Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σάλτσα πέστο με άγριο σκόρδο

Ψάχνεις για μια καινούρια γευστική εμπειρία; Πέστο... κι έγινε, με αυτήν την υπέροχη παραλλαγή της κλασικής συνταγής!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 2 μικρά βάζα

150g άγριο σκόρδο χωρίς τα κοτσάνια

50g ηλιόσπορος

Pixel

50 g παρμεζάνα 100 g

75ml ηλιέλαιο

2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

1. Πλένεις καλά το σκόρδο και το αφήνεις να στεγνώσει. Στη συνέχεια, το κόβεις, το βάζεις σε ένα μπλέντερ και το χτυπάς μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. 

2. Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάς καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα.

Pixel

3. Μεταφέρεις το πέστο στο βάζο, πιέζοντας καλά τη σάλτσα με ένα κουτάλι. Καλύπτεις το πέστο με μια λεπτή στρώση ηλιέλαιο. Τέλος, κλείνεις τα βαζάκια και τα αποθηκεύεις στο ψυγείο.  

Tip: Αυτή η σάλτσα διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 15 ημέρες. Αν θες το πέστο σου να «ζήσει» περισσότερο, μπορείς να το αποθηκεύσεις στην κατάψυξη.

Πηγή: www.theseedblog.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Απλή, γρήγορη και απίστευτα απολαυστική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις...

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη και πιο απολαυστική συνταγή για Bloody Mary

Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Έχεις λεπτά χείλη; Με αυτά τα tips θα εφαρμόσεις το κραγιόν τέλεια

Το μακιγιάζ των χειλιών ποτέ δεν υπήρξε πιο εύκολη υπόθεση