Skip to main content

CELEBS

Δεν θα δοθεί φέτος Νόμπελ Λογοτεχνίας λόγω μεγάλου σεξουαλικού σκανδάλου 

Είναι η πρώτη φορά που αναβάλλεται η βράβευση μετά από 63 χρόνια.



 «Το βραβείο Νόμπελ 2018 θα αποφασισθεί και θα ανακοινωθεί ταυτόχρονα με το Νόμπελ του 2019», σύμφωνα με μια νέα ανακοίνωση της Σουηδικής Ακαδημίας. Είναι η πρώτη φορά που αναβάλλεται η απονομή για τα τελευταία 63 χρόνια. Η τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι ανάλογο ήταν το 1949, όταν η Ακαδημία είχε κρίνει ότι «καμία από τις υποψηφιότητες δεν ανταποκρινόταν στα κριτήρια που τίθενται από τη διαθήκη του Άλφρεντ Νόμπελ».

Pixel

Οι φετινοί λόγοι της αναβολής, ωστόσο, είναι εντελώς διαφορετικοί. Η Σουηδική Ακαδημία βρέθηκε στη δίνη ενός μεγάλου σκανδάλου σεξουαλικής παρενόχλησης, εξαιτίας του οποίου έχουν ήδη παραιτηθεί 8 από τα 18 ισόβια μέλη της. Επίκεντρο του σκανδάλου ο Γάλλος φωτογράφος Ζαν-Κλοντ Αρνό, που κατηγορείται από 18 γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση ή βίαιες επιθέσεις, ανάμεσα σε αυτές και από την πριγκίπισσα Βικτορία, διάδοχο του σουηδικού θρόνου.

Πώς συνδέεται ο Αρνό με τη Σουηδική Ακαδημία; Είναι σύζυγος της ακαδημαϊκού και συγγραφέως Καταρίνα Φρόστενσον, πρώην μέλους της επιτροπής. Επιπλέον, το ατελιέ του Αρνό συνεργαζόταν με τη Σουηδική Ακαδημία, και για όλους αυτούς τους λόγους σχεδόν τα μισά από τα μέλη της υπέβαλαν παραίτηση, θεωρώντας ότι το κύρος και η αξιοπιστία της υπέστη σοβαρό πλήγμα. 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Δούκισσα Νομικού: Πιο εντυπωσιακή από ποτέ στις Κάννες!

Έκλεψε τα βλέμματα η Ελληνίδα καλλονή

CELEBS

Πιρς Μπρόσναν: Αγνώριστος ο ηθοποιός στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Η μεταμόρφωση του 70χρονου σταρ είναι εντυπωσιακή!

Προτεινόμενα

FOOD

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν

CELEBS

Δούκισσα Νομικού: Πιο εντυπωσιακή από ποτέ στις Κάννες!

Έκλεψε τα βλέμματα η Ελληνίδα καλλονή

BEAUTY TIPS

Πώς πρέπει να εφαρμόζεις το dry shampoo

Ακολούθησε τα tips μιας ειδικού