Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Γυρίζουμε τις ώρες της αιχμής

για να φάμε το πιο λαχταριστό σουβλάκι (και όχι μόνο) σε όλη την Αττική!


Νίκος Κοντομήτρος

Πέμπτη σήμερα. Μία ημέρα πριν την Παρασκευή. Λίγο πριν το ΣΚ δηλαδή. Ωραίο, πάντως, να ξεκινά η εβδομάδα λίγο αργότερα, σαν αυτή που διανύουμε... Περνάνε οι μέρες «σφαίρα» και το πολυπόθητο Σάββατο έρχεται γρηγορότερα.

Και επειδή πολλά ακούω και διαβάζω για την κακοκαιρία που έρχεται, λέω να εκμεταλλευτώ τη σημερινή ημέρα για να περάσω καλά, και ας έχω πολλά να κάνω. Δεν πρέπει, όμως, μέσα στην ημέρα, να βρίσκουμε και λίγο χρόνο για τον εαυτό μας; Ρητορικό το ερώτημα... ελπίζω για όλους μας.

Και επειδή οι δουλειές μου είναι πολλές στην τοποθεσία Κέντρο Αθήνας, λέω να πάω στο αγαπημένο Γκάζι, για να τσιμπήσω κάτι.

ennia.jpg


Στα αυτιά μου ηχεί το νέο τραγούδι της αγαπημένης Μαλού, το «Ώρες Αιχμής», που αν δεν το έχεις ακούσει, απλά κάν’το αυτή τη στιγμή ή τουλάχιστον asap. Εξάλλου, σε ώρα αιχμής θα πάω για… μαμ, οπότε κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι.

Και όπως το βρήκε ο τέντζερης, έτσι βρήκα και εγώ τον «Κάνδαυλο», το spot με το πιο λαχταριστό σουβλάκι της Αθήνας – και δεν υπερβάλλω καθόλου. Αν είσαι λάτρης του σουβλακιού (ποιος δεν είναι, θα μου πεις) και έχεις βαρεθεί να τρως το ίδια και τα ίδια, ντύσου πρόχειρα ή και καλά, πάρε το Μετρό (για να αποφύγεις και την κίνηση), βγες στον Κεραμεικό, περπάτα δύο λεπτά και στο αριστερό σου χέρι βλέπεις τον Κάνδαυλο της απόλαυσης.  

Θες πίτα με φρέσκο χωριάτικο κοτόπουλο και χαλούμι; τυλιχτό με μπιφτέκι και φέτα; την all time classic μερίδα με γύρο κοτόπουλο και γύρο χοιρινό; το χειροποίητο κεμπάπ γεμιστό με κρέμα Philadelphia; τότε είσαι στο σωστό μέρος.

kandavlos_gkazi_946_1.JPG


«Μα, εγώ νηστεύω!» Όλο και από κάπου θα ακουστεί αυτή η φωνή. Όμως, ο «Κάνδαυλος» την ικανοποιεί και αυτή με τις νέες σαρακοστιανές πίτες με γαρίδες, καλαμαράκια, πεσκανδρίτσα, μπακαλιάρο και ό,τι θαλασσινό περνάει από το μυαλό σου.


Extra Tip: Μη διστάσεις να δοκιμάσεις τις extra big, αλλά και extra tasty, σαλάτες του μαγαζιού. Υγιεινές και νόστιμες – μη τις πω και διαιτητικές.

 

kandavlos_gkazi_946_4.JPG


Και αφού απολαύσαμε το σπιτικό – τα περισσότερα στο menu είναι χειροποίητα, άρα δεν δικαιούμαι να το αποκαλέσω έτσι; -- φαγητό μας, αναχωρούμε και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την άλλη εβδομάδα σε κάποια άλλη γειτονιά της Αθήνας.

Και καλή σου βόλτα!
 

INFOs:

Τον "Κάνδαυλο" θα τον βρεις: Περσεφόνης 47 & Ικαρέων 2
Γκάζι – Θησείο, 11854, Αθήνα (πλησίον Μετρό "Κεραμεικός")

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

I say a little prayer for you: τα ψυχολογικά οφέλη της προσευχής

Η σχέση νου-ψυχής στο μικροσκόπιο της επιστήμης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.