Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δύο καμπάνες, μία Εκκλησία, η Θέα, οι Depeche Mode

Αυτή η Παρασκευή είναι Μεγάλη!


Νίκος Κοντομήτρος

Αχ έφθασε και αυτή η Παρασκευή. Λίγο έως πολύ διαφορετική βέβαια. Είναι Μεγάλη. Και μελαγχολική. Και (για εμάς που πιστεύουμε) είναι και Ιερή. Και εκκλησιαστική.

Pixel

Πριν λίγες ημέρες, έτυχε να ακούσω το κινητό της φίλης μου να χτυπά και για ήχο κλήσης είχε ένα τραγούδι, που ξεκινά με δύο καμπάνες. Μου έκανε εντύπωση. Στην αρχή. Μπορώ να σου πω ότι όταν την καλούσαν, δεν καταλάβαινα εάν όντως κάποιος την έπαιρνε τηλέφωνο ή απλά μία κοντινή εκκλησία χτυπούσε τις καμπάνες. Έπειτα, συνειδητοποίησα ότι ήταν το κινητό της. Πλέον, το αναγνωρίζω    – νομίζω -. Cenerentola (Cinderella)” λένε το τραγούδι. Ε, καμπάνες, Μεγάλη εβδομάδα, και ειδικά, Μεγάλη Παρασκευή, νομίζω καταλαβαίνεις γιατί στο προτείνω.

Έχοντας, την παραπάνω μελωδία στα αυτιά μου, ανηφορίζω και φθάνω στο Λυκαβηττό. Στους Αγίους Ισιδώρους. Για να προσκυνήσω και να μπω στο πνεύμα της ημέρας. Παράδοση χρόνων αυτή (και δε θα τη χαλάσω φέτος). Βασικά, ούτε φέτος. Είναι αυτά τα «του χρόνου» που λέμε. Και το «του χρόνου» γίνεται ποτέ. Αλλά, να σου πω την αλήθεια, δε με «χαλάει» τόσο, για να το αλλάξω ή έστω να πάρω απόφαση να προσπαθήσω. Α, στους «Αγίους Ισιδώρους» μπορώ να απολαύσω και όλη την Αθήνα «στο πιάτο». Αχ, υπέροχη θέα. Μπορώ να κάτσω και να την κοιτάω για ώρες. Και θα το κάνω.

Pixel

Λίγο, πριν γυρίσω σπίτι, λέω να περπατήσω στη Διονυσίου Αεροπαγίτου με την παρέα μου. Μάλλον, η παρέα μου θα είναι οι γονείς μου. Not Bad και αυτό. Ίσως δω και κάποιους από τους, υπερβολικά ταλαντούχους, καλλιτέχνες του δρόμου. Μου αρέσουν πολύ. Και τους θαυμάζω - μπορώ να σου πω.

Φθάνω στο σπίτι. Θα τσιμπήσω κάτι, πριν ετοιμαστώ για την αποψινή Περιφορά. Παράλληλα, θα ακούσω και το «Personal Jesus» των Depeche Mode. Γιατί, δεν πρέπει να ξεχνάς, ότι η δύναμη του ανθρώπου είναι τεράστια. Και αυτό, να το θυμάσαι είτε είσαι της θρησκείας είτε όχι. Το πιστεύω και εγώ (που πιστεύω και στο Θεό).

Καλή Ανάσταση (σωματική και πνευματική)!

«Your own personal Jesus!». FIN!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

FITNESS

Άσκηση και διατροφή – πριν και μετά τη γυμναστική

Ποιες τροφές σε βοηθάνε την ώρα της προπόνησης

CELEBS

Ιφιγένεια Τζόλα: Δείτε ενσταντανέ από τα ταξίδια της σε όλο τον κόσμο!

Σωστή travel blogger η «Βασιλική» από τη Γη της Ελιάς

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Γιατί χαλάνε οι σχέσεις; Την απάντηση βρήκαμε στα άστρα

Αυτός είναι ο λόγος που η σχέση σας αποτυγχάνει με βάση το ζώδιό σας