Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ξεκάθαρα τα στιγμιότυπα, θολές οι φιγούρες

Εσύ έχεις βρει την εξοχή σου;


Βασιλεία Μαξακούλη

 Κάποιες φορές, αποφασίζεις να κάνεις στην άκρη, να τα δεις όλα από μακριά, σαν σκηνοθέτης που γυρίζει ταινία. Μόνο που η ταινία αυτή, δεν εξαρτάται από εσένα, μα από κάτι πολύ πιο δυνατό. Κι αφού δεν βρίσκεις απάντηση στο πώς στήθηκε έτσι το σκηνικό ή στο γιατί ο απαισιόδοξος γεννήθηκε δίχως χαμόγελο, αποφασίζεις πως στον δικό σου χάρτη θα πάρεις τα ηνία εσύ.

Pixel
Pixel

Οι προορισμοί σου χαρίζονται απλόχερα, μα εσύ διαλέγεις. Θα μείνεις για τη δύση ή θα αρκεστείς στην ανατολή; Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που δεν έχτισαν παράθυρα κι έτσι δεν έμαθαν ποτέ πως υπάρχει ήλιος πίσω από τους κρύους τοίχους που έπλασαν για να νοιώθουν ασφαλείς. Όμως, εσύ έφτιαξες ήδη μπαλκόνι.
https://www.instagram.com/p/B5bZWEqnz8V/
 Στην πόλη, το στιγμιότυπο είναι ξεκάθαρο. Η εικόνα μοιάζει όμως θολή. Οι πρωταγωνιστές τρέχουν συνεχώς να βρουν το επόμενο κομμάτι. Τους είπαν, βλέπεις, πως το νόημα είναι να λύσουν το πάζλ. Για ποιο πάζλ μιλούν ποτέ δεν κατάλαβα, μα ακόμα κι αν το ολοκληρώσουν, μετά τι;
https://www.instagram.com/p/BhPAsh4l93o/
Εξοικειώσου με την φυσική σου πυξίδα, το εσωτερικό σου ρολόι κι αν η αναζήτηση σε φέρει σε τόπους γεμάτους γκρίζους, σημαίνει πως πρέπει να σταματήσεις. Η σκόνη είναι σημάδι για να περιμένεις. Απομακρύνσου, γίνε παρατηρητής στο έργο που έγραψες για εσένα.
https://www.instagram.com/p/B5bVS4Zg6wD/
Άσε τον ήλιο να σε λούσει, το πράσινο να σε ξεκουράσει. Σε κάθε πόλη, υπάρχει μια εξοχή. Βρες το χωριό μέσα στην πόλη, τα δέντρα ανάμεσα στις πολυκατοικίες. Κάνε ένα διάλειμμα για να αναπνεύσεις. 

Το τοπίο αλλάζει σχήμα ξαφνικά. Όλα απόκτησαν περίγραμμα, έτσι αγγίζεις και το δικό σου καλούπι.

 Τώρα είσαι έτοιμη να συνεχίσεις . Θα μείνεις ή θα σε φτιάξεις από την αρχή;

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

Προτεινόμενα

CELEBS

Λεωνίδας Κουτσόπουλος - Χρύσα Μιχαλοπούλου: Η βραδινή έξοδος του ζευγαριού!

Το δώρο του σεφ στην αγαπημένη του για τη Γιορτή της Μητέρας

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν ξέρω άλλον τρόπο να δουλεύω εκτός από το να τρέχω με τόλμη προς την αποτυχία» Cate Blanchett

Στα 55 της συνεχίζει να μετρά επιτυχίες και κυνηγάει τα όνειρά της

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 14 Μαΐου

Μην επιτρέψετε στα συναισθήματά σας να σας οδηγήσουν σε αδιέξοδα