Skip to main content

FASHION NEWS

Όλα όσα είδαμε στο φετινό Tweed Run στις Σπέτσες

Για 4η χρονιά οι δρόμοι των Σπετσών γέμισαν με κλασικά ποδήλατα και όμορφες vintage εμφανίσεις!


Κέλλυ Νόβακ

Ο καθιερωμένος πλέον θεσμός του Tweed Run πραγματοποιήθηκε για 4η συνεχή χρονιά από το Poseidonion Grand Hotel των Σπετσών σε συνεργασία με το Ελληνικό Μουσείο Ποδηλάτου. Το αμείωτο ενδιαφέρον του κόσμου για την ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση με αναφορές σε αξίες περασμένων εποχών επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά, με τις Σπέτσες να αποτελούν τον ιδανικό καμβά και τους συμμετέχοντες να γεμίζουν το ξενοδοχείο και την Πλατεία Ποσειδωνίου με τα ποδήλατα τους και τις προσεγμένες vintage ενδυμασίες τους. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την εκδήλωση στήριξε η Barbour ως Μεγάλος Χορηγός, με τα κομψά ρούχα της να πλημμυρίζουν το νησί των Σπετσών.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο με τους άνδρες να απολαμβάνουν το moustache grooming και την περιποίηση των παπουτσιών τους όσο το κομμωτήριο του ξενοδοχείου φρόντιζε για την όμορφη παρουσίαση των κυριών. Κλασικά ποδήλατα αξίας, προσεγμένες μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια εμφανίσεις και χαμόγελα μεταξύ φίλων και γνωστών πρωταγωνίστησαν στο lobby του ξενοδοχείου και την Πλατεία Ποσειδωνίου.

 

4th_tweed_run_05.jpg 

Η έναρξη της ανοιξιάτικης ποδηλατάδας δόθηκε παραδοσιακά με την οικογενειακή φωτογραφία στα σκαλιά του ξενοδοχείου και στη συνέχεια η πρώτη στάση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τσάι και λουκουμάδες, πλαισιωμένοι από τα επιβλητικά πεύκα και τα μεγαλοπρεπή κτίρια της Σχολής.

 Στη συνέχεια, η βόλτα συνεχίστηκε με προορισμό το Παλιό Λιμάνι και στάση στο εστιατόριο “Ορλώφ” με φόντο τις χρωματικές αντιθέσεις του συννεφιασμένου Σπετσιώτικου ουρανού που εντυπωσίασαν. Στην περιοχή του Φάρου, με θέα τα καπετανόσπιτα των Σπετσών και τα νερά του Αργοσαρωνικού έλαβε χώρα το καθιερωμένο πικ νικ, με επιλογές εμπνευσμένες από τα παραδοσιακά Βρετανικά πικ νικ για τις οποίες φρόντισε ο chef του ξενοδοχείου Σταμάτης Μαρμαρινός.

Η ποδηλατάδα σφραγίστηκε με την τελευταία στάση στο Μουσείο της Μπουμπουλίνας όπου τα ποδήλατα αντίκες βραβεύτηκαν στις κατηγορίες “Κλασικά Ποδήλατα”, “Ποδήλατα Πόλης”, “Κούρσες” και “Καλύτερα διακοσμημένο ποδήλατο”. Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο χώρο του Μουσείου με τα διαγωνιζόμενα ποδήλατα παραταγμένα στον εξωτερικό χώρο της ιστορικής κατοικίας.
 

4th_tweed_run_04.jpg 

Αποκορύφωση του event αποτέλεσε το vintage beauty pageant που πραγματοποιήθηκε στο lobby του Posei-donion Grand Hotel με αντρικές, γυναικείες και παιδικές ενδυμασίες να κλέβουν τις εντυπώσεις της κριτικής επιτροπής.

Οι συμμετέχοντες διακρίθηκαν στις κατηγορίες “Καλύτερη Ενδυμασία Ανδρών”, “Καλύτερη Ενδυμασία Γυναικών”, “Καλύτερη Ομαδική Συμμετοχή”, “Καλύτερο Μουστάκι”, και “Νεότερος” - “Νεότερη” για τις παιδικές συμμετοχές. Οι βραβεύσεις ολοκληρώθηκαν με την απονομή τιμητικής πλακέτας στις Αρχές του τόπου καθώς και στο Ελληνικό Μουσείο Ποδηλάτου αποτίοντας φόρο τιμής στον ιδρυτή του Ιωάννη Σινάνογλου για την προσφορά του στον χώρο του ποδηλάτου. Η βραδιά συνεχίστηκε στο lobby του Poseidonion Grand Hotel με cocktails υπό τους ήχους rock και swing από τους Johnny Vavouras & The Cadillacs.

Την Κυριακή, οι tweeders απόλαυσαν brunch στη βεράντα του ξενοδοχείου όσο κάποιοι δοκίμαζαν τις δεξιότητες τους με bike trials στην Πλατεία Ποσειδωνίου, σφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο μια επιτυχημένη εκδήλωση.
 

4th_tweed_run_02.jpg
 4th_tweed_run_01.jpg
 4th_tweed_run_06.jpg
 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Η Naomi Campbell κατακτά το Μουσείο Victoria & Albert με μια αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στην ίδια

Το απόλυτο supermodel των ‘90s είναι το πρόσωπο που θα τιμήσει το V & A με μια πλούσια έκθεση με τίτλο NAOMI

FASHION NEWS

Η Kim Kardashian επιστρατεύει τους κλώνους της στην πρώτη τηλεοπτική διαφήμιση της SKIMS

Η απόλυτη celebrity πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια του brand της, έχοντας στο πλευρό της τους κλώνους της!

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ένα γευστικό ουράνιο τόξο στο πιάτο σου

Υγιεινά, νόστιμα και πολύχρωμα, αυτά τα wraps θα σε ενθουσιάσουν

CELEBS

Δεν τους έφερε γούρι ο Σασμός: Πέντε ηθοποιοί που χώρισαν!

Από την τηλεοπτική επιτυχία στις δυσκολίες της προσωπικής τους ζωής

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Bon Jovi ανακοινώνουν την κυκλοφορία του δίσκου Forever – Ακούστε το lead single με τίτλο “Legendary”

Πότε θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος του συγκροτήματος;