Skip to main content

CELEBS

Meghan Markle: Κέρδισε την δικαστική διαμάχη με την Mail on Sunday

Τα σκληρά λόγια της Meghan για την παραβίαση του απορρήτου της



 

Έπειτα από δυο χρόνια δικαστικής διαμάχης, η Meghan Markle δικαιώνεται και δίνει έναν λόγο, που έχει πολλά να μας πει και να μείνει στην ιστορία. Στρέφεται ενάντια στην εκμετάλλευση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και δίνει το δικό της μήνυμα.

Pixel

Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2019, με αφορμή τον βασιλικό της γάμο (Μάιος του 2018) με τον πρίγκιπα Harry, όπου δεν εμφανίστηκε ο πατέρας, στον γάμο της. Τότε η εφημερίδα Mail on Sunday δημοσίευσε πέντε άρθρα, τα οποία περιλάμβαναν τμήματα μιας χειρόγραφης επιστολής, που έγραψε στον πατέρα της. Μετά την δημοσίευση των άρθρων αυτών, η Meghan υπέβαλε την αγωγή της στην Mail on Sunday για παραβίαση απορρήτου και προσωπικών δεδομένων.

Ύστερα από δυο χρόνια δικαστικής διαμάχης, ο δικαστής του High Court στο Λονδίνο, έκρινε ένοχους τους Associated Newspapers και την The Mail on Sunday και αποφάσισε την Πέμπτη, ότι η εφημερίδα εισέβαλε στο απόρρητο της Δούκισσας του Sussex, δημοσιεύοντας μια ιδιωτική επιστολή που έστειλε στον πατέρα της, Thomas Markle, το 2018.

Pixel

Ο δικαστής έκρινε επίσης ότι το ζήτημα της ιδιοκτησίας πνευματικών δικαιωμάτων πρέπει να εξεταστεί με περιορισμένη δοκιμή. Η Meghan Markle, σε δήλωση της που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, ανέφερε:

«Μετά από δύο χρόνια επιδίωξης των δικαστικών διαφορών, είμαι ευγνώμων που τα δικαστήρια βρήκαν ένοχους τους Associated Newspapers και The Mail on Sunday, για να λογοδοτήσουν για τις παράνομες και απάνθρωπες πρακτικές τους», ενώ συνέχισε δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται για ένα «παιχνίδι», αλλά για «ζωές αληθινών ανθρώπων».

«Αυτές οι τακτικές δεν είναι νέες. Στην πραγματικότητα, συνεχίζονται για πολύ καιρό χωρίς συνέπεια. Γι' αυτά τα μέσα, είναι ένα παιχνίδι. Για εμένα και για πολλούς άλλους,  είναι πραγματική ζωή, πραγματικές σχέσεις και πολύ αληθινή θλίψη. Η ζημιά που έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν, είναι βαθιά. Ο κόσμος χρειάζεται αξιόπιστα, ενημερωμένα, υψηλής ποιότητας νέα», δήλωσε η Δούκισσα του Sussex. 

«Αυτό που κάνει το The Mail και οι δημοσιεύσεις των συνεργατών του είναι το αντίθετο. Όλοι χάνουμε, όταν η παραπληροφόρηση πουλάει περισσότερο από την αλήθεια, όταν η ηθική εκμετάλλευση πουλάει περισσότερο από την αξιοπρέπεια και όταν οι εταιρείες δημιουργούν το επιχειρηματικό τους μοντέλο για να επωφεληθούν από τον πόνο των ανθρώπων».

«Αλλά για σήμερα, με αυτήν την ολοκληρωμένη νίκη τόσο για το απόρρητο όσο και για τα πνευματικά δικαιώματα, όλοι έχουμε κερδίσει. Γνωρίζουμε τώρα, και ελπίζουμε ότι δημιουργεί νομικό προηγούμενο, ότι δεν μπορείτε να πάρετε το απόρρητο κάποιου και να το εκμεταλλευτείτε σε μια υπόθεση, όπως έκανε ο κατηγορούμενος κατά τα τελευταία δύο χρόνια».

Η Meghan ολοκλήρωσε τη δήλωσή της λέγοντας ότι μοιράζεται αυτήν τη νίκη «με τον καθένα από εσάς, γιατί όλοι αξίζουμε τη δικαιοσύνη και την αλήθεια, και όλοι αξίζουμε τα καλύτερα». «Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον άντρα, τη μαμά μου και τη νομική μου ομάδα, και ειδικά την Jenny Afia για την αδιάκοπη υποστήριξή της σε όλη αυτή τη διαδικασία», πρόσθεσε.

Η υπόθεση πρόκειται να επιστρέψει στο δικαστήριο στις 2 Μαρτίου για να αποφασίσει τα «επόμενα βήματα», συμπεριλαμβανομένης της εκτίμησης αποζημιώσεων, τυχόν εκκρεμών ζητημάτων, αλλά και τα έξοδά της.

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Δούκισσα Νομικού: Πιο εντυπωσιακή από ποτέ στις Κάννες!

Έκλεψε τα βλέμματα η Ελληνίδα καλλονή

CELEBS

Πιρς Μπρόσναν: Αγνώριστος ο ηθοποιός στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Η μεταμόρφωση του 70χρονου σταρ είναι εντυπωσιακή!

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

FOOD

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν

CELEBS

Δούκισσα Νομικού: Πιο εντυπωσιακή από ποτέ στις Κάννες!

Έκλεψε τα βλέμματα η Ελληνίδα καλλονή