Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το 'πε, το 'πε ο παπαγάλος

...ότι θα πάμε στο πιο ξεχωριστό spot στην ΑΘήνα


Νίκος Κοντομήτρος

Έφθασε και η Τετάρτη. Μαζί της φθάνει σιγά-σιγά και το τέλος αυτής της εβδομάδας. Άλλης μίας εβδομάδας που θα μας φέρει πιο κοντά στις Πασχαλινές διακοπές, που τόσο περιμένουμε.

Pixel

Ας κάνουμε σήμερα και τη βόλτα μας σε αυτή την πόλη, ελπίζοντας ότι ο καιρός θα αλλάξει προς το καλύτερο και ηλιόλουστες μέρες θα ξαναρθούν. Για αυτό, και κόντρα στον καιρό, ξεκινώ τη βόλτα μου με το «Summer Son» των Texas, γιατί «here comes the summer son». Και θα έρθει. Σύντομα (στο εγγυώμαι). Ναι, είδα τον καιρό. Problem?

Κατεβαίνω από το Μετρό, κοντά στο Μεταξουργείο και κατηφορίζω, για να φθάσω σε μία βιβλιοθήκη, για την οποία έχω ακούσει πολλά, πάρα πολλά και έπρεπε να την επισκεφθώ.

Pixel

Στο πολιτιστικό κέντρο «Atopos CVC» φιλοξενείται η «Fluffy Library». Η πιο διαφορετική βιβλιοθήκη που θα βρεις στην Αθήνα. Διαφορετική και μοναδική. Το «Fluffy Library» έχει καταλάβει όλους τους χώρους του hotspot πολιτισμού, ενσωματώνοντας μέσα στο κυρίως έργο, τη μεγάλη συλλογή βιβλίων του «Atopos» με περισσότερα από 2.500 βιβλία τέχνης και οπτικής κουλτούρας. 

fluffy.jpg 

Ουσιαστικά, όλη η βιβλιοθήκη είναι ένα παραμύθι, με βασικό ήρωα το Φλάφι. Και μη σε ξενίζει το άρθρο «το». Απλά, η δημιουργός της έκθεσης, Αντιγόνη Τσαγκαροπούλου, θέλει μέσα από την δημιουργία της να μας φέρει πιο κοντά σε αυτό που χαρακτηρίζεται ως «τρίτο φύλο». Δες το σα μία ευκαιρία να μάθεις περισσότερα σχετικά με την modern popart κουλτούρα και το «διαφορετικό» της εποχής μας.

Σου έχω και μερικές φωτογραφίες, για να επιβεβαιώσεις και εσύ ότι μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις:

fluffyone.jpg

 

fluffytwo.jpg

 

Και μετά την πνευματική και fun τροφή, ήρθε η ώρα και για την κανονική. Και επειδή, χορταίνουμε και με snacks (λέμε τώρα), σε πάω στον πιο γνωστό παπαγάλο της Αθήνας. Ναι, το «Μπλε Παπαγάλο». Το μέρος, όπου όλοι (έντεχνοι, λαικοί, καλλιτέχνες, φοιτητές) γίνονται μία παρέα και γεύονται όσα τους σερβίρει ο Παπαγάλος.

 

papagalos.jpg

 

Φυτά παντού (ακόμα και κρεμασμένα στους τοίχους),  παραδοσιακά τραπέζια που παραπέμπουν σε μία άλλη εποχή δημιουργούν αυτό το αίσθημα της καλοκαιρινής ραστώνης (που τη χρειαζόμαστε πολύ).

Τι να πρωτοδιαλέξω, όμως; Σπιτικό καφέ, χειροποίητο μπέργκερ, τις θεικές μπρουσκέτες; Το αφήνω πάνω σου.

papagalosone.jpg

 

Έφθασε απόγευμα. Ώρα να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας. Ξανά. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, που θα βολτάρουμε πάλι. ΜΑΖΙ!

 

***INFOs:

"Fluffy Library" - "Atopos CVC": Σαλαμίνος 72 (μέχρι τις 23 Απριλίου)

"Μπλε Παπαγάλος": Λεωνίδου 31 

(πλησίον μετρό "Μεταξουργείο")

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 17 Μαΐου

Δράστε με γνώμονα τη λογική και έπειτα με το συναίσθημα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Theodore παρουσιάζει το νέο single και music video του με τίτλο “The Big Rip”

Σε σκηνοθεσία Κωστή Θεοδοσόπουλου και με τις Μαρία Αλιφέρη και Δήμητρα Βλαγκοπούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου