Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φιογκάκια με ανθότυρο, μελιτζάνα και κολοκύθια

Μια ιδιαίτερη συνταγή, άκρως καλοκαιρινή.



Υλικά για 4 μερίδες
350 γρ. φιογκάκια
2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα julien
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένα
1 μελιτζάνα μικρή κομμένη julien
150 γρ. ανθότυρο
2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο


Οδηγίες
Ψήνουμε σε ένα ταψί στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο τη μελιτζάνα και τα κολοκύθια μαζί με το σκόρδο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βράζουμε τα φιογκάκια, σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε μέσα τα ψημένα λαχανικά και το τυρί να γίνει μία κρέμα, ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό.

Πηγή: Botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να φτιάξεις τη δική σου σπιτική λαγάνα

Μετά τις καραντίνες άλλωστε έχεις γίνει εξπέρ στο να φτιάχνεις ψωμί!

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστική βουτιά στη Σαρακοστή

Με κύριο συστατικό το ταχίνι αυτές οι επιλογές ντιπ θα αναδείξουν το σαρακοστιανό τραπέζι

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δύο σούπερ ιρλανδικά κοκτέιλ για να πιείς εις υγείαν του St. Patrick’s day

Αν αγαπάς την Ιρλανδία, αυτά τα δύο κοκτέιλ θα σε ταξιδέψουν νοερά

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.