Skip to main content

CELEBS

Natalie Portman: "Είναι ακόμα εντάξει το 2021 για οποιονδήποτε να σχολιάζει το σώμα μιας γυναίκας όποτε θέλει;"

Ηχηρή απάντηση στις φήμες ότι είναι έγκυος, επισημαίνοντας κυρίως τον υποκείμενο σεξισμό 


Ρόμυ Μελάνι

 


Παροτρύνοντας  τα μέσα ενημέρωσης να «το κάνουν καλύτερα» παρά να εικάζουν για την ιδιωτική ζωή της.
Το Σαββατοκύριακο, το Page six της NY Post, δημοσίευσε μια ιστορία με τον τίτλο, «Η Natalie Portman βγαίνει βόλτα με φουσκωμένη κοιλίτσα στο Σίδνεϊ». Το άρθρο δημοσίευε φωτογραφίες της ηθοποιού που βρισκόταν στην Αυστραλία για τα γυρίσματα της ταινίας Thor: Love and Thunder. Η δημοσίευση σχολίαζε ότι η Portman και ο σύζυγός της Benjamin Millepied μπορεί να περιμένουν το τρίτο παιδί τους (έχουν ήδη ένα γιο τον Aleph, 8 ετών, και την κόρη τους Amalia, 3) εικάζοντας ότι η χαλαρή μπλούζα της Portman «ενισχύει την περίπτωση για μια κρυφή εγκυμοσύνη».
https://www.instagram.com/p/CK7Z3fpLMBj/

Το Σάββατο, η 39χρονη βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός, ανέβασε post στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram για να καθαρίσει το τοπίο, επισημαίνοντας κυρίως τον υποκείμενο σεξισμό που ωθεί στις εικασίες για τα γυναικεία σώματα.
"Γεια. Είμαι εντελώς όχι έγκυος..." έγραψε η Portman, μοιράζοντας ένα screenshot του τίτλου του Page six. "Αλλά προφανώς είναι ακόμα εντάξει το 2021 για οποιονδήποτε να εικάζει και να σχολιάζει το σχήμα του σώματος μιας γυναίκας όποτε θέλει; Κάνε το καλύτερα @NYPost."


Είναι μια δίκαιη κριτική, δεδομένου ότι το βάρος της Portman είναι τώρα να διαλύσει τις φήμες και η έκθεση αυτή οδηγεί σε αθέμιτο διάλογο για το σώμα της χωρίς επιβεβαίωση ότι, στην πραγματικότητα, είναι έγκυος. Και φυσικά, η αντικειμενικοποίηση των γυναικείων σωμάτων από τα μέσα μπορεί να έχει εκτεταμένες συνέπειες στην ψυχική υγεία.

Pixel

Η Portman πρόσφατα επεκτάθηκε σε αυτό το θέμα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ενός Q & A event για την σειρά του Netflix, Little Fires Everywhere μαζί με τις συμπρωταγωνίστριες της Reese Witherspoon  και Kerry Washington. Σχολίασε ότι τα γυναικεία σώματα «πολιτικοποιούνται με διαφορετικούς τρόπους» σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αφηγούνται τις ιστορίες των γυναικών στη σειρά.
Η star, ο οποία είναι πασίγνωστη για τον τρόπο που κρατά ασφαλή την ιδιωτικότητά της, θα πρέπει τώρα να έχει το δικό της χώρο για να αποκαλύψει οποιεσδήποτε πληροφορίες αισθάνεται άνετα να μοιραστεί με το ευρύ κοινό. Η ηθοποιός μέχρι τώρα έχει επιλέξει, σε μεγάλο βαθμό να κρατήσει την οικογένειά της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα όριο που όλοι πρέπει να σέβονται.

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Δούκισσα Νομικού: Πιο εντυπωσιακή από ποτέ στις Κάννες!

Έκλεψε τα βλέμματα η Ελληνίδα καλλονή

CELEBS

Πιρς Μπρόσναν: Αγνώριστος ο ηθοποιός στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Η μεταμόρφωση του 70χρονου σταρ είναι εντυπωσιακή!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19-26/5

Αποφύγετε να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

FOOD

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν