Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πέννες με βότκα

Το τέλειο πιάτο για μαραθώνιο σειρών


Ρόμυ Μελάνι


Υλικά

½ κιλό Πέννες

 

100 γρ. μπέικον κομμένο σε τετραγωνάκια

Pixel
Pixel

 

150 γρ. κρέμα γάλακτος

 

50 γρ. τοματοπολτό

 

40 γρ. βούτυρο

 

1 εσαλότ τριμμένο

 

90 γρ. βότκα (70 γρ. στην αρχή + 20 γρ. για το τέλος)

 

Αλάτι

 

Πιπέρι ή πεπεροντσίνο

 

Λίγη παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, το εσαλότ και το μπέικον. Αφήνουμε να τσιγαριστεί για 10 λεπτά και να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε τη βότκα και τη φλογίζουμε (φλαμπέ), αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τον τοματοπολτό, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε και ρίχνουμε ένα σφηνάκι βότκα (20 γρ.). Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
Πηγή: Botrini.gr

 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλο με κρεμώδες τυρί και πιπεριές στον φούρνο

Μια εύκολη κι απολαυστική συνταγή

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 13 Μαΐου

Προσπαθήστε να ξαναβρείτε την εσωτερική σας αρμονία

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

15 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Κωμωδίες, δραματικές ταινίες και ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, που θέτουν τη μητρότητα και κάθε πτυχή της στο προσκήνιο.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλο με κρεμώδες τυρί και πιπεριές στον φούρνο

Μια εύκολη κι απολαυστική συνταγή