Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γαρίδες ποπ κορν… τραγανή κι απολαυστική πρόκληση

Μια συνταγή για γαρίδες ποπ κορν εύκολη στην παρασκευή και super yummy



Μερικές απολαύσεις δεν είναι τόσο δύσκολο να τις γευτείς στην άνεση του σπιτιού σου. Μια συνταγή για γαρίδες ποπ κορν πρέπει να είναι δύο πράγματα: Εύκολη στην παρασκευή και εύκολη στην κατανάλωση. Αυτή η συνταγή είναι σίγουρα και οι δύο! Με μια σπιτική πικάντικη σος ταρτάρ, είναι εντελώς εθιστικές και θα θελήσετε να τις κρατήσετε λίγο παραπάνω στο στόμα σας πριν τις εξαφανίσετε ως διά μαγείας!

Pixel

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

Pixel

40 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τις γαρίδες:

1 κιλό γαρίδες, ξεφλουδισμένες, καθα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα

2 φλ. γαλέτα, ή φρυγανιά ή έτοιμο μείγμα για πανάρισμα

1 κουταλιά της σούπας νιφάδες κόκκινου πιπεριού και πάπρικα

2 κουταλιές της σούπας γάλα

Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

Λεμόνι φέτες, για το σερβίρισμα

Για τη σος ταρτάρ

1 φλ. μαγιονέζα

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο

2 κουταλιές της σούπας κάππαρη

2 κουτ. μουστάρδα Ντιζόν

2 κουτ. καυτή σάλτσα

Χυμός 1/2 λεμονιού

popcorn shr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα πρέπει να στεγνώσεις πολύ καλά τις γαρίδες με χαρτοπετσέτες ή απορροφητικό χαρτί και να τις καρυκέψεις με αλατοπίπερο. Τις απλώνεις σε μια μεγάλη επιφάνεια πάνω σε στεγνό απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν εντελώς.

Βάζεις το αλεύρι, τα αυγά και τη φρυγανιά ή τη γαλέτα σε 3 ξεχωριστά μπολ. Στο μπολ με τη φρυγανιά έχεις ρίξει και την κουταλιά με το κόκκινο πιπέρι και την πάπρικα, ενώ στο άλλο μπολ χτυπάς το γάλα με τα αυγά.

Κάνοντας ένα βήμα κάθε φορά, βυθίζεις τις γαρίδες στο αλεύρι, μετά στο αυγό και στη συνέχεια στη φρυγανιά, πιέζοντας να σχηματιστεί η κρούστα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτεις αρκετό λάδι ώστε να καλύπτεται καλά μια στρώση από γαρίδες. Θερμαίνεις το λάδι μέχρι να είναι καυτό. Δουλεύοντας σε παρτίδες, ρίχνεις τις γαρίδες και τις τηγανίζεις μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν, περίπου 1 έως 2 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα με τρύπες, τις αφαιρείς από το λάδι και τις τοποθετείς σε μια πιατέλα. Αμέσως, συμπληρώνεις με περισσότερο αλάτι, αν θες. Επαναλαμβάνεις με τις υπόλοιπες γαρίδες.

Φτιάχνεις τη σος: Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάζεις μαγιονέζα, τον άνηθο, την κάππαρη, τη μουστάρδα, την καυτή σάλτσα και τον χυμό λεμονιού. Τη βάζεις στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμη για χρήση.

Σερβίρεις τις γαρίδες ζεστές με την πικάντικη σάλτσα ταρτάρ και φέτες λεμονιού.

 

 

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις...

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη και πιο απολαυστική συνταγή για Bloody Mary

Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλο με κρεμώδες τυρί και πιπεριές στον φούρνο

Μια εύκολη κι απολαυστική συνταγή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης16 Μαΐου

Για να επικοινωνήσετε καλύτερα, συνδυάστε τη λογική με τα συναισθήματά σας

INTERVIEW

«Ο τίτλος Πρέσβειρα της Βραζιλιάνικης Μουσικής είναι μια δικαίωση για την αφοσίωσή μου στη μουσική» Μιράντα Βερούλη

Λίγο πριν την εκδήλωση «Από το Φάντο στη Σάμπα» που είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικής Γλώσσας στις 16/5 στο Half Note, η Μιράντα Βερούλη σε μια συνέντευξη στην Αγγελική Λάλου

SOCIAL MEDIA

Όλα όσα αλλάζουν στο WhatsApp της Meta

Αέρας ανανέωσης έρχεται στο δημοφιλές WhatsApp Αλλαγές ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει η Meta στο δημοφιλέστατο WhatsApp, φρεσκάροντας το συνολικό user interface της εφαρμογής που χρησιμοποιούν εκατομμύρια χρήστες στον κόσμο.