Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πικάντικες μπουκίτσες-κουνουπίδι που θα σε ενθουσιάσουν

Η πρώτη αντίδραση ίσως στην λέξη  κουνουπίδι είναι να κλείσεις την μύτη σου. Βιάζεσαι!



kouno

Η πρώτη αντίδραση ίσως στο άκουσμα της λέξης κουνουπίδι είναι να κλείσεις την μύτη σου. Η συνταγή ωστόσο που θα σου αποκαλύψουμε θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τη μέχρι τώρα σχέση σου με αυτό το παρεξηγημένο λαχανικό. Ποιος δεν λατρεύει ένα καλό υγιεινό σνακ; Έτσι θα λατρέψεις και τις τραγανές μπουκίτσες κουνουπιδιού με παρμεζάνα. Αν θες κάτι αλμυρό, αλλά αποφεύγεις τα τσιπ και τα ανθυγιεινά σνακ; Αυτά οι πικάντικες λιχουδιές θα σε βοηθήσουν να χορτάσεις χωρίς περιττές θερμίδες.

Pixel

 

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

35 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Pixel

2 φλ. τριμμένο ψωμί ή τριμμένη φρυγανιά

3 μεγάλα αυγά, χτυπημένα

1 κουνουπίδι, ψιλοκομμένο σε μπουμπούκια

1/3 φλ. μέλι

1/3 φλ. σάλτσα σόγιας

2 σκελίδες σκόρδου, αλεσμένες

Χυμός 1 λάιμ

1 κουταλιά της σούπας τσίλι σάλτσα

1/4 φλ. νερό

2 κουτ. άμυλο καλαμποκιού

1/4 φλ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια

koun

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 ° και στρώνεις  ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό φύλλο.

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζεις το αλεύρι και το κουνουπίδι, ρίχνεις μέχρι να επικαλυφθεί πλήρως. Σε ένα μπολ, προσθέτεις την τριμμένη φρυγανιά και σε ένα άλλο μπολ χτυπάς ελαφρά τα αυγά και προσθέτεις 2 κουταλιές της σούπας νερό. Βουτάς το κουνουπίδι στα χτυπημένα αυγά μέχρι να επικαλυφθεί πλήρως. Μεταφέρεις σε ένα έτοιμο ταψί και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι. Ψήνεις μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, 20 έως 25 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνεις τη σάλτσα. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάς μαζί το άμυλο αραβοσίτου και το νερό, έως ότου το άμυλο αραβοσίτου διαλυθεί εντελώς και το αφήνεις στην άκρη. Συνδυάζεις τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το σκόρδο, το χυμό λάιμ και τη σάλτσα τσίλι σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν το μείγμα βράσει, μειώνεις τη θερμότητα και προσθέτεις το μείγμα αραβοσίτου. Αφήνεις να σιγοβράσει ξανά και μαγειρεύεις έως ότου η σάλτσα πήξει, περίπου 2 λεπτά.

Περιχύνεις το μαγειρεμένο κουνουπίδι με σάλτσα μέχρι να επικαλυφθεί ομοιόμορφα. Επιστρέφεις το κουνουπίδι στο φύλλο ψησίματος και το ψήνεις για 2 ακόμα λεπτά.

Γαρνίρεις με κρεμμυδάκια και σερβίρεις αμέσως.

Τip: Μπορείς αντί για κουνουπίδι να δοκιμάσεις την ίδια εκδοχή με μόνη παραλλαγή να χρησιμοποιήσεις μπρόκολο.

 

 

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Απλή, γρήγορη και απίστευτα απολαυστική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις...

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη και πιο απολαυστική συνταγή για Bloody Mary

Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Το πρώτο pregnancy look της Hailey Bieber είναι εμπνευσμένο από μια τάση των zeros που μας έχει μείνει αξέχαστη

Δείτε την εμφάνιση της εγκυμονούσας Hailey Bieber, που μας γυρνά πίσω στον χρόνο