Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Πιπεριά, το Αισθητικό Δάσος κι ο Λογιστής

Μετά τον Ξενοφώντα, το Ζορμπά και τα χουνέρια τους, ε καιρός για Βόλταααα!


Μελίνα Αδαμοπούλου

Πόσος αέρας; Πόση βροχή τουλούμια; Πόση σκοτεινιά; Ξενοφώντας και Ζορμπάς , σε μια περίεργη συνύπαρξη, μας διαλύσανε. Τι Σεπτέμβρης τρελός κι αλλόκοτος.
Γι αυτό κι εγώ ξεκινάω , σήμερα, αλλιώς! Με ένα διάλειμμα. Ανορθόδοξα, θα μου πεις. Αντιθέτως, θα σου απαντήσω. Διότι μέσα από ένα διάλειμμα συμβαίνουν πολλά. Πάρα πολλά, μπορώ να σου πω. (Σκέψου το και θα δεις πως έχω δίκιο)
Κι εμείς για ένα διάλειμμα πήγαμε στην Πιπεριά και ποτηράκι ποτηράκι, ψαράκι το ψαράκι, κουβέντα στην κουβέντα το... ξενυχτίσαμε.

Pixel

bb.jpg

Εξηγούμαι: Πιπεριά (αγαπημένη) είναι η μοντέρνα ψαροταβέρνα στο Ν. Ψυχικό (Αγ. Σικελιανού 8 & Αδριανείου), με τα υπέροχα ψαροθαλασσινά (και όχι μόνο) που μαζευόμαστε για ένα "πειραγμένο" διάλειμμα με τους παιδικούς μου φίλους (και φίλες)! Το απολαμβάνουμε, το χαιρόμαστε, το γλεντάμε και όλοι μας το περιμένουμε αυτό το Πιπερο-μάζεμα μας, με ...γλυκόξινη, κριτσανιστή, καλοτηγανισμένη, καλοψημένη, αρωματισμένη διάθεση!
Χθες, λοιπόν στην Πιπεριά, ανάμεσα σε διηγήσεις, αφηγήσεις, αναλύσεις μετεωρολογικές  και αναμνήσεις, ο φυσιολάτρης της παρέας μας μίλησε για το "Αισθητικό Δάσος". Μόνο εκείνος το ήξερε. Εμείς, τον κοιτούσαμε και περιμέναμε εξηγήσεις.

cc.jpg

Έκπληκτος αυτός με την ασχετοσύνη μας, έκπληκτοι κι εμείς από την καινούργια γνώση! Να μη σου τα πολυλογώ, ήταν τόσο ερεθιστική η περιγραφή του που όλοι με μια φωνή είπαμε πως σήμερα θα τρέξουμε εκεί. Για ένα ακόμη, διάλειμμα! Στη φύση. Στον Υμηττό. Ένα βήμα από την Πανεπιστημιούπολη, κοντά στο Μοναστήρι της Καισαριανής. Ο Δημήτρης (ο φίλος που μας αποκάλυψε το μικρό παραδεισάκι της Καισαριανής) ήταν απόλυτος και εκστασιασμένος από την ομορφιά του δάσους. "Πεύκα, κυπαρίσσια, αμυγδαλιές, βελανιδιές, χαρουπιές, ελιές, πλατάνια. Δεν θα χορταίνει το μάτι σας πράσινο. Θα εκπλαγείτε από την ομορφιά", μας είπε. Και πες μου, τώρα, εσύ, πώς να αντισταθώ σ' αυτή την πρόκληση και να μην αφιερώσω στο αισθητικό δάσος και στη μοναδικότητα του, τη σημερινή μου βόλτα. Ασε που όλο αυτό, είναι δημιούργημα μιας γυναίκας! Της Καίτης Αργυροπούλου. Μιας Ελληνίδας, γεννημένης στην Αίγυπτο, που επιστρέφοντας, με τον πρέσβη σύζυγο της, από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα τη δεκαετία του '60, βλέποντας σε μια επίσκεψη της στον Υμηττό την ερειπωμένη, εγκαταλελειμμένη Μονή της Καισαριανής και την κατεστραμμένη γύρω φύση, αποφασίζει να αφοσιωθεί και να κάνει σκοπό της ζωής της το να δώσει ζωή σ' αυτό το "κομμάτι" της πόλης. Εννοείται πως σε καλώ να έρθεις μαζί. Ίσως μετά τη βόλτα μας εκεί, γκρινιάζουμε λιγότερο...γενικώς.
xx.jpgΌσο για το βραδινό μου ραντεβού, δεν το διαπραγματεύομαι: Σπιτάκι μου,  Star tv ,"Λογιστής" και Μπεν Άφλεκ. Στις 21.00μμ, ακριβώς! Τηλεόραση, καναπές, μπισκοτάκια , τσαγάκι και ταινία αγαπημένη. Με θέμα της και ήρωα ένα μοναχικό, αλλά genious, λογιστή.     Μου αρέσει που σήμερα θα γεμίσουμε οξυγόνο! Σωματικά, ψυχικά και πνευματικά! Άντε να δούμε πώς θα και πού θα συναντηθούμε την επόμενη Τετάρτη!
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19-26/5

Αποφύγετε να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

FOOD

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν