ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Vegan κουζίνα: Σπανακοκεφτέδες για τις λιγούρες της καραντίνας
Tέλειοι, νηστίσιμοι, όνειρο σπανακοκεφτέδες για τις δύσκολες ώρες μεταξύ δύο season των σειρών που παρακολουθείς καθηλωμένη στο καναπέ!
Υλικά
1 κιλό σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας αλεύρι ή φρυγανιά
τριμμένη (περίπου)
λίγες μαύρες σταφίδες (προαιρετικά)
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
αλεύρι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι.
Χρησιμοποιούμε τα φύλλα και το τρυφερό
μέρος από το κοτσάνι. Το ψιλοκόβουμε και
το τρίβουμε με αλάτι. Το στύβουμε καλά
να φύγουν τα νερά του. Βάζουμε το λάδι να
κάψει και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να ξαν-
θύνουν, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε και το σπανάκι και τα ανα-
κατεύουμε, για να μαραθεί και να γίνει ένα
ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε και το αλεύρι
ή τη φρυγανιά και, αφού σμίξει, πλάθουμε
το μείγμα σε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε
και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τους
βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει.
H συνταγή είναι από το βιβλίο:
Σαρακοστιανά: Μεσογειακή, νηστήσιμη, χορτοφαγική κουζίνα
Συγγραφείς: Μαριγούλα Δ. Κοκκίνου- Γεωργία Σ. Κοφινά
Εκδόσεις: Πορφύρα
Το βιβλίο κυκλοφορεί και στα Αγγλικά με τον τίτλο “The Festive Fast”.
SELECTIONS
- Πώς θα καταλάβεις ότι φοράς λάθος νούμερο σουτιέν
- Αυτή η δροσιστική DIY μάσκα προσώπου θα ανακουφίσει την επιδερμίδα σου μετά την έκθεση στον ήλιο
- «Η σκέψη να μην μπορείς να προστατέψεις το παιδί σου ή να μην μπορείς να είσαι εκεί όταν σε χρειάζεται είναι βασανιστική» Νικόλ Κίντμαν
- 2 στιλιστικά λάθη που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη