Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Summer wine… and the living is easy

Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη,  δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα



Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τραπεζάκια έξω, χαλαρά πικνίκ, μπάρμπεκιου και δείπνο στο ύπαιθρο. Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη, ανάλαφρα, αρωματικά, ζωηρά, και σπιρτώδη, φρέσκα λευκά, δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα. Παρόλο που τα καθαρά λευκά κρασιά είναι ιδανικά για να σε ξεδιψάσουν από τη ζέστη του καλοκαιριού, το ίδιο ισχύει και για τα ελαφρώς παγωμένα, πιο ελαφρά κόκκινα.

Προτίμησε τα λευκά κρασιά, τα οποία είναι φρουτώδη, διατηρημένα με απλή ψύξη και συνήθως με χαμηλότερα επίπεδα αλκοόλ από τα κόκκινα. Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Albarino, Muscadet και Picpoul de Pinet (Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Μαλαγουζιά, Ρομπόλα) είναι μερικές από τις ποικιλίες λευκού σταφυλιού που μπορεί κανείς να επιλέξει τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Αυτά τα ελαφριά, τραγανά, φρουτώδη κρασιά είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν την καλοκαιρινή κουζίνα, με πιάτα που δίνουν έμφαση στο ψάρι, τα λαχανικά και το ψητό κρέας.

Αν και το ροζέ είναι μια ευχάριστη επιλογή για όλο το χρόνο, τους καλοκαιρινούς μήνες ταιριάζει ακόμα περισσότερο. Απόλαυσε ένα υπέροχο ποτήρι δροσερό, σπιρτώδες, απαλό ροζ Provence Rosé ή ένα Μοσχάτο Τυρνάβου στον ζεστό, καλοκαιρινό ήλιο και αφέσου στα αρώματα και την υφή του.

Αν και συνήθως συνδυάζουμε τα κόκκινα κρασιά με το χειμώνα, τους πιο ζεστούς μήνες μπορούμε να αναζητήσουμε ερυθρά που έχουν υψηλή οξύτητα, χαμηλότερα σε τανίνη και επίσης χαμηλότερα σε αλκοόλ, καθιστώντας τα αρκετά δροσιστικά σε υπαίθρια πικνίκ ή μπάρμπεκιου. Τα Beaujolais, Grenache και Pinot Noir Syrah, Αγιωργίτικο είναι κρασιά που ξεχωρίζουν. Απλά βάλε τα στο ψυγείο, αλλά όχι για πολλή ώρα, για να διατηρήσεις τις αποχρώσεις της γεύσης του! 10 λεπτά είναι αρκετά. Μια άλλη ποικιλία κόκκινων σταφυλιών που μπορείς να δοκιμάσεις είναι το Frappato από τη Σικελία, το οποίο αποτελεί το τέλειο συμπλήρωμα για ψάρι.

Αν προτιμάς τις φυσαλίδες, να ξέρεις ότι τα sparkling αγαπάνε την ψύξη, οπότε μη φοβηθείς να το παγώσεις καλά. Ένα καλό σαμπανιζέ θα σε ανταμείψει με μικροσκοπικές φυσαλίδες στο πάνω μέρος του ποτηριού, υπέροχη αφρώδη και παγωμένη γεύση φρούτων.

 

Στην υγειά σου λοιπόν!

 

 

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

Προτεινόμενα

CELEBS

Ντορέττα Παπαδημητρίου για Ηλία Ψινάκη: «Συμφωνώ 100% με τη Μαίρη Συνατσάκη»

«Στέλνω τον σεβασμό και τον θαυμασμό μου για κάθε γυναίκα που έχει μιλήσει»

ΒΙΒΛΙΟ

«Αν δεν είσαι έτοιμος για όλα, δεν είσαι έτοιμος για τίποτα» Paul Auster

Ο πολύ σπουδαίος συγγραφέας Paul Auster πέθανε σε ηλικία 77 χρόνων στις 30 Απριλίου

CELEBS

Sharon Stone: «Κατέρρευσε» σε συνέντευξή της η ηθοποιός

«Χρειάστηκαν 35 χρόνια, αλλά είμαι στο σωστό δωμάτιο», ανέφερε