Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Vegan κουζίνα: Σπανακοκεφτέδες για τις λιγούρες  της καραντίνας

Tέλειοι, νηστίσιμοι, όνειρο σπανακοκεφτέδες για τις δύσκολες ώρες μεταξύ δύο season των σειρών που παρακολουθείς καθηλωμένη στο καναπέ!




Υλικά 

1 κιλό σπανάκι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Pixel
Pixel

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

3 κουταλιές σούπας αλεύρι ή φρυγανιά

τριμμένη (περίπου)

λίγες μαύρες σταφίδες (προαιρετικά)

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

αλεύρι για το τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι.

Χρησιμοποιούμε τα φύλλα και το τρυφερό

μέρος από το κοτσάνι. Το ψιλοκόβουμε και

το τρίβουμε με αλάτι. Το στύβουμε καλά

να φύγουν τα νερά του. Βάζουμε το λάδι να

κάψει και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να ξαν-

θύνουν, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.

Προσθέτουμε και το σπανάκι και τα ανα-

κατεύουμε, για να μαραθεί και να γίνει ένα

ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε και το αλεύρι

ή τη φρυγανιά και, αφού σμίξει, πλάθουμε

το μείγμα σε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε

και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τους

βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει.

H συνταγή είναι από το βιβλίο: 
Σαρακοστιανά: Μεσογειακή, νηστήσιμη, χορτοφαγική κουζίνα
Συγγραφείς: Μαριγούλα Δ. Κοκκίνου- Γεωργία Σ. Κοφινά
Εκδόσεις: Πορφύρα
Το βιβλίο κυκλοφορεί και στα Αγγλικά με τον τίτλο “The Festive Fast”. 

 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλο με κρεμώδες τυρί και πιπεριές στον φούρνο

Μια εύκολη κι απολαυστική συνταγή

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 13 Μαΐου

Προσπαθήστε να ξαναβρείτε την εσωτερική σας αρμονία

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

15 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Κωμωδίες, δραματικές ταινίες και ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, που θέτουν τη μητρότητα και κάθε πτυχή της στο προσκήνιο.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλο με κρεμώδες τυρί και πιπεριές στον φούρνο

Μια εύκολη κι απολαυστική συνταγή