Skip to main content

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

"ΟΛΟγυρα, ΟΛΟτελα, ΟΛΟιδιοι". Δες ποιοι είναι οι τυχεροί

Το γέλιο ξανακάνει bullying στο bullying στην παιδική σκηνή του θεάτρου Άνεσις. 


Ζέτα Κλαπαδάκη

Η παιδική σκηνή του Άνεσις υποδέχεται για δεύτερη χρονιά, από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, την επιτυχημένη, πρωτότυπη κωμωδία των Θεόδωρου Κανδηλιώτη και Κατερίνας Τσατσαράγκου «ΟΛΟγυρα ΟΛΟτελα ΟΛΟιδιοι».

Μια κωμωδία για όλες τις ηλικίες που θίγει το μείζον διαχρονικό ζήτημα του εκφοβισμού με τρόπο ευφάνταστο, απολαυστικά ψυχαγωγικό, συγκινητικό αλλά και εμπνευσμένα διδακτικό.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα νεαρό αγόρι που δέχεται συνεχώς bullying (εκφοβισμό), βρίσκει την ημέρα των γενεθλίων του ανάμεσα στα δώρα, ένα μαγικό αντικείμενο με το οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει μια οποιαδήποτε επιθυμία. Με τη βοήθεια των Οδηγιών Χρήσης που υπάρχουν μέσα στη συσκευασία εύχεται «να γινόμασταν όλοι οι άνθρωποι ίδιοι», πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα υπάρχει πια κανένας λόγος για διαχωρισμούς, διαφωνίες και διχασμό. Το μόνο που καταφέρνει όμως είναι σε ΟΛΟ τον πλανήτη οι άνθρωποι να γίνουν Oλότελα Oλόιδιοι. Και μέσω της ανατρεπτικής πλοκής, των σουρεαλιστικών χαρακτήρων και των ξεκαρδιστικών διαλόγων, μαθαίνουμε ότι τα προβλήματα που οφείλονται στην ποικιλομορφία, δεν λύνονται με την εξάλειψη της διαφορετικότητας, αλλά με το σεβασμό σ’ αυτήν.

«Το πείραγμα μεταξύ των παιδιών αποτελεί μια πιο απλή συμπεριφορά όπου επικρατεί παιγνιώδης διάθεση, εύθυμο κλίμα και συνεπώς αποτελεί μια επιθυμητή συμπεριφορά για την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. (…) Αντιθέτως, στο σχολικό εκφοβισμό η διάρκεια και η επανάληψη είναι τα θεμελιακά χαρακτηριστικά του φαινομένου με ανάλογες αρνητικές ψυχολογικές προεκτάσεις στα παιδιά-θύματα τα οποία υιοθετούν επιφυλακτική στάση στην αποκάλυψη και στην επίλυση του προβλήματος». (Σχολικός εκφοβισμός: αναζητώντας μια εναλλακτική «κάθαρση». Σπυρόπουλος Τρύφων, Εκπαιδευτικός Α/θμιας Εκπ/σης).

To «ΟΛΟγυρα ΟΛΟτελα ΟΛΟιδιοι» είναι μια παράσταση – έμπνευση για τα διαχρονικά θέματα της σχολικής βίας και του ρατσισμού, που διδάσκει σε μικρούς και μεγάλους πως κάθε είδους εκφοβισμός, μπορεί να αντιμετωπιστεί!

Παίζουν: Σύλβια Δελικούρα, Κατερίνα Τσάβαλου, Έλενα Ασημακοπούλου, Ολυμπία Σκορδίλη, Ερνέστος Βουτσίνος, και ο Θεόδωρος Κανδηλιώτης

INFO

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Κυριακή 12:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 80΄

Οι νικητές που θα δουν την παράσταση την Κυριακή 6/11 στο Θέατρο Ανεσις, στις 12:00 (προσέλευση 20 λεπτά νωρίτερα) είναι: 

Μάκης Λαζαρίδης 
Πέτρος Σιμάτος 
Δήμητρα Μανδράκη  
Βενετία Ποριαζογλου 
Ασημίνα Καραθανάση

Διαβάστε επίσης

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Santa Claus Kingdom: Το Παγωμένο Βασίλειο ανοίγει για 9η χρονιά τις Πύλες του - Kερδίστε διπλές προσκλήσεις!

H πιο Xριστουγεννιατικομαγική ιστορία όλων των εποχών ζωντανεύει μέσα και έξω από τα τείχη του Παγωμένου Βασιλείου!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

St. Petersburg State Ice Ballet: H Λίμνη των Κύκνων - Μπαλέτο στον Πάγο στο Christmas Theater - Δες αν κέρδισες!

Πάρε μέρος στον διαγωνισμό του Allyou.gr και διεκδίκησε μία απο τις 5 διπλές προσκλήσεις για την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του