Skip to main content

CELEBS

Τι τρέχει με τα 666 «σατανικά» παπούτσια που ξεπουλήθηκαν σε λιγότερο από 1’

Ο ράπερ Lil Nas X κι η μήνυση της Nike εναντίον του κάνουν τον γύρω του κόσμου



 

Έχοντας περάσει λίγες μόνο ημέρες μετά το τελευταίο και αμφιλεγόμενο μουσικό βίντεο του ράπερ Lil Nas X για το "Montero (Call Me By Your Name)", το προσαρμοσμένο ζευγάρι των παπουτσιών Nike Air Max 97s Satan Shoes που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την μάρκα ρούχων Mschf, εξαντλήθηκε σε λιγότερο από ένα λεπτό. Τα διαβολικά πάνινα παπούτσια διαθέτουν πεντάλφα, ανεστραμμένο σταυρό και αναφορά στο ευαγγέλιο του Λουκά 10:18, ένα στίχο της Βίβλου για την πτώση του Σατανά από τον ουρανό. Η μονάδα Air του παπουτσιού είναι (λέγεται) γεμάτη με κόκκινο μελάνι αναμεμειγμένο με ανθρώπινο αίμα, το οποίο προφανώς προήλθε από μέλη της ομάδας του Mschf.

Pixel

 

Ο Lil Nas X πήγε στο Twitter για να μιλήσει για τον συμβολισμό πίσω από το παπούτσι και το μουσικό βίντεο, λέγοντας ότι αποτελεί απάντηση στις θρησκευτικές κατηγορίες εναντίον της ομοφυλοφιλικής κοινότητας. «Πέρασα ολόκληρα τα εφηβικά μου χρόνια μισώντας τον εαυτό μου λόγω όλων αυτών των …shit… που κηρύττετε ότι θα συνέβαιναν σε μένα γιατί ήμουν ομοφυλόφιλος», ανέφερε στο Twitter. «Ελπίζω λοιπόν να είσαι έξαλλος, να είσαι τρελός από θυμό, και να νιώσεις τον ίδιο θυμό που μας διδάσκεις να έχουμε απέναντι στον εαυτό μας».

Pixel

Δεν αποτελεί έκπληξη, το κόλπο μάρκετινγκ των Satan Shoes προκάλεσε πολλές διαμάχες, οδηγώντας τη Nike να κυκλοφορήσει μια δήλωση σχετικά με το θέμα: «Δεν έχουμε σχέση με το Little Nas X ή τον Mschf. Η Nike δεν σχεδίασε ούτε κυκλοφόρησε αυτά τα παπούτσια και δεν τα υποστηρίζουμε», δήλωσε η εταιρεία στους The New York Times.

Σε απάντηση στην αντίδραση κατά των σατανικών υποδημάτων, ο Lil Nas X δημοσίευσε ένα σατιρικό βίντεο συγγνώμης στο YouTube και υπερασπίστηκε έντονα το παπούτσι από την κριτική των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης με χιουμοριστικές αναρτήσεις και σχόλια.

Το Lil Nas X x MSCHF Satan Shoes λιανικής για 1.018 $ στην εφαρμογή Mschf. Δημιουργήθηκαν μόνο 666 ζευγάρια.

SELECTIONS

Προτεινόμενα

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Με παστέλ outfit και τσάντα Balmain στην πρεμιέρα της Λένας Δροσάκη

Οι δύο φίλες πόζαραν χαμογελαστές και αγκαλιασμένες

BEAUTY TIPS

Εσύ εφαρμόζεις σωστά το αντηλιακό σου;

Tips από τους ειδικούς για να έχεις πάντοτε την κατάλληλη και επαρκή προστασία από τον ήλιο