Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Καρώ παιδιά, ριγέ πατεράδες

Και μια πόρνη από πάνω



Παιδιά, θα πρωτοτυπήσω, θα το πω. Κάνει κρύο. Με λύπη, και αμέτρητα χαρτομάντηλα γύρω μου, το διαπιστώνω. Δεν γκρινιάζω αλλά, κύριε Αρναούτογλου, εσείς αλλιώς μας τα είπατε για την Αθήνα.

Με λίγα λόγια, ο καιρός είναι ταμάμ για να κλειστείς στο σπίτι, εάν δεν σου βρίσκεται κανένα σαλέ πρόχειρο. Και εάν βγεις, εάν λέμε, πρέπει να έχεις έναν πολύ σοβαρό λόγο για να το κάνεις. 

Εγώ έχω. Την Πόρνη από πάνω, που έχει γράψει ο ταλαντούχος και πωςτοκαταφέρνειςρεφίλε προσγειωμένος Αντώνης Τσιπιανίτης. Εννοείται πως το έργο το είχα δει πριν από χρόνια όταν πρωτοανέβηκε. Μέχρι τότε δεν πίστευα ότι ένας μονόλογος μπορεί να εντυπωθεί μέσα μου. Η ερμηνεία της Διδασκάλου είναι συγκλονιστική- παραμένει μία από τις πιο γοητευτικές ηθοποιούς της γενιάς της και όλων των γενεών. Και θα πάω να την ξαναδώ, με λαχτάρα, την Ερατώ. 

erato_mesa.jpg

Το βραδάκι θα τελειώσω το βιβλίο του Βασίλη Κατσικονούρη, Καρώ παιδιά, ριγέ πατεράδες. Του συγγραφέα που έχει κάνει τόσες θεατρικές επιτυχίες, και δεν έχω δει καμιά. Κάπως έτσι σκέφτηκα όταν βρέθηκε το βιβλίο μπροστά μου στο βιβλιοπωλείο, εν μέσω άλλων πολλών. Ας διαβάσω τουλάχιστον ένα βιβλίο του, να δω πώς γράφει. Θα μου αρέσει; Ναι, οκ, δεν είναι φήμες, γράφει καταπληκτικά. 

Πριν κοιμηθώ θα τσεκάρω το track order της στολής της μικρής μου. Παραγγείλαμε μια αποκριάτικη στολή πριν από έναν μήνα, και ακόμα έρχεται από την Κίνα. Δηλαδή, δεν το ήξερα να πάω να την πάρω και να γυρίσω. Μπα, άστο καλέ. Είπαμε κάνει κρύο. Θα κάνω την Κινέζα και θα περιμένω. 

 
Πληροφορίες:
* Η πόρνη από πάνω: Coronet: Φρύνης 11 & Υμηττού, Παγκράτι, τηλ : 2107012123
Δευτ. 7.30 μ.μ., Τρ. 9 μ.μ.

* Το βιβλίο "Καρώ παιδιά, ριγέ πατεράδες" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτης. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του