Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Βόλτα στην αγαπημένη μου γειτονιά

Η Κέλλυ περπατάει από το Σύνταγμα στα Εξάρχεια και… αναλογίζεται…


Κέλλυ Νόβακ

Από τις πιο αγαπημένες μου συνήθειες είναι να κάνω βόλτα στην πόλη. Να περπατάω μόνη μου ή με παρέα στους δρόμους της Αθήνας και να την χαζεύω, να την παρατηρώ εξονυχιστικά. Μου προσφέρει τρομερή ψυχική ηρεμία και χαλάρωση αυτό για κάποιο λόγο, ακόμη και αν οι δρόμοι της πρωτεύουσας είναι γεμάτοι «πραγματικότητα».

Pixel

Και ενώ συνήθως κάνω αυτή την βόλτα για ν’ αδειάσει το μυαλό, σήμερα, θα αντιμετωπίσω αυτή την «πραγματικότητα» με άλλο μάτι και με αφορμή όλα τα άσχημα συμβάντα που έχουν συμβεί στην πόλη μας τελευταία, θα προσπαθήσω να σκεφτώ ότι υπάρχει λόγος που γίνονται όλα αυτά.

Θα προσπαθήσω να δικαιολογήσω τον λόγο που υπάρχουν τόσα σκουπίδια στους δρόμους. Τόσοι άστεγοι στα στενά που πρέπει να επιβιώσουν από την καλή θέληση των περαστικών, που θα τους αφήσουν το περίσσευμά τους με σκοπό να φάνε κάτι σήμερα. Θα πω στον εαυτό μου ότι υπάρχει λόγος που υπάρχει αστυνόμευση δίπλα από το αγαπημένο μου μπαράκι στα Εξάρχεια, ακόμα και αν αυτοί οι άνθρωποι θα ήταν πιο χρήσιμοι στις πραγματικά κακόφημες γειτονιές της πόλης μας. Και το σημαντικότερο; Προσπερνώντας αυτούς τους ανθρώπους θα προσπαθήσω πολύ σκληρά μέσα μου να καταλάβω γιατί άνθρωποι σαν αυτούς, επιλέγουν να πράττουν με τον τρόπο που πράττουν, στερώντας τελικά τις ζωές ανθρώπων άδικα.

Pixel

Όλες αυτές τις σκέψεις θα κάνω περπατώντας από το Σύνταγμα, στην αγαπημένη μου γειτονιά που έχω τόσο καιρό να επισκεφθώ: τα Εξάρχεια. Μου έλειψαν λοιπόν, τα Εξάρχεια και γι’ αυτό σήμερα θα περάσω τη μέρα μου εκεί.

Έχω δώσει ραντεβού με μία φίλη, να βρεθούμε στο Warehouse (Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια), μετά την δουλειά. Η πιο hip «αποθήκη» των Εξαρχείων είναι το τέλειο μέρος για τον πρωινό σου καφέ, για το μεσημεριανό σου brunch και για το βραδινό σου dinner και ποτό!

Πέρα από το γεγονός λοιπόν, ότι το μαγαζί σερβίρει πολύ ωραία πιάτα ακόμα και για να τσιμπήσεις κάτι με το κρασί σου (βλ. από μπρουσκέτες μέχρι και καρπάτσιο -το μαγαζί επίσης έχει πάνω από 80 ετικέτες κρασιού-) είναι ο χαλαρός και ανεπιτήδευτος χώρος που σε προσκαλεί…. ν’ αράξεις εκεί με τις ώρες!

Αυτό θα κάνω λοιπόν και εγώ με την φίλη μου, με ένα gin & tonic στο χέρι και συζητώντας για την γενιά μας, για την επικαιρότητα και φυσικά για ό,τι πιο ανάλαφρο και σαχλό ζήτημα μπορούμε για να ξεχαστούμε από τις ακρότητες της καθημερινότητάς μας.

Κεντρική φωτό: Instagram @warehouse_project

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19-26/5

Αποφύγετε να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

FOOD

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν