Σάλτσα πέστο με άγριο σκόρδο - AllYou.gr

Search

Σάλτσα πέστο με άγριο σκόρδο

Ψάχνεις για μια καινούρια γευστική εμπειρία; Πέστο... κι έγινε, με αυτήν την υπέροχη παραλλαγή της κλασικής συνταγής!

07 Δεκεμβρίου 2015

Υλικά για 2 μικρά βάζα

150g άγριο σκόρδο χωρίς τα κοτσάνια

50g ηλιόσπορος

50 g παρμεζάνα 100 g

75ml ηλιέλαιο

2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

1. Πλένεις καλά το σκόρδο και το αφήνεις να στεγνώσει. Στη συνέχεια, το κόβεις, το βάζεις σε ένα μπλέντερ και το χτυπάς μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. 

2. Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάς καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα.

3. Μεταφέρεις το πέστο στο βάζο, πιέζοντας καλά τη σάλτσα με ένα κουτάλι. Καλύπτεις το πέστο με μια λεπτή στρώση ηλιέλαιο. Τέλος, κλείνεις τα βαζάκια και τα αποθηκεύεις στο ψυγείο.  

Tip: Αυτή η σάλτσα διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 15 ημέρες. Αν θες το πέστο σου να «ζήσει» περισσότερο, μπορείς να το αποθηκεύσεις στην κατάψυξη.

Πηγή: www.theseedblog.com



Ακολούθησε το allyou στο Instagram!