Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Creamy Κολοκυθόσουπα

Κρεμώδης, βελουδένια  και πλούσια σε βιταμίνες A, C, E



Υλικά

1 κίτρινη κολοκύθα (περίπου 1 κιλό)

2 κ.σ. βούτυρο

1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο

Pixel
Pixel

1 λίτρο ζωμός κότας ή βοδινού

Αλάτι

Πιπέρι

¾ φλιτζ. Κρέμα γάλακτος

Λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό ή φρέσκο φασκόμηλο

Τριμμένη γραβιέρα ή πεκορίνο

Οδηγίες

Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε κύβους. Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε την κολοκύθα, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει και να μαλακώσει καλά για 20 λεπτά. Ύστερα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει τη χτυπάμε σε δόσεις στο multi και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέσα την κρέμα γάλακτος. Ζεσταίνουμε καλά τη σούπα προσέχοντας όμως να μην πάρει βράση.  Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό ή φρέσκο φασκόμηλο και τριμμένο τυρί από πάνω.
Πηγή: Botrini.gr

 

 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλο με κρεμώδες τυρί και πιπεριές στον φούρνο

Μια εύκολη κι απολαυστική συνταγή

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 13 Μαΐου

Προσπαθήστε να ξαναβρείτε την εσωτερική σας αρμονία

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

15 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Κωμωδίες, δραματικές ταινίες και ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, που θέτουν τη μητρότητα και κάθε πτυχή της στο προσκήνιο.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλο με κρεμώδες τυρί και πιπεριές στον φούρνο

Μια εύκολη κι απολαυστική συνταγή