Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φιογκάκια με ανθότυρο, μελιτζάνα και κολοκύθια

Μια ιδιαίτερη συνταγή, άκρως καλοκαιρινή.



Υλικά για 4 μερίδες
350 γρ. φιογκάκια
2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα julien
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένα
1 μελιτζάνα μικρή κομμένη julien
150 γρ. ανθότυρο
2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Pixel


Οδηγίες
Ψήνουμε σε ένα ταψί στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο τη μελιτζάνα και τα κολοκύθια μαζί με το σκόρδο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βράζουμε τα φιογκάκια, σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε μέσα τα ψημένα λαχανικά και το τυρί να γίνει μία κρέμα, ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό.

Πηγή: Botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Απλή, γρήγορη και απίστευτα απολαυστική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις...

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη και πιο απολαυστική συνταγή για Bloody Mary

Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19-26/5

Αποφύγετε να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

FOOD

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν