Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σπανάκι με τυρί και μέλι

Γευστικό πιάτο με τις οδηγίες του Έκτορα Μποτρίνι.



Υλικά για τα 4 μερίδες

2 φρέσκα κεφαλάκια κατσικίσιο τυρί των 300 γρ.
250 γρ. βλαστάρια σπανάκι
½ λεμόνι
2 κ.γ. ξύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
5 κ.γ. μέλι
Λίγο βούτυρο
Λίγο σκόρδο
Λίγο μαϊντανό
Σέλινο
Αλάτι
Πιπέρι

Pixel
Pixel

Οδηγίες

Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε το σπανάκι. Το κόβουμε και το σοτάρουμε σε βούτυρο με λίγο σκόρδο, μαϊντανό και σέλινο. Σε μία σαλατιέρα ανακατεύουμε το χυμό μισού λεμονιού με το ξίδι και μια πρέζα αλάτι. Προσθέτουμε λάδι και πιπέρι. Βουτάμε το σπανάκι γρήγορα σε αυτή τη σάλτσα και το σερβίρουμε στα πιάτα. Κόβουμε το κατσικίσιο τυρί σε φέτες και το βάζουμε επάνω στο σπανάκι. Σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά ζεσταίνουμε το μέλι και το ρίχνουμε ζεστό επάνω στο τυρί. Αρωματίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή: Βotrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη και πιο απολαυστική συνταγή για Bloody Mary

Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλο με κρεμώδες τυρί και πιπεριές στον φούρνο

Μια εύκολη κι απολαυστική συνταγή

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν ξέρω άλλον τρόπο να δουλεύω εκτός από το να τρέχω με τόλμη προς την αποτυχία» Cate Blanchett

Στα 55 της συνεχίζει να μετρά επιτυχίες και κυνηγάει τα όνειρά της

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 14 Μαΐου

Μην επιτρέψετε στα συναισθήματά σας να σας οδηγήσουν σε αδιέξοδα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

16/5 Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικηής Γλώσσας 2024: Μιράντα Βερούλη & Choro Plus Half Note Jazz Club

Από το φάντο στη σάμπα: Ένα μουσικό ταξίδι με το καράβι του Πορτογαλόφωνου κόσμου