ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Sweetly by Ioanna Stamoulou: Μαρμελάδα μανταρίνι
Η sweet Ιωάννα Σταμούλου μοιράζεται μαζί μας από το Sweetly της, την συνταγή για μαρμελάδα μανταρίνι
Υλικά για 5 μέτρια βάζα:
2 κιλά μανταρίνια (ζυγισμένα με τη φλούδα)
1.200γρ. ζάχαρη
1 ποτήρι νερό (ίσως κι 1 1/2 αν το θεωρήσετε απαραίτητο)
χυμός από 1 λεμόνι
1 κρασοπότηρο λικέρ μαστίχα
Εκτέλεση
Αφαιρείτε την φλούδα από τα μανταρίνια και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με νερό. Τα βάζετε στη φωτιά να πάρουν μια βράση, τα σουρώνετε κι επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 2 φορές ακόμα, για να ξεπικρίσουν.
Βάζετε τη σάρκα των μανταρινιών σε μια μεγάλη κατσαρόλα, αφαιρώντας τυχόν κουκούτσια. Προσθέτετε τη ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (ανακατεύετε που και που στην αρχή). Προσθέτετε και τις ξεπικρισμένες φλούδες κι ανακατεύετε. Μόλις ξαναπάρει βράση η μαρμελάδα χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε μέχρι να δέσει για 1 ώρα περίπου. Ενδιάμεσα θα ανακατεύετε και θα ξύνετε με ξύλινη κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας για να μην πιάσει η μαρμελάδα.
Όταν δέσει η μαρμελάδα την πολτοποιείτε ελαφρά με ραβδομπλέντερ, αφήνοντας μεγάλα κομμάτια. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και το λικέρ μαστίχας κι αφού πάρει μια τελευταία βράση η μαρμελάδα τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Όσο η μαρμελάδα είναι καυτή τη μοιράζετε σε αποστειρωμένα βάζα στα οποία βιδώνετε το καπάκι και γυρίζετε ανάποδα μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.
SELECTIONS
- 4 ενεργά συστατικά που μπορείς να χρησιμοποιείς στο skincare των ματιών σου και πώς λειτουργούν για την φροντίδα του δέρματος
- Η Sarah Jessica Parker φορά τη νέα εκδοχή της εμβληματικής tutu του Sex & the City από το 1998 και μας προετοιμάζει για την επιστροφή του And Just Like That
- Ποιο είναι το αγαπημένο trick της Selena Gomez για βλεφαρίδες που εντυπωσιάζουν με τον όγκο τους;
- H Sydney Sweeney σε μια εντυπωσιακή «less is more» εμφάνιση