ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Φοκάτσια: Φτιάξε μόνη σου το γευστικό ιταλικό ψωμί
Αυτό το ψωμί θα κλέψει τις εντυπώσεις!
Υλικά για 4 μερίδες
25 γρ. μαγιά
400 γρ. αλεύρι σκληρό
2 κ.γ. αλάτι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. αλάτι χοντρό αλάτι
Οδηγίες
Διαλύουμε τη μαγιά σε ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό. Την αφήνουμε να μείνει 10 λεπτά. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι , κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι και 2 κουταλιές λάδι. Αναμειγνύουμε τα υλικά και προσθέτουμε και άλλο νερό ώστε να γίνει η ζύμη. Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Ξαναβάζουμε τη ζύμη στο μπολ, τη σκεπάζουμε με ένα πανί και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος 2 με 2 ½ ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Την ξαναζυμώνουμε για μερικά λεπτά. Την πιέζουμε σε μια λαδωμένη τάρτα φόρμας 25 εκ. και τη σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα. Την αφήνουμε 30 λεπτά για να φουσκώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Τρυπάμε παντού με το δάχτυλό μας τη ζύμη για να κάνουμε λακκουβίτσες. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι πάνω στη ζύμη και το απλώνουμε με πινελάκι. Πασπαλίζουμε με το αλάτι. Ψήνουμε τη φοκάτσια 20 λεπτά μέχρι να χρυσίσει. Τη βγάζουμε προσεκτικά από τη φόρμα και την αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
Πηγή: Botrini.gr
SELECTIONS
- H Sydney Sweeney σε μια εντυπωσιακή «less is more» εμφάνιση
- Η Jessica Biel ανανεώνει το στυλ της και γίνεται ξανθιά
- «Προτιμώ να είμαι κάποιος που έχει να αντιμετωπίσει τους φόβους του παρά κάποιος που έχει την ψευδαίσθηση ότι δεν φοβάται τίποτα» Robert Pattinson
- Πώς θα καταλάβεις ότι φοράς λάθος νούμερο σουτιέν