Skip to main content

FASHION NEWS

Όταν το θρυλικό «Μπάγκειον» μετατράπηκε στην πιο σύγχρονη πασαρέλα μόδας

Δες τώρα την νέα συλλογή του Stelios Koudounaris για την Resort ’17 συλλογή!


Κέλλυ Νόβακ

Τι και αν παίζαμε τέννις στα ‘20s; Σίγουρα θα φορούσαμε ρούχα από την νέα Resort ’17 συλλογή του Stelios Koudounaris. Γιατί όταν είναι να «παντρέψεις» το σύγχρονο με το παλιό, τότε ο mr. Koudounaris είναι ο άνθρωπος για να το καταφέρει αυτό άψογα. Και αυτό το καταλάβαμε πριν καν ξεκινήσει το show του για την νέα συλλογή. Γιατί φυσικά, ήμασταν εκεί. Βρεθήκαμε στο θρυλικό «Μπάγκειον», το εμβληματικό ξενοδοχείο του Ερνέστου Τσίλλερ που χτίστηκε από το 1890 ως το 1894, το βράδυ της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου. Το «Μπάγκειον» είναι ο κεντρικός εκθεσιακός χώρος της Μπιενάλε Αθηνών από το 2015.

Σε μια βραδιά γεμάτη συμβολισμούς, όπου αναβίωσαν οι κοσμικές συγκεντρώσεις της αθηναϊκής κοινωνίας του ’20, σύσσωμος ο κόσμος της ελληνικής μόδας παρακολούθησε να συμπληρώνεται βήμα-βήμα πάνω στην πασαρέλα η εικόνα της σύγχρονης θηλυκότητας. Πρωταγωνίστρια της επίδειξης η γυναίκα της σημερινής εποχής που κινείται συνεχώς κι αναζητά την ελευθερία της μέσα από την εμφάνισή της.

Ανάμεσα στους λαμπερούς καλεσμένους ήταν: Βίκυ Καγιά και Ηλίας Κρασσάς,Τάμτα, Μαίρη Συνατσάκη, Στέλλα Καλλή, Κατερίνα Στικούδη, Ευαγγελία Αραβανή, Εβελίνα Παπαντωνίου, Μαρίνα Βερνίκου, Κώστας Βογιατζής, Georgia Παναγή, Αντωνία Καλλιμούκου, Josephine, Χριστίνα Σάλτη, Ελιάννα Χρυσικοπούλου, Κατερίνα Γκαγκάκη, Βαλάντω Τρύφωνος, Αλεξάνδρα Κατσαίτη, Χρυσιάννα Ανδριοπούλου, Έλενα Γαλυφά κ.α

Το μπόλρουμ του πρώτου ορόφου, η βασική σουίτα επί της πλατείας Ομονοίας και ο ψηλοτάβανος διάδρομος που τους χώριζε, ενώθηκαν υποδειγματικά από τον αρχιτέκτονα και καλλιτεχνικό διευθυντή του σόου Ανδρέα Ιωαννίδη, ο οποίος σεβόμενος απόλυτα την ιστορία του κτιρίου δημιούργησε ένα ιδιαιτέρως επιβλητικό σκηνικό που θύμιζε  ναυάγιο βυθισμένο στο χρόνο. Συνδετικός κρίκος του παρελθόντος (η ξεχασμένη αίγλη του Μπάγκειον), του παρόντος (η κολεξιόν) και του μέλλοντος (άνοιξη/καλοκαίρι 2017) ήταν ο χρυσαφένιος καθρέφτης που δέσποζε στο κέντρο, κάτω από το αίθριον (και δίπλα στον οποίον όλοι φωτογραφηθήκαμε μετά το show!).

Μέσα του εμφανίζονταν οι δυναμικές φιγούρες του Stelios Koudounaris, υπό την ενδυματολογική επιμέλεια του στυλίστα Άρη Γεωργιάδη, οι μαγεμένοι θεατές, αλλά και η φθορά στους τοίχους. Το μόνο που δε μπόρεσε να απεικονίσει ο καθρέφτης ήταν το μουσικό ταξίδι του Mark F. Angelo, ο οποίος συνέθεσε μουσική ειδικά για την περίσταση.

Τα γραφιστικά για την παρουσίαση της συλλογής σχεδίασε και επιμελήθηκε ο Βαρνάβας Φιλίππου, εκτυπώθηκαν από το δημιουργικό τυπογραφείο Ideas Print και ταξίδεψαν μέσω του Biz Courier.

 

Φυσικά, η επίδειξη θα ήταν αδύνατον να παρουσιαστεί δίχως τη σκληρή δουλειά των τεχνικών και την προθυμία των εθελοντών. Περίπου 200 άτομα (μοντέλα, τεχνικοί, κομμωτές, make up artists, εθελοντές κ.ά) εργάστηκαν πολλές ώρες για την προετοιμασία της παραγωγής, στην άρτια ροή της οποίας συνέπραξαν όλοι οι φοιτητές της σχολής Fashion Workshop by Vicky Kaya με την καθοδήγηση της ίδιας της Βίκυς Καγιά η οποία ήταν μαζί με τα παιδιά της σχολής από το πρωί.

17resort-stelioskoudounaris-01.jpg17resort-stelioskoudounaris-02.jpg17resort-stelioskoudounaris-03.jpg17resort-stelioskoudounaris-04.jpg17resort-stelioskoudounaris-05.jpg17resort-stelioskoudounaris-06.jpg17resort-stelioskoudounaris-07.jpg17resort-stelioskoudounaris-08.jpg17resort-stelioskoudounaris-09.jpg

Art direction / Production : Ανδρέας Ιωαννίδης

Fashion Director:  Άρης Γεωργιάδης

Concept and Graphic director: Βαρνάβας Φιλίππου

Production Coordinator: Ελίζα Χρυσοπούλου

Communication: Αμαλία Κωνσταντακοπούλου

Music: Mark F. Angelo

Hair: Sassoon team

Make up Director: Φρέντυ Καλομπράτσος

Nails: Άννα Αλμπάνη και η ομάδα της

Light Direction: Τάσος Περδικούρης

Sound Direction: Στρατής Καραδημητράκης

Accesories: Mummys' boyfriend exclusively for Stelios Koudounaris

Shoes: Converse

www.stelioskoudounaris.com

 

instagram: stelioskoudounaris  

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Η Naomi Campbell κατακτά το Μουσείο Victoria & Albert με μια αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στην ίδια

Το απόλυτο supermodel των ‘90s είναι το πρόσωπο που θα τιμήσει το V & A με μια πλούσια έκθεση με τίτλο NAOMI

FASHION NEWS

Η Kim Kardashian επιστρατεύει τους κλώνους της στην πρώτη τηλεοπτική διαφήμιση της SKIMS

Η απόλυτη celebrity πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια του brand της, έχοντας στο πλευρό της τους κλώνους της!

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια