Skip to main content

CELEBS

Gwyneth Paltrow: "Είναι παράξενο να είσαι διασημότητα"

Η φήμη κρύβει αρκετές προκλήσεις


Ρόμυ Μελάνι

"Είμαι στους προβολείς  για πολλά χρόνια, το σουρεαλιστικό μέρος του να είσαι διάσημος, -βασικά σε ολόκληρη την ενήλικη ζωή μου-, είναι να μην γνωρίζεις τι σημαίνει να είσαι μεγάλη χωρίς όλο τον έλεγχο και όλα τα υπέροχα και τα τρομερά πράγματα που έρχονται με το να είσαι διασημότητα", εξομολογήθηκε η star, στο επεισόδιο της Δευτέρας του podcast της ηθοποιού Anna Faris. "Νομίζω ότι ο πολιτισμός μας εξιδανικεύει τη δόξα  και νομίζω ότι είναι πολύ φοβερό να είμαστε διάσημοι, αν ο σκοπός μας στον πλανήτη είναι για την ανθρώπινη ανάπτυξη και για να γίνουμε πραγματικά η πιο αληθινή, καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Είναι ένα τεράστιο εμπόδιο σε αυτό, και έπρεπε να εργαστώ πολύ σκληρά για να διαχωρίσω τη φήμη από το ποια πραγματικά είμαι".
https://www.instagram.com/p/CKb3ySYL841/?utm_source=ig_web_copy_link

Pixel

Η Paltrow δεν έχει διαβάσει τίποτα για τον εαυτό της "για πραγματικά, πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα" για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Αλλά δεν γνώριζε ότι έπρεπε να το κάνει αυτό και από όταν άρχισε να εμφανίζεται στις ταινίες συνέχεια στη δεκαετία του '90.

"Ημουν τότε  22 ετών όταν  ξεκίνησα, και ξέρεις στον προ Ιντερνετ τρόπο της δημοσιογραφίας, είχα έναν δημοσιογράφο και κάθε μέρα ο δημοσιογράφος έστελνε φαξ"... "Ααα  ήσασταν στο Us Magazine, (το οποίο ήταν ένα μηνιαίο περιοδικό εκείνη την εποχή) και μετά άλλο φαξ, "Ω, είστε στους New York Times σήμερα". Και κυριολεκτικά έξι μήνες ζώντας αυτό, είπα στον εαυτό μου, "Πρέπει να το σταματήσω. Αυτό δεν είναι υγιές. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με εμένα. Να ενθουσιάζομαι  αν κάποιος γράφει κάτι καλό. Και να νιώθω κατάθλιψη εάν κάποιος γράφει κάτι κακό. Δεν είναι δουλειά μου καθόλου".

Pixel

Από τότε που δημιούργησε την δική της εταιρεία wellbeing  την Goop, φρόντισε να  επικεντρώνεται στο ποια είναι ως άτομο, συνειδητοποιώντας ότι δεν μπορεί να αφήσει τις εξωτερικές απόψεις να επηρεάσουν τη σχέση της με τον εαυτό της.

Η Paltrow, κόρη του πρώην σκηνοθέτη Bruce Paltrow και της ηθοποιού Blythe Danner, εμφανίστηκε στην πρώτη ταινία της, Shout, μαζί με τον John Travolta και τη Heather Graham, ως έφηβη το 1991. Επτά χρόνια αργότερα, κέρδισε ένα Όσκαρ για την ερμηνεία της στο Shakespeare in Love.

Όταν η Faris ρώτησε την Paltrow πώς ήταν για αυτήν η στιγμή του Οσκαρ,  την περιέγραψε "περίεργη".

"Έκανα μια ταινία στο Βανκούβερ, που μπαμπάς μου σκηνοθετούσε  ενώ ανάρρωνε από μια χειρουργική επέμβαση καρκίνου εκείνη τη στιγμή και είμαι τόσο χαρούμενη που επικεντρώθηκα σε εκείνον. Όλη η οικογένειά μου ήταν εκεί, ο αδερφός μου – ο σκηνοθέτης Jake Paltrow - και η μαμά μου, ήμασταν όλοι ενωμένοι ως οικογένεια για να υποστηρίξουμε τον μπαμπά μου, το οποίο ήταν  πραγματικά δύσκολο. Και δόξα στο Θεό, είχα αυτό για να επικεντρωθώ, γιατί ήταν η πιο περίεργη, πιο σουρεαλιστική στιγμή της ζωής μου"

Ενώ ήταν συναρπαστική η υποψηφιότητά της, η  Paltrow αισθάνθηκε ανασφαλής.

"Ξέρεις, όταν είσαι υποψήφια για Όσκαρ και έχεις αμφιβολία των ικανοτήτων σου και μια αίσθηση απάτης. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι συμβαίνει αυτό. Δεν είμαι καν τόσο καλή". Έλεγα  «με μισούν όλοι;» τόνισε η Πάλτροου. "Είναι η πιο περίεργη στιγμή, αλλά ταυτόχρονα, στην περίπτωσή μου, δεν είχα κερδίσει ακόμη, οπότε ήμουν κάπως, "λοιπόν, φυσικά δεν πρόκειται να κερδίσω, αλλά αυτό είναι cool".

Αφού η Paltrow κέρδισε το Οσκαρ, συνειδητοποίησε ότι οι άνθρωποι έξω από το Λος Άντζελες δεν ενδιαφέρονται τόσο πολύ για αυτό, έκανε ακόμη πιο περίεργο το συναίσθημά της.

"Όταν έχεις τόσο μεγάλη προσοχή επάνω σου και τόσο πολύ ενέργεια, ήταν πραγματικά, πολύ συντριπτικό", εξομολογήθηκε. "Θυμάμαι ότι έμενα με τους γονείς μου στο σπίτι τους στη Σάντα Μόνικα, και κρύφτηκα για τρεις ολόκληρες εβδομάδες μετά. Ήταν τόσο έντονο, και ένιωσα τόσο... μοναχικά  είναι η σωστή λέξη. Ήταν πραγματικά περίεργο."
https://www.instagram.com/p/CG7vSmRsF80/?utm_source=ig_web_copy_link

Η Πάλτροου μίλησε επίσης για τους καιρούς πριν γίνει βραβευμένη ηθοποιός. Είπε ότι ο πατέρας της είχε πει και σε αυτήν και στον αδερφό της ότι δεν είχαν δικαίωμα στα χρήματά του, έτσι άρχισαν να εργάζονται ενώ ήταν ακόμα στο  σχολείο.

"Μας είχε δηλώσει: "Μπορείτε να το απολαύσετε όσο βρίσκεστε εδώ, και σας αγαπώ και θα το μοιραστώ μαζί σας όσο ζείτε μαζί μου, αλλά όταν τελειώσετε, τελειώσατε. Δεν σας δίνω ούτε μια δεκάρα, δεν θα σας βοηθήσω ποτέ", και επέμεινε σε αυτό, εξήγησε η  Paltrow. "Λοιπόν, είχαμε δουλειές μετά το σχολείο. Ο αδερφός μου δούλευε στο γωνιακό κατάστημα. Δούλευα σε ένα κατάστημα παιχνιδιών. Δούλεψα σε ένα κατάστημα σκι. Δούλεψα καλοκαιρινές δουλειές. Δούλεψα. Ήταν σαν να μας έλεγε," Εάν θέλεις χρήματα, πρέπει να δουλέψεις για τα χρήματα”. Νομίζω λοιπόν ότι αυτό που έκανε ήταν να ενσταλάξει μέσα μου αυτήν την ηθική εργασίας, αλλά επίσης, ταυτόχρονα, μεγάλωvα σε ένα όμορφο, αρχοντικό στο Μανχάταν. Έτσι ήταν μια αστεία αντιπαράθεση. Eνα πολύτιμο μάθημα γονικής μέριμνας"
Είπε ότι συνέχισε να τηρεί τον κανόνα "χωρίς βοήθεια", ακόμη και μετά την αποχώρησή της από το κολέγιο για να δοκιμαστεί στην υποκριτική.
Υπήρξαν στιγμές που του έλεγα: "Αλλά δεν έχω χρήματα για να φτάσω σε αυτήν την ακρόαση". "Και εκείνος απαντούσε," Αυτό δεν είναι το πρόβλημά μου. Σ’ αγαπώ, αλλά αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα".

 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19-26/5

Αποφύγετε να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη