Skip to main content

FASHION NEWS

Το φετινό γούρι του οίκου Zolotas έχει κάτι από Οδύσσεια

Η Calypso σε καλεί να υποδεχτείς τη νέα χρονιά  κάνοντας το δικό σου εσωτερικό ταξίδι αναζήτησης. 


Κέλλυ Νόβακ

“ Όλος χαρά ο θείος Οδυσσέας κι αγαλλίαση, με πρίμο αγέρι σήκωσε τα πανιά, κάθισε στο τιμόνι και το κυβέρνησε με τέχνη.

Pixel

Ύπνος δεν έπεσε στα βλέφαρά του, αλλά κοιτούσε συνεχώς την Πούλια, τον Βουκόλο που δύει αργά, την Άρκτο που τη λεν κι Αμάξι· δεν φεύγει από τη θέση της γυρίζοντας, μόνο παραμονεύει τον Ωρίωνα, και μόνη αυτή δε λέει να πέσει στα λουτρά του Ωκεανού.

Η Καλυψώ η θεόμορφη τον είχε ορμηνέψει, αυτό το αστέρι πάντοτε να το ’χει ποντοπορώντας στο ζερβό του χέρι.

Pixel

Και ποντοπόρησε μέρες δεκαεφτά· στη δέκατη όγδοη πήραν να φαίνονται βαθύσκιωτα της Φαιακίδας τα βουνά. ”

Ομήρου Οδύσσεια [Σ, 297-309]

Ο Οδυσσέας δένει τα τελευταία ξύλα της σχεδίας και υψώνει το πανί. Η Καλυψώ τον περιμένει στην άκρη της αμμουδιάς. Είναι η ώρα του αποχαιρετισμού, κι η στιγμή του μεγαλύτερου δώρου: η απλόχερη αγάπη αυτής που μένει πίσω προς αυτόν που πρέπει να φύγει.

Έπειτα από επτά χρόνια στις παραδεισένιες ακτές της Ωγυγίας, κι αφού αρνείται την αθανασία που του προσφέρει η ερωτευμένη Νύμφη ώστε να τον πείσει να κάτσει, ο πολυμήχανος Οδυσσέας ξαναπαίρνει τον θαλάσσιο δρόμο για την Ιθάκη. Η Καλυψώ του φέρνει ρούχα, προμήθειες, νερό και κρασί, καθώς και την πολύτιμη συμβουλή της για να μην παρεκκλίνει στιγμή από τη ρότα του για το Ιόνιο Πέλαγος. Υπάρχει ένας αστερισμός που δεν δύει ποτέ, η Άμαξα του ουράνιου θόλου που κοιτάζει πάντα τον Ωρίωνα και βασιλεύει στο νυχτερινό στερέωμα: η Μεγάλη Άρκτος. Αν ο Οδυσσέας καταφέρει να κρατάει πάντα στ' αριστερά του την Άρκτο, τότε δεν θα χαθεί ποτέ.

Η σχεδία και το καλό άστρο της Καλυψούς θα προστατέψουν τον Οδυσσέα για 17 ολόκληρες μέρες, ώσπου αυτός αντικρύσει, επιτέλους, τις φιλόξενες ακτές του νησιού των Φαιάκων.

Έτσι λοιπόν και για το 2017, ο οίκος ZOLOTAS δημιουργεί ένα μοναδικό γούρι, την CALYPSO, στολισμένο με τα κύματα του πελάγους και τον αστερισμό της Άρκτου. Η CALYPSO συμβολίζει το εσωτερικό ταξίδι του κάθε ανθρώπου που καθοδηγείται από τη διαίσθησή του και με επιμονή, αποφασιστικότητα και δυνατή θέληση ξεπερνά όλα τα εμπόδια.

Το 2017, η CALYPSO είναι ο αστερισμός στο δικό σου ταξίδι!

2017-calypso-zolotas-01.jpg2017-calypso-zolotas-02.jpg2017-calypso-zolotas-03.jpg2017-calypso-zolotas-04.jpg2017-calypso-zolotas-05.jpg2017-calypso-zolotas-06.jpg2017-calypso-zolotas-07.jpg2017-calypso-zolotas-08.jpg2017-calypso-zolotas-09.jpg2017-calypso-zolotas-10.jpg

SELECTIONS

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Το πρώτο pregnancy look της Hailey Bieber είναι εμπνευσμένο από μια τάση των zeros που μας έχει μείνει αξέχαστη

Δείτε την εμφάνιση της εγκυμονούσας Hailey Bieber, που μας γυρνά πίσω στον χρόνο

FASHION NEWS

The Happy Traveler: H United Colors of Benetton και η Delsey Paris λανσάρουν την απόλυτη σειρά αποσκευών και ταξιδιωτικών αξεσουάρ

Μια σειρά εμπνευσμένη από τη δεκαετία του '90 και τη μινιμαλιστική μόδα της εποχής, σε μεγάλη επιλογή χρωμάτων όπως ροζ, γαλάζιο, γκρι και μαύρο αλλά και το iconic πράσινο της Benetton

FASHION NEWS

Νέα συλλογή με την υπογραφή Boxer Shoes

Η άνοιξη έχει κάνει δυναμικά την εμφάνισή της, δίνοντας ώθηση να αφήσουμε πίσω μας τα μουντά, χειμωνιάτικα looks και να ανανεώσουμε την εικόνα μας με χρώματα και ανεβασμένη διάθεση.

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

7 τροφές που υποστηρίζουν την υγεία του εγκεφάλου

Με αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία βάζουμε στο πιάτο μας ό,τι μας ωφελεί περισσότερο

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Με παστέλ outfit και τσάντα Balmain στην πρεμιέρα της Λένας Δροσάκη

Οι δύο φίλες πόζαραν χαμογελαστές και αγκαλιασμένες

BEAUTY TIPS

Εσύ εφαρμόζεις σωστά το αντηλιακό σου;

Tips από τους ειδικούς για να έχεις πάντοτε την κατάλληλη και επαρκή προστασία από τον ήλιο