Skip to main content

FASHION NEWS

Τα πρώτα «πράσινα» sneakers έφτασαν

Η Reebok λανσάρει τα πρώτα sneakers φυτικής προέλευσης.


Κέλλυ Νόβακ

Παρά τις απόψεις του Donald Trump, η κλιματική αλλαγή είναι γεγονός. Η Reebok σαν ένα από τα πιο innovative brands στον χώρο της Μόδας, το γνωρίζει αυτό και συνεισφέρει με τον τρόπο της, σπάζοντας τους κανόνες.

Ανακοινώνει λοιπόν, το λανσάρισμα του νέου sneaker, NPC UK Cotton + Corn. Τι είναι το  NPC UK Cotton + Corn; Το πρώτο παπούτσι της πολυαναμενόμενης συλλογής Cotton + Corn η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι.

Το πρόγραμμα Cotton + Corn επενδύει στην δημιουργία footwear με υλικά που υπάρχουν στην φύση, με σκοπό την παραγωγή βιώσιμων παπουτσιών. Το NPC UK Cotton + Corn είναι κατασκευασμένο από 100% οργανικό βαμβάκι στο επάνω μέρος του, καλαμπόκι βιομηχανικής παραγωγής στην σόλα και εσωτερική επένδυση από καστορέλαιο, ενώ το packaging του δημιουργήθηκε από 100% ανακυκλωμένα υλικά.

NCPUK_02.jpg

«Τα περισσότερα αθλητικά υποδήματα κατασκευάζονται με πετρέλαιο, προκειμένου να δημιουργηθούν οι επιφάνειές τους από συνθετικό καουτσούκ και αφρό» δηλώνει ο Bill McInnis, Head of Reebok Future, προσθέτοντας ότι «με παγκόσμια παραγωγή ύψους 20 δισεκατομμυρίων ζευγαριών ετησίως, αυτό δεν αποτελεί επ’ ουδενί έναν βιώσιμο τρόπο κατασκευής. Έτσι, στη Reebok, σκεφτήκαμε τι θα γινόταν αν ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε υλικά που βρίσκονται στην φύση, αντικαθιστώντας τα παράγωγα πετρελαίου με προϊόντα φυτικής προέλευσης. Χρησιμοποιώντας βιώσιμες πηγές ως βάση και μέσα από συνεχείς δοκιμές και ελέγχους, καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα παπούτσι φυτικής προέλευσης, με εξαιρετικές επιδόσεις τόσο σε αίσθηση όσο και  σε απόδοση».

NCPUK_01.jpg

«Το NPC UK Cotton + Corn είναι το μοναδικό παπούτσι της αγοράς που έχει πιστοποιηθεί για το 75% του περιεχομένου του σε βιολογικά υλικά, σύμφωνα με τη βάση του USDA», σημειώνει ο McInnis, ενώ συνεχίζει δηλώνοντας ότι «αυτό είναι μόνο η αρχή για εμάς. Είμαστε σε μια συνεχόμενη πορεία δημιουργίας ενός διαφορετικού είδους υποδημάτων - έτσι ώστε να μπορούν όλοι να αισθάνονται καλά και για το τι φοράνε, αλλά και για το από πού προήλθε».

Για την πρωτοβουλία Cotton & Corn, η Reebok συνεργάστηκε με την DuPont Tate & Lyle Bio Products, πρωτοπόρο εταιρεία στη κατασκευή βιολογικών λύσεων υψηλών επιδόσεων. Η DuPont Tate & Lyle έχει αναπτύξει το Susterra® propandiol, ένα καθαρό, μη τοξικό και χωρίς πετρέλαιο, υλικό, το οποίο έχει ως βάση το καλαμπόκι και είναι 100% πιστοποιημένο ως βιολογικό προϊόν από το USDA. Το Susterra® propanediol είναι και το υλικό αυτό που χρησιμοποιείται στη σόλα του NPC UK στις σόλες των Cotton + Corn.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκέψου τις ιστοσελίδες www.reebok.com/cottonandcorn και news.reebok.com/global.

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Γιατί τα πεπτίδια είναι η πιο hot τάση στο skincare αυτή τη στιγμή

Όλοι οι λόγοι για να εντάξεις προϊόντα με πεπτίδια στη ρουτίνα ομορφιάς σου

CELEBS

Στέφανος Τσιτσιπάς - Πάουλα Μπαντόσα: Χώρισαν μετά από 11 μήνες σχέσης!

Η ανάρτηση της τενίστριας στα social media για τον χωρισμό τους