Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια hot εβδομάδα με... ήλιο σαν αχινό

... κι εμάς να χαζεύουμε Ιταλικά πολαρόιντς, bauhaus βατήρες και νεουορκέζικα μιλφέιγ




Σου λέω στάνταρ τώρα πράγματα: H Μελίνα την Δευτέρα μέσα στο Golfακι της πρέπει ν άκουγε το "Καράβια βγήκαν στη στεριά". Αλλιώς δεν εξηγείται που πήρε τα όρη στα ΒΠ για ψαροταβέρνες! Πρώτη στάση Χαλάνδρι στο παραδοσιακό "Ουζερί του Μήτσου" για ολόφρεσκο ψάρι (σε νορμάλ τιμές), άφθονο ούζο και "μαμαδίστικους" πεντανόστιμους μεζέδες. Και συνεχίζει με Μελίσσια και "Ψαροκόκκαλο", τουτέστιν ολόφρεσκα θαλασσινά, μαγειρεμένα με ξεχωριστή μαεστρία: τέλεια μύδια, ολόφρεσκος γαύρος, μοναδικά καλαμαράκια, μυδοπίλαφο, γαριδομακαρονάδα. Θα κλείσει την ψαρότσαρκα κατά Πεντέλη μεριά στην "Νησιώτισσα": μτφρ. χταπόδι και αχνιστά μύδια με ένα (από τα πολλά) ουζάκια. 

Tην Τρίτη η Τόνια βρίσκεται στο αγαπημένο της Παγκράτι, στο Ohh Boy που καταρχάς και μόνο το όνομα προσδίδει έναν ενθουσιασμό, μια αμερικανιά, ένα κάτι τέλος πάντων. Ενα μαγαζί ολόλευκο θυμίζοντας λίγο ελληνικό νησί και λίγο νεοϋορκέζικο νεανικό σπίτι, στην οδό Aρχελάου 32. Η γλυκειά μυρωδιά  σε κατακλύζει μόλις μπεις μέσα. Θυμίζει μαμά να μαγειρεύει κέικ. Cheesecake, brownies σοκολάτας, μιλφέιγ, carrot cake, τάρτα λεμονιού, τέλειο τιραμισού δεν σου λέω τίποτα άλλο.

Tην Τετάρτη η Τζίνα κι έτσι όπως περπατάει σε  Ιταλικό δρόμο πέφτει επάνω στην γιγαντοαφίσα ‘‘Effeto Araki’’ και δεν μπορεί να μην διαβεί την είσοδο, ακόμη κι αν σε μια ώρα πρέπει να φύγει για το αεροδρόμιο…Ο φωτογράφος θρύλος, που μέσα από τις σαδομαζοχιστικές λήψεις των δεμένων γυναικών (οι Ιάπωνες ονομάζουν το bondage, kinbaku) και τις πολύ προχωρημένες τους πόζες, μας άφησε να κοιτάξουμε μέσα από την κλειδαρότρυπα μιας κοινωνίας, που εμείς οι δυτικοί θεωρούσαμε βαθιά συντηρητική. Πόλαροιντς. Εξωτικά λουλούδια, μπιμπελό, καβούρια, η Chiro η αγαπημένη γάτα του Αράκι, αλυσοδεμένες γυναίκες, παλιά πορτρέτα… Όλο το σύμπαν του καλλιτέχνη, είναι εδώ, πάνω σε αυτές τις πόλαροιντ.

arakiena.jpg

Την Πέμπτη η Ιλένα έχει ανέβει στην πισίνα κεντρικού ξενοδοχείου που έχει τον πιο μπαουχάουζ  βατήρα στο λεκανοπέδιο. Εχει παρέα της ένα απ τα αγαπημένα της βιβλία: Το “Η πείνα” του Knut Hamsun που την προκαλεί για αισθήσεις σε  dolby surround με αυτήν φιλοξενούμενη σε μια φυλή που ονομάζεται «αναζήτηση του ονείρου». Το βράδι σπίτι της πάντως έφτιαξε με τους φίλους της Μαλλί της Γριάς και είδαν όλοι μαζί τους "Αγώνες Πείνας". Μεταξύ απαγγελίας της Υλαγιαλή και βατήρα πάντως, έστειλε reminder για να το σιγουρέψει: “Πετράν μην ξεχάσεις το candy floss machine”.
Μερικές φορές σίγουρα οι φίλοι της είναι οι δικοί της, οι εναλλακτικοί “Υλαγιαλή”.

Την Παρασκευή ο Νίκος κάνει τα πάντα για να μας πείσει πως η Αθήνα έχει τα καλά της τον Αύγουστο. Τζίζας!! Αράζει στο πολύχρωμο Café Plaka. Στην ταράτσα του. Με τα φυτά της, τα παραδοσιακά τραπεζάκια, τους άνετους καναπέδες, τα πεντανόστιμα φαγητά της. Ατενίζοντας από - όχι πολύ- ψηλά την περαντζάδα της Τριπόδων και της Μνησικλέους, απολαμβάνει τα πιο γλυκά pancakes της Πλάκας. Με τη σοκολάτα που κυλάει από το πιάτο να ανεβάζει τη διάθεση του. Το βραδάκι πάει Cine Paris για την ταινία «Yesterday». Κάτι ανάλαφρο για βράδυ Παρασκευής, αλλά με θέμα που αγαπώ και τον αφορά. Ετσι μας είπε!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 18 Μαΐου

Παρατηρήστε τις αντιδράσεις των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω σας και θα ανακαλύψετε πολλά

ΜΟΥΣΙΚΗ

David Sanborn: Έφυγε από τη ζωή ο σαξοφωνίστας των David Bowie, Stevie Wonder και James Brown

Ο Sanborn ηχογράφησε με δεκάδες δημοφιλείς καλλιτέχνες και υπήρξε πρωτοπόρος του μοντέρνου ήχου για το σαξόφωνο