Skip to main content

CELEBS

Happy Birthday Lady Gaga – γεννημένη σταρ!

Στις 28/3 είχε γενέθλια, που τα γιόρτασε στη Ρώμη, για τα γυρίσματα της ταινίας "Gucci"



Στη Ρώμη βρέθηκε να σβήνει τα 36 της κεράκια, η διάσημη σταρ, που είναι στην Ιταλία συμμετέχοντας με τον Αλ Πατσίνο στα γυρίσματα της ταινίας "Gucci" σε σκηνοθεσία του Ρίντλεϊ Σκοτ.

Pixel

Η Στέφανι Τζοάν Αντζελίνα Τζερμανότα (Stefani Joanne Angelina Germanotta), ευρύτερα γνωστή ως Lady Gaga, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, μουσικός, ηθοποιός, τραγουδοποιός και χορεύτρια ενώ έχει λανσάρει και δική της σειρά καλλυντικών. Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, της έχουν δοθεί οι τίτλοι «Mother Monster», «Βασίλισσα της Ποπ» και «Πριγκίπισσα της Ποπ».

Το καλλιτεχνικό όνομα Lady Gaga προέκυψε από το τραγούδι των Queen Radio Ga Ga. Η μουσική και το στιλ της είναι επηρεασμένα από το Ντέιβιντ Μπάουι, το Μάικλ Τζάκσον, τη Μαντόνα, τη Whitney Houston και τους Queen. Εκτός από την ποπ μουσική (που είναι το κύριο είδος της) και τη ροκ μουσική , έχει κάνει κομμάτια με ραπ, τζαζ , κάντρι και glam ροκ. Επίσης έχει τραγουδήσει μαζί με τους: Elton John, Rolling Stones, U2, Metallica, Bon Jovi κ.ά. Θεωρείται από πολλούς ως η «Νέα Βασίλισσα της Ποπ».

Pixel

Στην μέχρι τώρα μουσική πορεία της, έχει λάβει πληθώρα βραβείων. Έχει κερδίσει 1 Βραβείο Όσκαρ, 12 Βραβεία Γκράμι από τις 29 υποψηφιότητες, 2 Χρυσές Σφαίρες , 3 Βραβεία BRIT και 18 MTV Video Music Awards από τις 38 υποψηφιότητες. Είναι η πρώτη καλλιτέχνης στην ιστορία που κέρδισε το Songwriters Hall Of Fame: Icon Award, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά της.

 

 

Το 2016 πήρε την πρώτη της υποψηφιότητα για Βραβείο Όσκαρ , και βραβείο Hollywood Music in Media Awards για τη μπαλάντα της «Til It Happens To You», που αφορά στο φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ απέσπασε επίσης την πρώτη της Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο ως C. Elizabeth στη δημοφιλή αμερικανική σειρά τρόμου American Horror Story. Είχε εμφανιστεί στον κινηματογραφικό φακό και παλαιότερα μα όχι ως πρωταγωνίστρια. Το 2018 , εμφανίστηκε ως πρωταγωνίστρια στην ταινία A Star is Born μαζί με τον Μπράντλεϊ Κούπερ. 

Ορόσημα της καριέρας της

Παγκοσμίως οι πωλήσεις της (albums και singles) μέχρι σήμερα υπολογίζονται σε 179 εκατομμύρια: 29 εκατομμύρια album και 150 εκατομμύρια single-τραγούδια σε ψηφιακή μορφή, γεγονός που την καθιστά μια από τους best-selling μουσικούς όλων των εποχών.

Το 2019 , με το τραγούδι «Shallo», έκανε ρεκόρ ως το πιο πολυβραβευμένο τραγούδι στην Ιστορία της Σύγχρονης Μουσικής.

Έχει μέχρι σήμερα:

7 Νο.1 ποπ τραγούδια στις ΗΠΑ σύμφωνα με το περιοδικό Billboard και 5 Νο.1 singles παγκοσμίως

4 Νο.1 album στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο και 2 Νο.1 album στην Ιαπωνία

4 Νο.1 single στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τον Καναδά

4 Νο.1 single στις ΗΠΑ και τη Γαλλία

1 Νο.1 single στην Ιαπωνία

Βραβεία και υποψηφιότητες

Η Lady Gaga στα 13 χρόνια της καριέρας της έχει συγκεντρώσει πολλά βραβεία και υποψηφιότητες.

Έχει κερδίσει 322 βραβεία (Μουσικής , Μόδας , Κινηματογράφου κ.α.).

Ενώ έχει πάνω από 747 υποψηφιότητες.

SELECTIONS

Προτεινόμενα

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Με παστέλ outfit και τσάντα Balmain στην πρεμιέρα της Λένας Δροσάκη

Οι δύο φίλες πόζαραν χαμογελαστές και αγκαλιασμένες

BEAUTY TIPS

Εσύ εφαρμόζεις σωστά το αντηλιακό σου;

Tips από τους ειδικούς για να έχεις πάντοτε την κατάλληλη και επαρκή προστασία από τον ήλιο