες εμφανίσεις!

CELEBS

Πέτρος Γαϊτάνος για ομόφυλα ζευγάρια: «Θα πρέπει να στεκόμαστε με σεβασμό»

Η άποψη του τραγουδιστή κι οι θρησκευτικές αντιδράσεις