Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Να τα πούμε; (με λίγη καθυστέρηση)

Σήμερα, πρώτη Τετάρτη της καινούργιας χρονιάς, η Λένα  μάς πάει την πρώτη Τεταρτιάτικη βόλτα του 2019!


Λένα Γρηγορίου

Άσε με να μαντέψω: Σήμερα το πρωί ξύπνησες (πολύ νωρίς) με αυτήν ακριβώς την ερώτηση -ξανά και ξανά. Κι όσο χαριτωμένο, γιορτινό και -ίσως- νοσταλγικό κι αν σου φαίνεται να ακούς, ξανά στ' αυτιά σου το "Αρχιμηνιά Αρχιχρονιά, ψηλή μου δεντρολιβανιά...", ανασκουμπώσου, γιατί η σημερινή βόλτα μας ξεκινάει.  Βάλε, λοιπόν, τα πιο ζεστά σου ρούχα και φύγαμε!

Pixel

Ξεκινάμε μ' ένα (τι άλλο;) καφεδάκι. Σήμερα θα (σε) πάω σε ένα από τα πιο αγαπημένα μου μαγαζιά στo Xαλάνδρι, που αναμφισβήτητα κατατάσσεται στο δικό μου top 5. Ο λόγος για τον Σπόρο (Κατσουλιέρη 4), ένα παρεΐστικο all day bar που θα το βρεις καλά κρυμμένο ακριβώς απέναντι από το Public, στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου.

 

sporos.jpg 

Από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, ο Σπόρος έγινε talk of the town για τη δυνατή μπάρα του, την εξαιρετική μουσική του και το -τότε- λιλιπούτειο μέγεθος των -μόλις- 20 τ.μ. του. Σήμερα, το μαγαζί... ενηλικιώθηκε και επεκτάθηκε, με μεγάλες τζαμαρίες, ξύλινα πλατιά τραπέζια και... εξαιρετικά θερμαντικά σώματα, που το μετατρέπουν σε μία μεγάλη, υπαίθρια, φιλόξενη και ζεστή αυλή. Μεταφορικά και κυριολεκτικά. Εδώ λοιπόν, θα πιούμε τον ...2ο καφέ για το 2019 -κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της χρονιάς που... μπήκε λίγες ώρες πριν. Μην χαλαρώνεις πολύ, έπεται και συνέχεια!

Pixel

Πού; Μα φυσικά, γύρω από το μεγάλο τραπέζι που έστρωσα με πολλή αγάπη, έχοντας στη σκέψη μου τη μορφή της πιο αγαπημένης μου "κυρίας". Πλούσιο ή λιτό, με κόσμο ή με τους... εντελώς απαραίτητους, για μένα δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει το φαγητό  που "μοιράζεται" ανάμεσα σε δύο χρονιές, να το μοιραζόμαστε με τους ανθρώπους που αγαπάμε , έχοντας στη σκέψη και στην καρδιά μας , τους δυο ανθρώπους που μας χάρισαν τη ζωή και μάς έκαναν αυτό που είμαστε σήμερα: τους γονείς μας -ακόμα κι αν βρίσκονται, πια, μόνο στη σκέψη και την καρδιά μας.
Τι; Νομίζεις ότι τελειώσαμε εδώ; Έτσι νοσταλγικά και (λίγο)μελαγχολικά; Θα σε διαψεύσω!

 

noel-01.jpg 

Το...2ο ξημέρωμα του 2019, λοιπόν, θα με βρει στο (καρά)κεντρο της πόλης μας, στο τέρμα της πολύβουης οδού Κολοκοτρώνη, στον αριθμό 59Β, μέσα στην ιστορική στοά Κουρτάκη. Εκεί βρίσκεται το Noël (γαλλιστί, τα Χριστούγεννα), ένα μπαρ-εστιατόριο με βαθύ μπορντό τοίχους, χρυσούς πίνακες μέσα σε κάδρα παλιά, πολυελαίους, πολυθρόνες και καναπέδες μιας άλλης δεκαετίας και ένα πολύβοο γελαστό πλήθος να συνθέτει το απόλυτα γιορτινό σκηνικό. Τα καθαρά ποτά και το τίμιο σέρβις είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα αυτού του μαγαζιού που, από τότε που άνοιξε, μετέτρεψε τα Χριστούγεννα σε... μόδα παντός καιρού. Για απόψε, όλη η οικογένεια των DJs του, aka ΟΛΟΙ οι residents, μάς έχουν "υποσχεθεί" το πιο διασκεδαστικό, χορευτικό και ξεχωριστό μουσικό καλωσόρισμα του 2019, μιάς χρονιάς που εύχομαι να είναι πιο χαρούμενη, πιο λαμπερή και πιο δημιουργική, για όλους μας.
Καλή χρονιά!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19-26/5

Αποφύγετε να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

FOOD

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν