Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Sweetly by Ioanna Stamoulou: Μαρμελάδα μανταρίνι

Η sweet Ιωάννα Σταμούλου μοιράζεται μαζί μας από το Sweetly της, την συνταγή για μαρμελάδα μανταρίνι



Υλικά για 5 μέτρια βάζα:

2 κιλά μανταρίνια (ζυγισμένα με τη φλούδα)

Pixel
Pixel

1.200γρ. ζάχαρη

1 ποτήρι νερό (ίσως κι 1 1/2 αν το θεωρήσετε απαραίτητο)

χυμός από 1 λεμόνι

1 κρασοπότηρο λικέρ μαστίχα

Εκτέλεση

Αφαιρείτε την φλούδα από τα μανταρίνια και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με νερό. Τα βάζετε στη φωτιά να πάρουν μια βράση, τα σουρώνετε κι επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 2 φορές ακόμα, για να ξεπικρίσουν.

Βάζετε τη σάρκα των μανταρινιών σε μια μεγάλη κατσαρόλα, αφαιρώντας τυχόν κουκούτσια. Προσθέτετε τη ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (ανακατεύετε που και που στην αρχή). Προσθέτετε και τις ξεπικρισμένες φλούδες κι ανακατεύετε. Μόλις ξαναπάρει βράση η μαρμελάδα χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε μέχρι να δέσει για 1 ώρα περίπου. Ενδιάμεσα θα ανακατεύετε και θα ξύνετε με ξύλινη κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας για να μην πιάσει η μαρμελάδα.

Όταν δέσει η μαρμελάδα την πολτοποιείτε ελαφρά με ραβδομπλέντερ, αφήνοντας μεγάλα κομμάτια. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και το λικέρ μαστίχας κι αφού πάρει μια τελευταία βράση η μαρμελάδα τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Όσο η μαρμελάδα είναι καυτή τη μοιράζετε σε αποστειρωμένα βάζα στα οποία βιδώνετε το καπάκι και γυρίζετε ανάποδα μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.
 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη και πιο απολαυστική συνταγή για Bloody Mary

Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλο με κρεμώδες τυρί και πιπεριές στον φούρνο

Μια εύκολη κι απολαυστική συνταγή

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 14 Μαΐου

Μην επιτρέψετε στα συναισθήματά σας να σας οδηγήσουν σε αδιέξοδα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

16/5 Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικηής Γλώσσας 2024: Μιράντα Βερούλη & Choro Plus Half Note Jazz Club

Από το φάντο στη σάμπα: Ένα μουσικό ταξίδι με το καράβι του Πορτογαλόφωνου κόσμου