ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σπανάκι με τυρί και μέλι
Γευστικό πιάτο με τις οδηγίες του Έκτορα Μποτρίνι.
Υλικά για τα 4 μερίδες
2 φρέσκα κεφαλάκια κατσικίσιο τυρί των 300 γρ.
250 γρ. βλαστάρια σπανάκι
½ λεμόνι
2 κ.γ. ξύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
5 κ.γ. μέλι
Λίγο βούτυρο
Λίγο σκόρδο
Λίγο μαϊντανό
Σέλινο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες
Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε το σπανάκι. Το κόβουμε και το σοτάρουμε σε βούτυρο με λίγο σκόρδο, μαϊντανό και σέλινο. Σε μία σαλατιέρα ανακατεύουμε το χυμό μισού λεμονιού με το ξίδι και μια πρέζα αλάτι. Προσθέτουμε λάδι και πιπέρι. Βουτάμε το σπανάκι γρήγορα σε αυτή τη σάλτσα και το σερβίρουμε στα πιάτα. Κόβουμε το κατσικίσιο τυρί σε φέτες και το βάζουμε επάνω στο σπανάκι. Σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά ζεσταίνουμε το μέλι και το ρίχνουμε ζεστό επάνω στο τυρί. Αρωματίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Πηγή: Βotrini.gr
SELECTIONS
- «Δεν ξέρω άλλον τρόπο να δουλεύω εκτός από το να τρέχω με τόλμη προς την αποτυχία» Cate Blanchett
- 4 ενεργά συστατικά που μπορείς να χρησιμοποιείς στο skincare των ματιών σου και πώς λειτουργούν για την φροντίδα του δέρματος
- Η Sarah Jessica Parker φορά τη νέα εκδοχή της εμβληματικής tutu του Sex & the City από το 1998 και μας προετοιμάζει για την επιστροφή του And Just Like That
- Ποιο είναι το αγαπημένο trick της Selena Gomez για βλεφαρίδες που εντυπωσιάζουν με τον όγκο τους;