Skip to main content

FASHION NEWS

Cosmocorps 3022: To show- αφιέρωμα στον εμβληματικό σχεδιαστή Pierre Cardin

Μια συλλογή εμπνευσμένη από την συλλογή "Cosmos" του 1967 με τα θρυλικά designs



Ένα σχεδόν χρόνο από τον θάνατό του θρυλικού σχεδιαστή Pierre Cardin, ο ομώνυμος οίκος παρουσίασε ένα μοναδικό show – αφιέρωμα στον άνθρωπο που καθόρισε μόδα με την ανατρεπτική του ματιά και την υψηλή του αισθητική.

Pixel

Με τίτλο “Cosmocorps 3022”, το διαστημικό show έλαβε χώρα στον αεροδιάδρομο του National Air and Space Museum στο αεροδρόμιο Le Bourget. Το «παρών» έδωσαν 800 καλεσμένοι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ξεχωριστές δημιουργίες του οίκου.

Ένα αντίγραφο πυραύλου Ariane 5, ύψους 5.5 περίπου μέτρων, στήθηκε δίπλα στην πασαρέλα όπου παρουσιάστηκαν 200 σχέδια, μεταξύ των οποίων κάποια του ίδιου του Pierre Cardin, ενώ παράλληλα, στο σκηνικό προβάλλονταν μερικές από τις σπουδαίες στιγμές της καριέρας του, με την φωνή του να ακούγεται στο background. 

Pixel

Στη συλλογή “Cosmocorps 3022” είδαμε ρετρό φορέματα σε έντονα χρώματα, graphic μοτίβα, γεωμετρικά cutouts (αγαπημένο στοιχείο του σχεδιαστή), τονισμένους ώμους, σύνολα με τρισδιάστους δακτυλίους, και βεβαίως τα φουτουριστικά metallic σύνολα. Όλα αποτέλεσαν μια  αναφορά στην original collection “Cosmos” του 1964.

Ξεχωριστό ήταν και το φινάλε του διαστημικού show, όπου τα μοντέλα συγκεντρώθηκαν στην σκηνή την ώρα που μια γυναίκα δερβίσης ντυμένη στα λευκά στροβιλιζόταν υπό τον ήχο αιθέριας μουσικής και αποχαιρετούσε τους κοσμοναύτες που άφηναν πίσω τους την γη. 

Δες το show στο παρακάτω βίντεο:

 

 

 

 

cover photo credits Instagram @pierrecardinofficiel

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

The Happy Traveler: H United Colors of Benetton και η Delsey Paris λανσάρουν την απόλυτη σειρά αποσκευών και ταξιδιωτικών αξεσουάρ

Μια σειρά εμπνευσμένη από τη δεκαετία του '90 και τη μινιμαλιστική μόδα της εποχής, σε μεγάλη επιλογή χρωμάτων όπως ροζ, γαλάζιο, γκρι και μαύρο αλλά και το iconic πράσινο της Benetton

FASHION NEWS

Νέα συλλογή με την υπογραφή Boxer Shoes

Η άνοιξη έχει κάνει δυναμικά την εμφάνισή της, δίνοντας ώθηση να αφήσουμε πίσω μας τα μουντά, χειμωνιάτικα looks και να ανανεώσουμε την εικόνα μας με χρώματα και ανεβασμένη διάθεση.

FASHION NEWS

Οι σαγιονάρες αυτού του καλοκαιριού είναι United Colors of Havaianas

Η ζωντάνια της Βραζιλίας και του αγαπημένου brand καλοκαιρινής υπόδυσης συναντά το πολύχρωμο σύμπαν της United Colors of Benetton