Skip to main content

CELEBS

Ξεπέρασε τις 27 εκ. προβολές η δεκάλεπτη version του «All too well» της Taylor Swift σε 2 μέρες

Απόλαυσε τα 14.55 λεπτά του short film που θα σε μαγέψουν



Όσον αφορά τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Taylor Swift, το "All Too Well" έχει τη δική του μοναδική ιστορία και μια ιδιαίτερη πορεία. Αρχικά εμφανίστηκε στο Red το τέταρτο στούντιο άλμπουμ της το 2012, η ​​Swift φημολογείται ότι έγραψε το "All Too Well" μετά τον χωρισμό με τον Jake Gyllenhaal το 2011, αν και δεν το επιβεβαίωσε ποτέ. Ανεξάρτητα από την ερωτική ζωή της εκείνη την περίοδο, η Swift δημιούργησε ένα από τα πιο σκληρά, σπαραχτικά τραγούδια χωρισμού της εποχής μας, με την περίπλοκη αφήγηση και τους λεπτομερείς στίχους -από ένα φουλάρι που έμεινε στο συρτάρι μέχρι τον χορό στα φώτα του ψυγείου- αγαπημένο μεταξύ των Swifties και των κριτικών.

Pixel

Το "All Too Well" δεν κυκλοφόρησε ποτέ ως επίσημο σινγκλ, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται συχνά στην κορυφή των λιστών των κριτικών με τα καλύτερα τραγούδια της Swift, συμπεριλαμβανομένων των κατατάξεων από το Rolling Stone και το NME. Το Rolling Stone τοποθέτησε μάλιστα το "All Too Well" στο Νο. 69 της πρόσφατα ενημερωμένης λίστας με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών. Η Swift ερμήνευσε συγκλονιστικά το τραγούδι στα βραβεία Grammy το 2014. Με τον καιρό, το νόημα του "All Too Well" άλλαξε για τη Swift, από ένα καταστροφικό κομμάτι χωρισμού σε έναν ύμνο ενότητας για τους θαυμαστές της. «Τώρα, το παίζω και σκέφτομαι τις φορές που το έχω παίξει σε ένα γήπεδο ή σε μια αρένα ή στο σαλόνι μου με εσάς παιδιά να μου φωνάζουν τα λόγια», είπε στους θαυμαστές της πριν από μια συναυλία το 2018. Αλλά πάντα υπήρχε κάτι περισσότερο στην ιστορία.

Όπως είπε η Fanlore (και η Swift), το "All Too Well" ήταν αρχικά 10 λεπτά. Η Swift βούτηξε στη δημιουργική διαδικασία του τραγουδιού στο podcast 500 κορυφαίων άλμπουμ του Rolling Stone, λέγοντας ότι ξεκίνησε με τους της στίχους στο στούντιο, συμπεριλαμβανομένου του F-word. Το 2012, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Good Morning America, η Swift είπε ότι το συμπύκνωσε στην πεντάλεπτη διάρκεια του με τη βοήθεια της συν-σεναριογράφου και φίλης της Λιζ Ρόουζ, αποκαλώντας το ως το «πιο δύσκολο» τραγούδι που είχε να γράψει για τον Red. «Μου πήρε πολύ χρόνο για να φιλτράρω όλα όσα ήθελα να βάλω στο τραγούδι», είπε. «Ξεκίνησε πιθανώς ως ένα τραγούδι 10 λεπτών, το οποίο δεν μπορείς να βάλεις σε ένα άλμπουμ». Οι οπαδοί διαφώνησαν.

Pixel

Οι Swifties φωνάζουν για τη μυθική 10λεπτη έκδοση του "All Too Well" από τότε, και σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, ολόκληρο το τραγούδι ήρθε στο φως. Η Swift κυκλοφόρησε το "All Too Well (10 Minute Version)" ως ένα από τα εννέα τραγούδια "From the Vault" στο Red (Taylor's Version), την πολυαναμενόμενη επανηχογράφηση του Red που έφτασε στις 12 Νοεμβρίου. Και επειδή το τραγούδι δεν έλαβε ποτέ το μουσικό βίντεο που του άξιζε, η Swift έγραψε και σκηνοθέτησε μια ολόκληρη ταινία μικρού μήκους για το "All Too Well (10 Minute Version)," το οποίο έκανε επίσης πρεμιέρα στις 12 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. ET. Όπως αποκάλυψε η Swift στο Instagram στις 11 Νοεμβρίου, στο All Too Well: The Short Film πρωταγωνιστούν οι Sadie Sink και Dylan O’ Brien και γυρίστηκε σε φιλμ 35 χιλιοστών, με φωτογραφία της Rina Yang.

 https://www.instagram.com/p/CVqDaS1ldu0/

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας της στο NPR Tiny Desk 2019, η Swift είπε ότι ήταν «περήφανη» για το «All Too Well» και εξακολουθεί να είναι έκπληκτη από τη δημοτικότητα του τραγουδιού. «Όταν κυκλοφόρησε στο [Red το 2012], αργά αλλά σταθερά κατά τη διάρκεια της ζωής αυτού του άλμπουμ και μετά, κάνατε αυτό το τραγούδι κάτι που ήταν πολύ περισσότερο από ό,τι πίστευα ότι θα ήταν η ζωή αυτού του τραγουδιού». Η Swift είπε (στο σημείο 20:04) πριν το εκτελέσει. «Έχω διασκεδάσει πάρα πολύ παίζοντας το σε συναυλία και ουρλιάζω μαζί σας. ... Νομίζω ότι είναι συνήθως το Νο. 1 σε οποιαδήποτε λίστα ... κάτι που είναι υπέροχο και χαίρομαι που η άποψή μου συμφωνεί με τη γνώμη σας για αυτό, επειδή αυτό ήταν ίσως το αγαπημένο μου τραγούδι στο Red».

https://www.instagram.com/p/CWMo1KDsD6g/

Στις 11 Νοεμβρίου, σε μια συνέντευξη στο The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, η Swift επιβεβαίωσε ότι το "All Too Well (10 Minute Version)" περιείχε τους αρχικούς στίχους που γράφτηκαν το 2011 και αποκόπηκαν από το τραγούδι. «Πιστεύω ότι αυτή η έκδοση που θα κυκλοφορήσουμε απόψε θα είναι η νέα τυπική έκδοση... γιατί είναι η αρχική μορφή», εξήγησε. Όπως πείραξε ο τραγουδιστής στο Instagram, το βινύλιο Red (Taylor’s Version) περιέχει επίσης τους αυθεντικούς χειρόγραφους στίχους του 10λεπτου τραγουδιού. Οι θαυμαστές αποκρυπτογραφούν τους αρχικούς στίχους εδώ και χρόνια και τώρα, υπάρχει ένα σωρό νέες λεπτομέρειες για να αφομοιωθούν.

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Δούκισσα Νομικού: Πιο εντυπωσιακή από ποτέ στις Κάννες!

Έκλεψε τα βλέμματα η Ελληνίδα καλλονή

CELEBS

Πιρς Μπρόσναν: Αγνώριστος ο ηθοποιός στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Η μεταμόρφωση του 70χρονου σταρ είναι εντυπωσιακή!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19-26/5

Αποφύγετε να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

FOOD

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν