Skip to main content

CELEBS

Leonardo DiCaprio: H δημόσια έκκληση στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ

"Μπορείτε να μείνετε στη μνήμη ως "πρόεδρος του κλίματος"



 

Μπορεί ο αγαπημένος DiCaprio να έχει απομακρυνθεί από τις δημοσιότητες και να αφοσιώνεται στην προσωπική του ζωή και σε επιλεγμένες επαγγελματικές δουλειές, ωστόσο φαίνεται πως το ενδιαφέρον του είναι ολότελα στραμμένο προς το σημαντικότερο ζήτημα, το ζήτημα της κλιματικής κρίσης.

Pixel

Οι περιβαλλοντικές του δράσεις (το 1998 μάλιστα, ίδρυσε το Ίδρυμα Leonardo DiCaprio Foundation με στόχο να προστατεύσει την άγρια ζωή) και η μάχη του έναντι σε περιβαλλοντικές καταστροφές είναι έντονη τα τελευταία χρόνια και δεν χάνει την ευκαιρία να μοιράζεται (σπανίως μεν) εμπειρίες και δράσεις που μπορούν οι εκατομμύρια θαυμαστές του να αναλάβουν, για ένα βιώσιμο μέλλον.

https://www.instagram.com/p/CJHGYH4FWgt/

Αυτήν την φορά, καλεί τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ. Στέλνει ανοιχτή επιστολή προς τον Joe Biden, προτρέποντάς τον να αντιμετωπίσει την κλιματική κρίση. Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο διάσημος ηθοποιός αναφέρει χαρακτηριστικά:

Pixel

"Καθώς ανακάμπτουμε από την Covid-19 και ανοικοδομούμε την παγκόσμια οικονομία, πρέπει επίσης να δράσουμε για την κλιματική αλλαγή. Στην πραγματικότητα, αυτές δεν είναι ξεχωριστές αποστολές, είναι μία. Αυτή είναι η πιο αποφασιστική δεκαετία στην ανθρώπινη ιστορία για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης" τονίζεται στην επιστολή.

"Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση #ClimateCrisis". "Σήμερα, ενώνω τις δυνάμεις μου με παγκόσμιους ηγέτες από τις επιχειρήσεις, την κυβέρνηση, την εργασία και το περιβαλλοντικό κίνημα ζητώντας από τον πρόεδρο @JoeBiden @POTUS να είναι ο ηγέτης του κλίματος που χρειαζόμαστε και που η επιστήμη απαιτεί".

"Μπορείτε να μείνετε στη μνήμη ως "πρόεδρος του κλίματος" που οδήγησε την ανθρωπότητα μακριά από το χείλος του γκρεμού. Μπορείτε να μετατρέψετε τα παγκόσμια ενεργειακά συστήματα από ορυκτά καύσιμα σε καθαρή ενέργεια, δημιουργώντας ταυτόχρονα πληθώρα θέσεων εργασίας, μειώνοντας την επιβλαβή ρύπανση και αντιμετωπίζοντας την οικονομική, φυλετική και ανισότητα στην υγεία" .

https://www.instagram.com/p/CKbtoWmFgus/

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, πως την περασμένη εβδομάδα, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του στο Καπιτώλιο, ο νέος Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε την απόφαση επανένταξης των ΗΠΑ στη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Δούκισσα Νομικού: Πιο εντυπωσιακή από ποτέ στις Κάννες!

Έκλεψε τα βλέμματα η Ελληνίδα καλλονή

CELEBS

Πιρς Μπρόσναν: Αγνώριστος ο ηθοποιός στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Η μεταμόρφωση του 70χρονου σταρ είναι εντυπωσιακή!

Προτεινόμενα

FOOD

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν

CELEBS

Δούκισσα Νομικού: Πιο εντυπωσιακή από ποτέ στις Κάννες!

Έκλεψε τα βλέμματα η Ελληνίδα καλλονή

BEAUTY TIPS

Πώς πρέπει να εφαρμόζεις το dry shampoo

Ακολούθησε τα tips μιας ειδικού